To glue or not to glue? Onder AFOL’s zijn de meningen over het lijmen van LEGO nogal sterk verdeeld. De ene gruwelt ervan terwijl de ander er geen moeite mee heeft. De vraag komt regelmatig voorbij welke lijm er het beste gebruikt kan worden voor het lijmen van LEGO. Van Blocklockglue.com hebben we een starter kit mogen ontvangen. De lijm is volgens hun milieuvriendelijk, niet schadelijk voor de gezondheid en tast ook nog eens de LEGO steentjes niet aan. In deze review gaan we dit product eens nader bekijken om te zien of deze beloftes waar worden gemaakt.


Visuals en inhoud

De starter kit van de Block Lock toy glue heeft een kleurrijke verpakking. Op de gele achtergrond zijn diverse attributen te zien, waaronder “LEGO” steentjes, flessen en zwaarden. In het kort staat de essentie van het product weergegeven. Lijmen, spelen, verwijderen en weer opnieuw bouwen. Er wordt aangegeven dat de lijm voor speelgoed bedoeld is, en dat het sterk, tijdelijk en verwijderbaar is. De lijm mag gebruikt worden indien je 5 jaar of ouder bent. Op de achterkant staat een korte uitleg over de Block Lock toy glue. Tevens wordt de inhoud van de starter kit weergegeven. De prijs van de starter kit is 9,99 pond, omgerekend ongeveer €12,50.

De inhoud van de starter kit bestaat uit:

  • een zakje met Block Lock lijm
  • een waszakje
  • een spatel
  • een lijmplankje
  • een lijmverdeler

Het resultaat

We doen wat lijm op het lijmplankje. De lijm is een dikke stroperige substantie met een sterke zure geur. Met de spatel kunnen we de lijm op de LEGO uitsmeren. Omdat ik iemand ben die meestal eerst iets probeer en dan pas de gebruiksaanwijzing lees, ben ik helemaal vergeten de lijmverdeler te gebruiken. Met als gevolg dat de lijm niet goed verdeeld is.

We smeren de lijm op de Studs en vervolgens maken we een mooi artistiek bouwsel van LEGO. Aangezien er teveel lijm gebruikt is, perst het aan de zijkant van de LEGO blokken naar buiten. Het teveel gebruikte lijm laat zich gemakkelijk verwijderen. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte lijm duurt het volgens de gebruiksaanwijzing 1 a 2 uur voordat de lijm gedroogd is. Nadat we het LEGO kunstwerk een aantal uren hebben laten drogen komt de ultieme test. De LEGO steentjes zitten stevig aan elkaar vast geplakt. Er moet behoorlijk wat kracht gezet worden om de LEGO stenen los te maken.

Block Lock Toy Glue

De lijm op de LEGO steentjes kan verwijderd worden met behulp van het waszakje en een wasmachine. De LEGO moet niet te warm gewassen worden, een handwasje van 30 of 40 graden voldoet prima om de lijm te verwijderen. Omdat wij geen voorstander zijn van LEGO wassen met behulp van een wasmachine hebben we gebruik gemaakt van een teiltje met lauw water. Met een zachte borstel kan de lijmlaag makkelijk verwijderd worden. Het eindresultaat is verbluffend. Nadat de LEGO weer droog gemaakt is, is er geen enkel lijmrestje meer op de LEGO te vinden. Tevens is de LEGO niet aangetast door de lijmlaag.

Je kunt de lijm ook in een losse verpakking kopen. We hebben met verbazing naar de verpakking zitten kijken. Deze lijkt verdacht veel op een kindertoetje. Dit is niet echt een handige zet van Blocklockglue.

We hebben op deze opmerking een reactie gekregen van Block Lock toy glue waarin ze het volgende zeggen:

“De starter kit en het zakje met lijm zijn voorzien van een dubbele seal. Een kind kan zonder ouder of scherp object het zakje niet openen. De dop van de lijmflacon is een veiligheidsdop en dus niet met gemak te openen voor een kind. Als een kind toch uit zichzelf bij de lijm kan komen, de lijm is niet giftig en is gemaakt van niet schadelijke biologisch afbreekbare natuurlijke materialen, zal het geen gevaar oplopen. Bovendien smaakt de lijm niet goed!”

Conclusie

Als je LEGO wilt gaan lijmen, voor bijvoorbeeld een kwetsbare MOC, en je wilt de stenen op een later tijdstip weer voor een ander bouwwerk gaan gebruiken, dan is Block Lock toy glue een goede optie om te gebruiken. De lijm is simpel in gebruik en laat zich makkelijk verwijderen zonder dat de LEGO stenen beschadigd raken.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door Blocklockglue.com. Onze mening en conclusie van de Block Lock toy glue is geheel onafhankelijk. Blocklockglue.com, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?