De combinatie LEGO® en games zijn een daverend succes en in de loop der jaren is deze combinatie enkel populairder geworden. Met games als LEGO® Harry Potter, LEGO® Pirates of the Caribbean, LEGO® Lord of the Rings en LEGO® Star Wars hebben Warner Bros. en LEGO® goud in handen. De laatste telg in de lijn is LEGO® Star Wars™: The Force Awakens en in deze review gaan we kijken of de game het succes kan evernaren.

Aan de haal met het Verhaal

LEGO® Star Wars™: The Force Awakens Video game laat de speler de gebeurtenissen uit de film herbeleven in LEGO® vorm. Dit staat garant voor uren plezier want door de grote levels en grappige filmpjes en dialogen ben je verzekerd van een totale ervaring.

In tegenstelling tot de film start je met de game niet op de planeet Jakku maar op Endor. Op deze manier zorgt de game ervoor dat de speler nog even een geheugensteuntje krijgt hoe de rebellen en zijn helden de kwade empire, Lord Vader en de Emperor een lesje leert en hoe de First Order aan de macht is gekomen.

Doordat deze gebeurtenissen aan de game toegevoegd zijn, krijgt de game een extra dimensie en meer variatie. Wie wil er nou niet met de Millenium Falcon door de Death Star vliegen om hem uiteindelijk in duizenden plates en studs op te blazen.

Maar er is meer. Nadat je de game voor de eerste keer hebt uitgespeeld krijg je de mogelijkheid om de game opnieuw te spelen en zijn er meer verhalen beschikbaar die canon zijn in het Star Wars universum. Dit betekend dat je erachter komt hoe Lor San Tekka op Jakku beland, hoe de First Order erachter komt waar de kaart is die ervoor zorgt dat ze Luke Skywalker kunnen vinden en hoe C3PO aan zijn rode arm komt.

Zo zijn er meer voorbeelden van extra content en verhalen welke van belang zijn om meer te weten te komen hoe de First Order aan de macht is gekomen en andere gebeurtenissen tussen The Return of the Jedi en The Force Awakens.

Gameplay

De onmiskenbare gameplay die de LEGO® games al jaren biedt is ook in LEGO® Star Wars™: The Force Awakens vollop aanwezig. Zo moet je klimmen en klauteren en proberen een oplossing te vinden voor puzzels of  het verslaan van een eindbaas.Maar wel is er goed nagedacht over wat vernieuwing en dat geeft net wat verfrissing.

De vernieuwing zit hem in een paar nieuwe gameplay elementen. Zo is er op sommige momenten, dit is tevens ook voor het eerst, dat je Blaster Battles aan moet gaan. Het concept is simpel en houdt in dat jij achter muren of objecten schuilt en de tegenstander probeert te verslaan. Dit zijn geen lange en uitdagende battles maar levert wel de nodige afwisseling.

Wat ook nieuw is zijn de missies waarin je in de cockpit kruipt van een X-wing of andere Starfighter en je in een dogfight beland met de First Order of de Empire. Deze missies zijn er gaaf want wie wil er nou niet met een X-Wing of Slave 1 rondvliegen!

Zoals je vaak ziet in LEGO® games heb je de mogelijkheid om soms objecten te bouwen die je helpen om bepaalde situatie op te lossen. In deze game hebben ze daar een twist aan gegeven doordat men nu een aantal opties geeft wat je kan bouwen. Je kan min of meer zelf bepalen hoe je een situatie op wilt gaan lossen en dat is een fijne toevoeging aan het geheel. Wel is het zo dat dit de game en de ervaring niet beïnvloed en hierdoor voelt het wat overbodig

Het kapot maken van materialen, wrakken, puin en in sommige gevallen gebouwen of gedeeltes daarvan blijft een leuke bezigheid en levert op zijn beurt studs op. Hoe meer Studs hoe beter want naast het behalen van de \’True Jedi\’ bonus heb je deze ook nodig om extra personages te kopen, welke op hun beurt toegang kunnen bieden tot verborgen gebieden en de Red Bricks. De studs zijn op hun beurt ook te gebruiken voor krachtbonussen en special effect zoals bijvoorbeeld Disco Lightsabers.

In je nopjes met de Graphics

De graphics van LEGO® games zijn niet de reden dat je een dergelijke game koopt. Dit is ook het geval met LEGO® Star Wars™: The Force Awakens, welke er erg goed uit ziet, maar geen hoge ogen gooit als je bekijkt naar het gehele aanbod van AAA games. Dit is gelukkig niets iets wat storend is want je speelt LEGO® games om de humor en de ervaring en niet zo zeer om de meest geavanceerde graphics.

Geen bouwinstructies

Iets wat wel een storende factor is bij LEGO® games, dit is ook in dit geval nog niet aangepakt, zijn sommige doelen. Hoewel de games simpel zijn in hun opzet merken we dat de instructies van wat je moet doen niet altijd even duidelijk is. Hierdoor ben je soms onnodig aan het backtracken en tijd kwijt voor het vinden van een oplossing. Men had dit simpel aan kunnen pakken door een hint knop of hint Pop-Up te implementeren.

Wat ook jammer is is dat je tijdens laadschermen Micro-Builds animaties te zien krijgt, welke leuk zijn om na te bouwen, maar de instructies ervoor zijn nergens te vinden. De animaties gaan te snel en het nabouwen wordt daardoor bemoeilijkt.

Verzameldrang

Met het uitspelen van het verhaal ben je nog lang niet in de buurt van het 100% voltooien van de game. Niet iedereen zal de game tot op de laatste verzamelbare personage willen voltooien maar voor de verzamelaars is dit juist een doel. De ontelbare personages uit de Star Wars films, series en expanded universe zijn vrij te spelen en het moment waarop je ze allemaal hebt verzameld voelt enorm voldoenend.

Maar voordat het eenmaal zover is kan je zodra je een level uit hebt gespeeld deze in freeplay nog eens doorlopen. Dit keer kan je wisselen tussen personages die je al hebt vrijgespeeld om verborgen gebieden te bezoeken waar je anders niet kan komen. Dit herhaald zich in de verschillende levels en hub-werelden en zo ben je een aantal uur zoet zonder dat het gaat vervelen.

Conclusie

Warner Bros. en Telltale games hebben een dijk van een game uitgebracht, welke naast het verhaal ook meer secundaire verhalen biedt welke een extra dimensie geven aan de game. De opzet van LEGO® games is in de loop der jaren niet veranderd, maar toch weten ze hier slimme elementen te implementeren waardoor de game vernieuwend aanvoelt.

Met de ruwe randjes die we helaas niet snel zien verdwijnen, moeten we deze voorlopig voor lief nemen en hopen dat ze in de toekomst aangepakt gaan worden. De game crashte een aantal keer tijdens de review en dit zal opgelost gaan worden d.m.v. patches, maar dit is wel iets wat men gemakkelijk had kunnen voorkomen.

Het verzamelen kan geforceerd overkomen doordat sommige personages bepaalde eigenschappen bevatten die op hun beurt weer andere personages unlocken, maar dit neemt niet weg dat dit ook een extra toevoeging geeft aan het geheel.

Al met al een geslaagde game met uitdaging en vernieuwing, maar ook met enkele ruwe randjes.

Winnen

We geven in samenwerking met Warner Bros. 2x LEGO® Star Wars™: The Force Awakens Video game weg. Je kan meedoen door deze pagina te bezoeken waar alle voorwaarden beschreven staan.

Succes en May the Force be with You!

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren. Vul je naam, email en reactie in en verzenden maar.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media