In de loop der jaren heeft LEGO heel wat verschillende trein sets uitgebracht. In deze retro review gaan we een set uit 1980 eens nader bekijken. De LEGO Trains 7710 Push-Along Passenger Steam Train was één van de eerste trein sets waarin gebruik gemaakt werd van minifiguren in de vorm zoals we ze nu nog kennen.

Inhoud van de doos

De doos van deze set hebben we helaas niet meer. De doos bevat de handleiding, natuurlijk de LEGO om de trein en het perron te bouwen, 5 minifiguren en rails waarmee je een ronde spoorbaan kan maken. De set bestaat in totaal uit 447 bouwstenen. Volgens de LEGO catalogus uit 1980 was de adviesprijs van de set destijds 81,50 Gulden. Omgerekend naar Euro\’s komen we uit op een prijs van € 37,21. Met een totaal van 447 bouwstenen komen we uit op een € 0,08 per bouwsteen, een hele mooie prijs dus.

\"\"

De handleiding bevat ook nog de bouwbeschrijving van een tweede model. De locomotief is hetzelfde als het originele model, alleen de wagons zijn anders. Ook wordt er in de handleiding aangegeven dat de trein omgebouwd kan worden zodat hij aangedreven kan worden door een 4,5 batterijen box of via een 12 volt transformator.

\"\"

\"\"

Het mooie van de LEGO set is dat de hij geleverd is met een stickervel, dat stickers bevatte van spoorbedrijven uit verschillende landen. Naast het logo van de Nederlandse Spoorwegen bevatte het ook nog het logo DB (Deutsche Bundesbahn) en de B van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.

Aangezien het natuurlijk veel leuker is om de trein te laten rijden met behulp van een 12 volt transformator in plaats van constant zelf te moeten duwen, is onze trein uitgevoerd met de LEGO 7865 Motor Replacement Unit For Battery Or Motor-less Trains 12V en de LEGO 7864 Transformer / Speed Controller 12V. Met behulp van een geleider rail wordt de elektrische motor aangedreven. Met de draaischijf op de transformator kan de snelheid van de trein ingesteld worden.

\"\"

De minifiguren

De set bevat 5 minifiguren. Helaas heeft het figuurtje met het witte shirt en rode broek de trein gemist en was hij te laat voor de fotoshoot. De set bevat een machinist en conducteur, beide dragen ze een rode pet en een blauw tenue. De machinist heeft outfit keurig tot boven aan toe dichtgeknoopt, terwijl de conducteur de bovenste knopen los heeft gedaan en een gedeelte van zijn stropdas laat zien.

\"\"

De twee overgebleven passagiers hebben een ietwat saaie outfits aan. De vrouw heeft zwart haar met twee lokken, ze draagt een rode trui en een blauwe broek. De man heeft bruin haar en draagt een rode trui en zwarte broek. Beide minifiguren hebben geen print op hun torso.

Het resultaat

Het resultaat is een stoomlocomotief met twee wagons. De stoomlocomotief is mooi robuust opgebouwd waardoor hij uitstraalt dat hij aardig wat kracht kan ontwikkelen. Onze stoomlocomotief bevat niet de originele rode onderstel van de set maar is omgebouwd met de 12 Volt motor, de verlichting aan de voorkant is ook niet origineel meer omdat onze versie gebruikt maakt van twee lampjes welke gevoed worden door de 12 V Motor Motor. Door middel van een trapje kan de machinist in zijn cabine klimmen.

\"\"

De conducteur staat op het perron en geeft met de spiegelei in zijn hand aan wanneer de trein gereed is voor vertrek. De geel-blauwe kleuren combinatie van de twee wagons doen denken aan de kleuren welke vroeger gebruikt werd door de NS. Het perron is opgebouwd met vijf treden. Er is een zitbankje waar plek is voor drie Minifigures.

\"\"

In de wagon is plaats voor vier passagiers.

\"\"

Conclusie

De LEGO 7710 Push-Along Passenger Steam Train is een mooie trein set met een authentieke stoomlocomotief welke op een gemakkelijke manier omgebouwd kan worden met een 4,5 V of 12 V motor zodat je hem niet steeds zelf hoeft voor te duwen. Door zijn gedegen bouw is dit een treinset die niet zou misstaan in een mooie trein lay-out. Het is daarom misschien wel een must have voor elke (LEGO) treinliefhebber.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media