Met het verzamelen van minifigures komt er ook een lichtelijk probleem om de hoek kijken. Hoe display je nou in vredesnaam de minifigs en met name de minifigs waar jij veel waarde aan hecht of welke erg collectable zijn. Fabio Bertini heeft daarom de FaBiOX ontwikkeld. In deze review nemen we een kritische blik op deze display cases.

De FaBiOX komt in twee verschillende formaten. Namelijk 4X4 en 6X6, dit is handig omdat je zo een enkele figuur kan displayen of wat aankleding aan de display kan geven. We hebben beide varianten ter review aangeboden gekregen.

FaBiOX Box-art, unboxing en prijs

\"20161025_212527.jpg\"

De doos doet wat ie moet doen. We zien de hoeveelheid displays, een voorbeeld, de naam en wat andere info die van belang kan zijn. Een simpel design die doet wat ie moet doen.

De inhoud is natuurlijk veel belangrijker. In de FaBiOX 4×4 doos vinden we 8 displays. De FaBiOX 6×6 displays zitten met 4 in een doosje.

\"20161025_212557.jpg\"

De prijzen voor de twee formaten excl eventuele verzendkosten:

FaBiOX 4×4 (6 steentjes hoog): €9,95

FaBiOX 6×6 (8 steentjes hoog): €14,95

Materiaal en duurzaamheid

Het materiaal dat voor de displays gebruikt is is van hard plastic, daardoor zijn ze stevig en redelijk krasbestendig. Bij vallen van zekere hoogtes en op verschillende ondergronden is er natuurlijk kans dat de display gaat beschadigen. Echter, de FaBiOX voelt aan alsof het wel een stootje kan verdragen dus we maken ons daar niet zoveel zorgen over.

FaBiOX in gebruik

\"dsc_0953.jpg\"

Laten we eerlijk zijn. Naast de minifig displays die LEGO zelf produceert zijn er weinig andere mogelijkheden. FaBiOX speelt daar goed op in en het mooie aan de displays is dat ze zowel los als gecombineerd te gebruiken zijn. Daarmee komen we dan ook direct bij het beste aspect aan.

Doordat de displays zelfstandig of gecombineerd te gebruiken zijn heb je enorm veel vrijheid om je meest waardevolle minifigures te displayen. Je pakt een 4×4 of 6×6 plate, zet je minifig er op en vervolgens je case. Eenvoudiger kan het niet en het is doeltreffend. Je minifigures vangen geen stof meer, zijn beschermt tegen vallen en het ziet er een stuk professioneler uit.

\"dsc_0947.jpg\"

Een minifig alleen is wat saai, althans dat vonden wij, en we zijn een beetje aan het spelen geweest. Zo hebben we enkele CMF (Collectable Mini-Figures) in de FaBiOX wat aankleding gegeven. Zo zie je direct dat deze competabel is met LEGO en je er meer mee kan doen dan een enkele minifig displayen.

\"dsc_0950.jpg\"

\"dsc_0955.jpg\"

\"dsc_0968.jpg\"

Er is wel een kleine issue met de cases. De 4×4 formaat is net te klein voor bepaalde minifigs. Met name minifigures die accessoires hebben, denk aan een wapen, vleugels of dieren. Deze passen simpelweg niet recht in de display en daarvoor moet je al snel uitwijken naar een groter formaat. De 6×6 heeft dit probleem gelukkig niet, maar als je van een uniforme uitstraling houdt is dit wel een aandachtspuntje.

Nog een puntje van kritiek is dat er veel spanning op plates kan komen te staan, hierdoor is het soms niet mogelijk om grote plates te gebruiken als je de FaBiOX cases gaat koppelen. Verticaal is dit geen probleem en kan je dit moeiteloos doen, maar horizontaal is dit lastig. Bijvoorbeeld een 4×8 plate op twee 4×4 cases drukken gaat niet gemakkelijk.

Conclusie

\"dsc_0956.jpg\"

Met de FaBiOX hebben we het gevoel dat we veel vrijheid krijgen in hoe we minifigures displayen. Doordat het helder transparant is, goed aansluit op echte LEGO steentjes/plates en je minifigs stofvrij houdt een ware toevoeging voor je hobby. Je kan er alle kanten mee op.

Het enige wat we echt op te merken hebben is het aspect van het competabel zijn met LEGO steentjes/plates op de bovenkant van de cases. Dit met name als je horizontaal meerder displays op een lange plate zet.

Buiten dat om krijg je een goed product welke het verzamelen van minifigures nog prettiger maakt.

Je kan de FaBiOX minifigures display cases bestellen op:

Fabiox.it 

Dank aan Fabio Bertini voor het opsturen van review exemplaren.

We horen graag of FaBiOX voor jou een uitkomst kan zijn en of je ze eventueel aan gaat schaffen. Heb je ze al in je bezit dan lezen we dit natuurlijk ook graag. Reageren kan in een reactie onder dit artikel of via social media.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website. Je elke maand opnieuw kans maakt ongeacht je al een keer hebt gewonnen!

– Je gemakkelijk een account aan kan maken om te reageren en te discussiëren. Vul je naam, email en reactie in en verzenden maar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?