De populariteit van LEGO heeft de afgelopen jaren een behoorlijke toevlucht genomen onder de AFOL. Hierdoor is de vraag naar custom prints op diverse LEGO onderdelen ook toegenomen. Eén van de bedrijven die custom prints op LEGO onderdelen maakt is Brick Print. Van een vuilnisbak tot een graffiti op een trein, niets is hun te gek. Peter heeft een aantal voorbeelden mogen ontvangen en gaat ze in deze review bespreken.


De drijvende krachten achter Brick Print zijn Vivian en Michel Roos. In 2019 zijn ze hobbymatig begonnen met het aanbrengen van prints op diverse LEGO onderdelen. Ze kregen het op een gegeven moment zo druk dat ze in september 2020 zich hebben laten inschrijven bij de kamer van koophandel en sindsdien is Brick Print een officieel bedrijf. De printer die ze gebruiken maakt gebruik van UV-inkt.

Brickprint

Het onderwerp corona is helaas nog steeds actueel, maar daardoor ook populair in diverse zelf ontworpen LEGO steden. Brick Print heeft hiervoor een aantal borden ontworpen waarop wordt aangegeven dat je 1,5 meter afstand moet houden, geen handen mag schudden en je de handen goed moet wassen. Op de vierkante 2×2 Tile en de rechthoekige 1×8 Tile zijn de prints mooi gecentreerd aangebracht. De tekst staat er duidelijk op en de overgangen tussen de diverse kleuren op de Tiles zijn behoorlijk strak, waardoor de afbeeldingen er scherp uit zien. Dat het aanbrengen van een print op een ronde Tile een stuk moeilijker is, is te zien aan de twee ronde 2×2 Tiles. De symbolen van handen wassen en verboden om handen te schudden zijn niet volledig gecentreerd op de Tile gedrukt. Bij de twee andere ronde Tiles is dit beter gelukt en is de print wel gecentreerd op de Tile. De corona Tiles worden geleverd als een setje en kosten €5,-.

Brickprint

Gezien in een LEGO stad het afval ook gescheiden te dient worden, zijn hiervoor drie vuilnisbakken ontworpen. Eén voor het oud papier, gft afval en grof vuil. De prints op de vuilnisbakken zijn aan alle vier de zijdes aangebracht. Aan elke zijde zijn de prints op dezelfde hoogte en netjes gecentreerd aangebracht. Hoewel het lastig lijkt om de vuilnisbakken te voorzien van een goede print zijn ze duidelijk en scherp aangebracht. De vuilnisbakken kosten €2,- per stuk.

Brickprint

Het afval bestaat onder andere uit postpakketten en een gele LEGO tas. Het pakket is aan alle kanten bedrukt, met uitzondering van de bodem, Deze prints zijn op elke zijde op dezelfde plek gecentreerd. Het verzendlabel aan de bovenkant van het pakket is net iets te klein zodat niet ontcijferd kan worden wie de afzender is, maar de kans is groot dat er een doos met LEGO in zit. De LEGO tas is leuk ontworpen, vooral het handvat is een mooi detail. De prijs van het postpakket is €5,- en de prijs van de LEGO tas is €0,75.

Brickprint

Het bedrukken van Bricks is ook mogelijk. Naast hoogspanningskasten en kasten met gevaarlijke stoffen waar ontploffingsgevaar dreigt, is het ook mogelijk om een NS kaartautomaat te laten drukken. Hoewel de prints bij beide kasten aangebracht zijn op drie gestapelde 2×4 Bricks, is de print in één vloeiende lijn aangebracht. Je ziet geen onderbrekingen bij de overgangen tussen de steentjes. De zijkant van de hoogspanningskast is voorzien van graffiti. De beide kasten kosten € 3,- per stuk en de NS kaartautomaat komt op €4,-.

Brickprint

Waarschijnlijk één van de mooiste en grootste opdrachten die Brick Print tot op heden heeft mogen doen, is ontwerpen en bedrukken van een NS wagon met Graffiti in opdracht van het Railway Brick Museum. De gehele zijde van de wagon is ‘beklad’ met een enorm grote print met daarop de naam van het Railway Brick Museum.


Conclusie


Brickprint

De door Brick Print gemaakte prints op de LEGO onderdelen zijn prima van kwaliteit. De afbeeldingen zijn duidelijk en scherp geprint. Op de twee ronde Tiles na zijn de prints ook goed gecentreerd. De aangebrachte print is slijtvast en kan tegen een stootje. De service van Brick Print is uitstekend. Michel en Vivian zijn zeer behulpzaam en denken met je mee als je een bepaald idee hebt voor een print. Indien het eindresultaat niet naar wens is, dan zijn ze – mits de klacht gegrond is – bereid om een oplossing te zoeken. Ik vind persoonlijk de prijs-kwaliteitsverhouding in balans. De prijzen lijken aan de hoge kant, maar dit wordt veroorzaakt door het feit dat er geen grote oplages van de producten worden gemaakt.

Mocht jij LEGO onderdelen met een bepaalde ontwerp laten bedrukken, dan is Brick Print een aanrader. Hun website is momenteel nog in ontwikkeling maar op hun Facebook pagina staan genoeg voorbeelden van wat ze allemaal ontwerpen. Stuur ze een bericht voor meer vragen of als je een bestelling wilt doen.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Brick Print die ons voorzien heeft van een aantal review exemplaren. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een bedrukte LEGO onderdelen, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?