Het is komkommertijd. Dat betekent dat er minder LEGO nieuws te melden is en dat de gehele redactie geniet van een welverdiende vakantie. Juli was daarmee ook een rustige maand als het gaat om nieuwe releases. Ook wel eens fijn om de portemonnee minder te belasten. Augustus gooit de boel om, want er zullen heel wat nieuwe LEGO sets verschijnen. Er is voor ieder wat wils. Hieronder het vertrouwde overzicht van alle nieuwe sets van augustus. Welke ga jij halen?


Bouw nieuwe levels, voltooi uitdagingen, verzamel zoveel mogelijk munten en speel samen tegen iemand anders in de nieuwe multiplayer modus, met de nieuwe LEGO Super Mario sets. Zoek je meer uitdaging, dan kun je aan de slag met twee nieuwe LEGO Technic sets. Voor wie de Star Wars verzameling uit wil breiden, kan vanaf augustus een aantal nieuwe sets in huis halen, waaronder de UCS Republic Gunship. Over verzamelen gesproken, nieuwe Seasonals, BrickHeadz pets en La Catrina maken ook hun opwachting. We mogen de nieuwe LEGO T2 Camper Van natuurlijk niet vergeten. Naast al deze sets, verschijnen en er ook nog nieuwe Marvel Chang-Chi en What If…? sets en meer.


LEGO Volkswagen T2 Camper Van

De Volkswagen T2 Camper Van kan rekenen op heel veel bekijks als je ermee over straat rijdt. Nadeel is dat zo’n busje niet perse goedkoop is en je er heel veel tijd en liefde in moet steken. Droom jij nou ook van zo’n auto, dan kun je deze LEGO Volkswagen T2 Camper Van naar huis rijden. De set is de nieuwste auto binnen het Creator Expert thema waarmee je enkele uurtje zoet bent om te bouwen. De set kost €159,99 en is tijdelijk exclusief te koop via LEGO.


LEGO Star Wars UCS Republic Gunship

Een fan favoriet uit het Star Wars universum verschijnt voor de liefhebbers eindelijk als een regelrechte UCS (Ultimate Collector’s Serie) set. Vorige jaar is de Republic Gunship geselecteerd door fans, vanaf 1 augustus kunnen diezelfde fans laten zien wat ze waard zijn tijdens de Clone Wars. De LEGO Star Wars Republic Gunship kost €349,99 en is tijdelijk exclusief via LEGO te koop.


LEGO Technic

Liefhebbers van techniek en sets waarbij je écht de aandacht bij moet houden, kunnen zichzelf uitdagen met twee nieuwe LEGO Technic sets. De LEGO Technic 42128 Heavy Duty Tow Truck brengt pneumatische functies terug in het assortiment en is voorzien van heel wat speelfuncties. De set is volledig met de hand te bedienen en leunt niet op het gebruik van Technic Control+ of andere componenten. Met de LEGO Technic 42129 4×4 Mercedes-Benz Zetros Trial Truck is dat een ander verhaal. Deze maakt juist gebruik van Technic Control+. Hierdoor kun je de robuuste 4×4 met de app bedienen.


LEGO BrickHeadz

Ze zijn niet uitdagend om te bouwen, weten geen hoge ogen te gooien op het gebied van speelplezier en lang niet iedereen vindt de ze geweldig. Maar dat zal de verzamelaars vast een worst wezen. De LEGO BrickHeadz kennen dan ook een trouwe schare fans. En die fans kunnen drie nieuwe LEGO BrickHeadz Pets in huis halen. Een Hamster, een roodharige kat of een valkparkiet? Aan jou deze keuze welke jij in huis gaat halen. Verzamel je liever de klassieke BrickHeadz figuren? Dan kun je aan de slag met de LEGO BrickHeadz La Catrina en de dag van de dode vieren.


LEGO Disney

Disney heeft heel wat vingers in de pap en het bedrijf bezit inmiddels veel intellectuele eigendommen. Star Wars, Marvel, Winnie the Pooh, enzovoorts. Ook weten ze zelf verhalen en avonturen te bedenken. Twee van die avonturen worden in augustus voorzien van nieuwe LEGO sets. Met de Ariël, Belle, Assepoester en Tiana’s verhalenboekavonturen komt er een nieuw draagbaar avontuur beschikbaar. Verzorg je liever paarden, dan kun je aan de slag met de Belle en Rapunzel’s koninklijke paardenstal.


LEGO Marvel

Chang-Chi and the Legends of the Ten Rings verschijnt half augustus in de bioscopen. LEGO vergezeld de film met twee sets die hierop gebaseerd zijn. Zet de achtervolging in, ontspan of ga de strijd aan in de Ancient Village. Aan jou de keuze. Kijk jij reikhalzend uit naar de Marvel What If…? serie, dan kun je ook alvast twee LEGO Marvel What If…? sets in huis halen. Heb je meer met de Infinity Saga en staat een Bro Thor Minifigure op jouw verlanglijstje? Dan kun je uit de voeten met de LEGO Marvel Bro Thor’s New Asgard set.


LEGO Seasonal

Vleermuizen, pompoenen en een griezelig sfeertje. Met Halloween verwelkom je alvast de donkere dagen die komen gaan. LEGO speelt ook dit jaar weer in op de feestdag. Met de Spider & Haunted House hangerset kun je het huis aankleden en de met Halloween Owl kunnen fans van bouwbare dieren een uil aan de verzameling toevoegen.


LEGO Star Wars

Niet alleen de UCS Republic Gunship maakt in augustus zijn opwachting. Er zullen namelijk meer nieuwe LEGO Star Wars sets verschijnen. Ditmaal zijn ze nagenoeg allemaal gebaseerd op de Star Wars The Mandalorian serie. Uiteraard zijn de sets voorzien van nieuwe Minifigures voor de verzamelaars. Ook zal er een Bad Batch set verschijnen in de vorm van de LEGO Star Wars The Bad Batch Attack Shuttle. De nieuwe animatieserie van Dave Filoni is inmiddels te bekijken op Disney+. Volwassenen kunnen aan de slag met de Republic Gunship en de Darth Vader Meditation Chamber.


LEGO Super Mario

De avonturen van Mario en zijn vrienden zetten zich voort met nieuwe speelsets. Ditmaal kun je niet enkel de levels uitbreiden en nieuwe vijanden verslaan, er zijn ook nieuwe power-ups beschikbaar. De beste verbetering is de komst van Luigi, waardoor er nu eindelijk de langverwachte en veelgevraagde multiplayer-modus beschikbaar zal zijn. Verzamelaars kunnen aan de slag met een nieuwe LEGO Super Mario Character Packs series 3.


Laat van je horen!

We lezen graag welke sets jij deze maand sowieso gaat kopen en welke op jouw verlanglijst komen voor later. Laat ook vooral weten wat je van de sets vindt die verschenen zijn.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?