Voor de nieuwe Retro Review hebben we wederom een set uit de jaren 80 uitgezocht. Deze keer gaan we een set uit 1985 eens nader bekijken, namelijk de LEGO Town 6369 Auto Workshop.

Inhoud van de doos

Helaas hebben we de doos van deze set niet meer in ons bezit, de inhoud gelukkig nog wel! De doos bevat de bouwinstructie, een grijze grondplaat van 16×16 en 135 bouwsteentjes. De bouwinstructie is in dit geval een vel papier dat aan beide kanten bedrukt is. In 10 stappen wordt op een duidelijke manier aangegeven hoe je de Auto Workshop in elkaar kan zetten. De bouwinstructie bevat geen leeftijdsindicatie.

\"LEGO

\"LEGO

Hoewel deze set vergeleken met de vorige Retro Review, de LEGO Town 6373 Motorcycle Shop, maar een jaar jonger is is het leuk om te zien dat er hier weer een andere techniek wordt gebruikt voor de bouwinstructies. Er wordt nu niet meer op de bodemplaat met witte stippen aangegeven waar je moet beginnen met bouwen. Je moet nu zelf aan de hand van het tellen van de noppen goed kijken waar de bouwstenen geplaatst moeten worden. Dezelfde bouwtechniek wordt nu ook nog toegepast.

De minifiguren

\"LEGO

In dit geval kunnen we spreken van minifiguur want de set bevat er namelijk maar één. de minifiguur is bijna exact hetzelfde als die van de LEGO Town 6373 Motorcycle Shop. De technicus draagt een blauwe overal met bretels en heeft deze keer haar op zijn hoofd in plaats van een pet. Hij heeft een bruin kapsel met aan de linkerkant een keurige scheiding in zijn haar.

\"LEGO

De achterkant van de Minifig heeft geen print waardoor het nog steeds een raadsel is waar zijn bretels zijn gebleven.

Het resultaat

\"LEGO

Het resultaat is een auto garage met een roldeur en een dakkapel. De gele elementen in de roldeur zijn redelijk uniek. Ze komen in maar twee sets voor. Op het dak van de garage is een bord geplaatst zodat het duidelijk is dat het een garage is.

\"LEGO

In de garage is genoeg ruimte voor het repareren van de Jeep en er is ruimte voor het opbergen van het gereedschap.

\"LEGO

Naast de garage zit nog een klein kantoortje waar de technicus de nodige telefoontjes kan plegen. Voor het kantoortje staat nog een olievat van Shell. Shell was in de jaren 80 de brandstofleverancier in LEGO Town.

\"LEGO

De bijbehorende Jeep is een makkelijke build. De Jeep is de eerste auto met een blauwe voorruit. Het feit dat je de autobanden los kan koppelen van de as was destijds uniek.

\"LEGO

In deze set is dat een mooie bijkomstigheid. De blauwe krik wordt onder de auto geschoven en de band kan verwisseld worden.

Conclusie

Doordat de auto\’s die we tegenwoordig tegenkomen in het LEGO thema City veel groter zijn dan de auto\’s uit de jaren 80, zoals de Jeep, is deze set niet echt geschikt om in een hedendaagse LEGO city opstelling te plaatsen. Desondanks is de LEGO Town 6369 na 32 jaar nog steeds een geweldige set, mede dankzij de aantal unieke onderdelen die deze set destijds bevatte.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media