In Amerika is een abonnement op een maandelijks Goodie-box aardig populair. Zo hebben o.a. gamers en comic fans de Lootcrate, de dames een ware Beautibox en voor de LEGO fans is er de Brick Builders Club. In Europe is een dergelijke service tot op heden nog niet beschikbaar maar daar is met BrickBox.me verandering in gekomen. We hebben van Bryan de november editie mogen ontvangen om er een review over te schrijven. Lees snel verder om te zien wat het concept inhoudt en wat ons oordeel is.

De BrickBox is een goodie-box vol LEGO sets en extra\’s, welke maandelijks op je deurmat valt. Elke maand vind je een nieuw thema in de doos en enkel originele LEGO sets of extra\’s. Dit in tegenstelling tot andere LEGO subscription boxes.

Voordat we aan de review beginnen hebben we eerst een korte Q&A met Bryan over de BrickBox, de content en natuurlijk wat we in de toekomst kunnen verwachten.

*****

Q: Wordt de BrickBox in de toekomst nog uitgebreid qua inhoud?
A: De BrickBox wordt in de toekomst zeker nog uitgebreid qua inhoud. Hierbij valt te denken aan custom sets en custom minifigures. Het bedrukken van LEGO stenen als exclusieve items behoort ook zeker tot de uitbreidingen die wij voor ogen hebben. Wij zijn ons momenteel aan het oriënteren op meerdere partijen die ons hierbij kunnen gaan helpen. Het was voor ons allereerst belangrijk om te ontdekken of er vraag is naar de BrickBox in Europa. Nu blijkt dat dit het geval is, kunnen wij ons bezig gaan houden met de verdere ontwikkeling van de inhoud.

Q: Als we de Brickbox vergelijken met bijv de Brick Builders club, wat kunnen we in de toekomst verwachten van de BrickBox qua inhoud, thema\’s en andere leuke goodies?
A. Als de BrickBox vergeleken wordt met andere aanbieders zoals BrickSwag, BrickBoxClub of BrickLoot, is het grootste verschil dat onze abonnees echte LEGO sets, bricks en/of minifigures ontvangen. Waar andere aanbieders er voor kiezen om maandelijks hun boxen te vullen met namaak LEGO en veel goodies zoals stickers, pennen en posters, kiezen wij ervoor hoofdzakelijk nuttige LEGO producten (sets, minifigures, bricks) op te nemen in onze BrickBoxen. Verder bieden wij iedere maand een ander LEGO thema aan, in november was dat race auto\’s. De maanden ervoor hebben we thema\’s gehad als Star Wars en politie. In de toekomst zullen wij deze maandelijkse thema\’s doorzetten, waarbij de BrickBoxen custom LEGO sets en custom LEGO minifugures gaan bevatten. Als laatst focussen wij ons enkel op de Europese markt. BrickSwag, BrickBoxClub en Brickloot zijn voornamelijk actief in Amerika.

Q: Komen er nog meer betaalmogelijkheden beschikbaar op korte termijn? Zo ja, welke?
A: Wij willen op korte termijn PayPal toevoegen als betaalmogelijkheid. Wij zijn momenteel met hen in gesprek om dit mogelijk te maken en de verwachting is dat dit op korte termijn zal worden toegestaan.

Q: Zijn oudere edities nog na te bestellen?
A: De oudere edities zijn momenteel niet na te bestellen. Dit is echter wel iets wat wij in de toekomst willen overwegen.

*****

Review: BrickBox.me november 2016

De BrickBox doos is een witte stevige doos welke is voorzien van het BrickBox.me logo. De doos is goed afgesloten en stevig genoeg om beschadiging tijdens transport, of verlies van inhoud tegen te gaan. Het ontwerp is simpel maar het doet waar het voor bedoeld is.

In de doos vinden we een aantal LEGO sets, twee ziplock zakjes waarvan één een minifig bevat en de ander een trofee. Naast dit is er in de doos een korte beschrijving toegevoegd met wat informatie over de sets, toelichting van het thema en een korte geschiedenis. Het thema van de maand november is raceauto\’s.

Inhoud

\"20161130_004813.jpg\"

In de doos zitten de volgende sets en accessoires:

  • LEGO City 30314 Go-Kart Racer Polybag (45 onderdelen, 1 minifig)
  • LEGO City 60113 Rally Car (104 onderdelen (1 minifig)
  • LEGO Creator 31027 Blue Racer (67 onderdelen)
  • LEGO Octan minifig random parts
  • LEGO 89801 Trophy Cup

Alle sets zijn nieuw en de accessoires, in dit geval een minifig en trofee zijn nieuwe en hebben geen gebruikerssporen. De inhoud is prima maar we hebben het gevoel dat we wat missen en een extra accessoire, een MOC, poster, custom bricks of andere LEGO gerelateerde producten zal hier wellicht verandering in kunnen brengen.

De Prijs

De prijzen voor een abonnement verschillen per termijn. Wil je het een keer een maand proberen dan kost het €24,99 excl. € 5,99 verzendkosten, maar ben je van plan je vaker te laten verrassen kan het voordeliger uitpakken:

  • 3 maanden abonnement €23,50*
  • 6 maanden abonnement €22,99*
  • 12 maanden abonnement €21,50*

De prijs is, als je gaat kijken naar de RRP van sets, iets duurder dan losse sets. Maar hier hebben we de twee accessoires, de flyer en de doos dan niet bij ingerekend. Met de verzendkosten, welke redelijk zijn voor de Nederlandse markt, kom je duurder uit. De bedoeling van de BickBox is echter niet om goedkoop aan sets te komen maar je elke maand te verrassen met een nieuw thema, sets en extra\’s. Hierdoor is de prijs naar ons idee prima maar wel op het randje. Zoals we bij de inhoud al aangeven, is een extra qua poster, onderdelen, bedrukte custom steentjes of iets dergelijks wel een pré en dit missen we momenteel. Bryan van BrickBox geeft in de Q&A aan dat dit er in de toekomst wel aan zit te komen en daar zijn we blij mee om te horen.

*Dit is per maand excl. €5,99 verzendkosten in Nederland. België en andere Europese landen kosten momenteel €9,99 aan verzendkosten.

Conclusie

Met een hobby als LEGO heb je al snel een favoriet thema dat je graag verzameld. De BrickBox geeft je hobby een extra dimensie doordat het je elke maand verrast met een aantal sets en accessoires waar je van te voren niet van weet wat het thema is. Hierdoor geef je jezelf, je kinderen of kennis een kans om eens andere thema\’s of sets te proberen. Een prima idee en we raden het wat dat betreft ook aan. Wat ook prettig is is dat het abonnement maandelijks op te zeggen is en je er niet langer aan vast zit dan je zelf nodig acht.

Een groot nadeel kan zijn dat je de inhoud tegen vind vallen en durf je de gok niet aan dan is dit concept niets voor jou. De prijs is goed te doen als je enkel naar de inhoud kijkt, maar met de verzendkosten aan de hoge kant. Zoals we al aangeven zijn extra\’s of custom inhoud een pré om de prijs van de box eer aan te doen. LEGO fans zijn erg prijs bewust en vooral in Nederland kan dit een probleem zijn.

Vorige BrickBox

We hebben de inhoud van de maand oktober ook nog even bekeken. Deze geeft meer variatie als het gaat om inhoud in vergelijking met de maand november en ziet er goed uit. Het thema was Star Wars en je kan de doos hieronder bekijken.

\"brickbox_october\"

Exclusieve Bouwsteentjes.info actie

Voor de bezoekers van Bouwsteentjes.info is er een kortingscode welke je korting geeft op je eerste BrickBox.me bestelling. Voer tijdens het bestelproces 10%BOUWSTEENTJES in en je krijgt 10% korting. De korting is geldig t/m januari 2017!

\"20161130_012711.jpg\"

*****

Jouw mening telt

Omdat we van jullie mening houden, horen we graag wat jij van deze maandelijkse doos vol LEGO vind. Zou je het overwegen om te proberen, vind je het geen toevoeging geven of durf je het niet aan? Laat het ons en vooral BrickBox.me weten en wie weet wordt er naar jullie feedback geluisterd.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website?
– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren?