Begin februari kwam LEGO met de release van de witte LEGO Expert 10295 Porsche 911 Targa. Net als bij de LEGO Speed Champions 75895 Porsche 911 was het wachten totdat iemand met een MOD (modificatie) zou komen van een Rijkspolitie uitvoering van het scheurmonster. Bricksworld zag de kans schoon door een Rijkspolitie ombouwkit voor de LEGO Porsche 911 Targa te ontwerpen. Peter kreeg de mogelijkheid om zijn vlekkeloos witte Porsche 911 om te bouwen tot een wit/oranje Rijkspolitie auto. Wil je weten of de metamorfose geslaagd is? In deze review vind je het antwoord.


Bricksworld heeft een drietal ombouwkits ontworpen voor de LEGO Expert Porsche 911 Targa:

Het verschil in prijs zit hem vooral in het aantal onderdelen en de onderdelen die zijn voorzien van een print.

Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit

De 122 onderdelen van de Rijkspolitie ombouwkit zijn verdeeld over twee zakjes, waarvan de één de onderdelen bevat zonder print en de ander de onderdelen met print. Naast de onderdelen bevat de doos nog de bouwinstructies en twee reclamefolders met informatie over andere sets die te koop zijn via Bricksworld.


De bouw en speelfuncties


De bouwinstructie bestaat uit een aantal hoofdstukken. Elke hoofdstuk begint met een foto van het gedeelte van de auto dat aangepast of toegevoegd dient te worden. Een heel sterk punt is dat er aangegeven wordt op welke bladzijde van de oorspronkelijk instructies de bouw van deze delen begint. Indien de auto nog niet in zijn geheel opgebouwd is, dan is het de bedoeling om vanaf dat punt te switchen van de LEGO instructies naar de BOC instructies.

Stap voor stap wordt aangegeven welke onderdelen er nodig zijn en waar ze geplaatst dienen te worden. De onderdelen die bij de vorige stappen al gebouwd zijn, worden met een grijze kleur aangeven. Deze vorm van uitleg is in het begin even wennen. Indien de ombouwkit toegevoegd wordt aan een Porsche die al gebouwd is, dan is het zo nu en dan even zoeken wat er losgehaald dient te worden. Dit speelt vooral bij de vervanging van de deuren, maar bij het vervangen/toevoegen van de andere onderdelen volgt het zich vanzelf.

Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit

De meeste aanpassingen vinden plaats aan de beide zijkanten van de auto. Aan de onderzijde van de auto wordt oranje/witte striping geplaatst. Deze striping loopt door tot achter de achterste wielen. Beide deuren krijgen gedeeltelijk een oranje kleur. Dat er bij Bricksworld goed is gekeken naar elke detail van de Rijkspolitie Porsche, is te zien aan het feit dat er een extra knipperlicht is aangebracht aan de zijkanten tussen de voorste wielkast en de deur.

Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit

De voorkant ziet er met de vier toegevoegde signaalhoorns en het toevoegen van een Nederlands kenteken, indrukwekkend uit. De motorkap heeft zijn kenmerkende oranje/witte metamorfose gehad. Het in elkaar zetten van de motorkap is zowaar een puzzel geworden omdat er meerdere onderdelen voorzien zijn van een print. De prints zijn allemaal van hoge kwaliteit.

Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit

Als laatste wordt de achterkant onder handen genomen. De oorspronkelijke witte achterklep wordt vervangen voor een oranje uitvoering met daarop de belettering van de Rijkspolitie. Tevens wordt er een luidspreker toegevoegd. Boven de Nederlandse kentekenplaat wordt het stop bord gemonteerd. Om het geheel helemaal af te maken, wordt er op de rollbar een zwaailicht geïnstalleerd.

Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit


Conclusie


Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit

De Bricksworld Rijkspolitie ombouwkit voor LEGO Porshce 911 Targa is een hele leuke MOD voor het pimpen van je Porsche 911 Targa. Hoewel de prijs in eerste instantie behoorlijk hoog lijkt (€54,95 voor maar 122 onderdelen) is naar mijns inziens elke cent waard. De prijs wordt mede veroorzaakt door het bedrukken van de stenen en diverse productiekosten voor o.a. de gebruiksaanwijzing. Het is verbluffend om te zien hoeveel details er aan de Porsche zijn toegevoegd. De diverse prints zijn van hoge kwaliteit. Voor de liefhebber van de Porsche 911 is deze MOD zeker een aanrader.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Bricksworld die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?