Tegenwoordig zie je steeds meer ‘LEGO tape’ op de markt komen. De tape wordt niet door LEGO uitgebracht maar is wel compatibel met LEGO. De tape kan voor diverse toepassingen worden gebruikt. Bouwsteentjes heeft van Coolgift.nl een rolletje tape gekregen van het merk Building Block Tape. Hieronder lees je onze ervaringen met deze tape.


Visuals en inhoud

De tape zit ingepakt in een klein doosje van ongeveer 9 bij 9 cm. De voorkant komt, door het gebruik van allerlei kleuren, de studs van de tape en de bouwstenen, behoorlijk druk over. Er wordt een stuk tape getoond die om een hoek van de muur geplakt is. Op de tape zijn een aantal bouwstenen zichtbaar.

Building Block Tape

De tape is volgens de verpakking in zes verschillende kleuren verkrijgbaar. De lengte van de tape die in de verpakking zit is 1,25 m. Er wordt tevens aangegeven dat het compatibel is met LEGO en Mega Blocks. Op de achterkant van de verpakking wordt aangegeven dat de tape flexibel is en dus in diverse bochten en hoeken te plakken is. Als laatste staat er in meerdere talen vermeld dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar.

Building Block Tape

De inhoud bestaat uit een rol blauwe tape die 2 studs breed is. Op de voorkant van de verpakking staat dat de inhoud bestaat uit een rol van 125 cm. Wij waren er dan ook vanuit gegaan dat deze rol uit één gedeelte zou bestaan. Niets is minder waar, het blijkt om 5 strookjes te gaan van elk 25 cm lang. Dit is een zware tegenvaller en misleidend.

Building Block Tape

Het resultaat

Als we de tape wat beter gaan bestuderen dan valt op dat de lengte van de studs kleiner is dan de studs van een LEGO plate. De studs zijn zacht en daardoor ook gemakkelijk in te drukken.

Building Block Tape

Als proefobject maken we gebruik van een deur. De tape maakt gebruik van een 3M plakstrip en blijft goed plakken. Op internet zijn we een foto’s tegen gekomen van iemand die zijn verzameling Minifiguren met behulp van de tape aan de muur heeft geplakt. Dat willen wij natuurlijk ook even testen. Voor onze review hebben we Gingerbread Man bereid gevonden om te poseren voor de foto. Wat opvalt is dat het linkerbeen niet goed in de studs van de tape vastklikt. Dit resulteert dat de Minifig bij de lichtste aanraking al van de tape valt.

Building Block Tape

Als tweede proef gaan we de strip gebruiken als ophangsysteem voor een sleutelbos. Wederom wil de 2×4 LEGO brick niet goed op de tape vastklemmen. Er blijft een kleine afstand zitten tussen de tape en de LEGO steen. In onze test hebben we gebruik gemaakt van één autosleutel, maar normaal gesproken zitten er meer sleutels aan een sleutelbos. De tape is geen solide oplossing voor het opbergen van je sleutels.

Building Block Tape

Voor de laatste test maken we gebruik van onze wereldberoemde Bouwsteentjes.info brick. Hoewel we gebruik maken van de vlakke ondergrond van de deur en de tape goed is vastgeplakt, krijgen we met geen goed fatsoen de Bouwsteentjes.info vastgeklemd op de tape. Dit ligt natuurlijk niet aan het steentje 😉

Building Block Tape

Conclusie

Hoewel je voor het gebruik van de tape vele leuke ideeën kunt bedenken, is de combinatie van Building Brick Tape samen met LEGO geen goede match. De studs van de tape zijn te klein en te zacht waardoor LEGO niet goed vastklemt. Dat er niet op de verpakking wordt aangegeven dat de tape uit 5 stroken van 25 cm bestaat, in plaats van 1 strook van 125 cm, kan als misleidend worden ervaren. We raden tape van dit merk dan ook niet aan, wellicht dat er genoeg goede alternatieven zijn.

Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door Coolgift.nl. Onze mening en conclusie van de Building Block Tape is geheel onafhankelijk. Coolgift, noch medewerkers van, hebben geen enkele invloed gehad op de uiteindelijke score.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media