LEGO Star Wars fans die ook VIP-lid zijn, kunnen sinds gisteren de LEGO 5006363 Han Solo Carbonite Metal Keychain bemachtigen bij aankoop van €100 aan LEGO Star Wars sets. LEGO is zo vriendelijk geweest een exemplaar onze kant op te sturen voor een review. Gezien het geen set is, valt er weinig over te vertellen. Dit artikel gebruik ik dan ook om de sleutelhanger kort te bespreken en mijn mening te geven of het waard is er €100 voor te besteden.


In tegenstelling tot andere LEGO sleutelhangers, is de Han Solo Carbonite voorzien van een simpel maar stevig doosje. Ideaal voor de verzamelaar die hem niet gaat gebruiken. Het doosje bevat een inlet waarin de sleutelhanger opgeborgen zit. De sleutelhanger is gemaakt van metaal, waardoor het zwaar aanvoelt. Tevens zal het niet snel beschadigen indien je hem daadwerkelijk gebruikt.

LEGO 5006363 Han Solo Carbonite Metal Keychain

Ik heb de sleutelhanger naast een originele Han Solo in Carbonite-onderdeel gelegd om de groottes te vergelijken. Het is duidelijk te zien dat de sleutelhanger een stuk kleiner is. Het formaat komt wellicht niet overheen, maar waarschijnlijk zal het originele onderdeel te groot en onhandig in gebruik zijn. Al met al is het een mooi afgewerkte sleutelhanger die voor de Star Wars fans vast en zeker het verzamelen waard is.

LEGO 5006363 Han Solo Carbonite Metal Keychain

Toch weet de sleutelhanger mij niet te overtuigen om er €100 voor te besteden. Het mag dan wel een exclusief item zijn, maar het minimaal te besteden bedrag is veel te hoog. Voor datzelfde geld had ik liever zo’n San Diego Comic-Con exclusive als promo ingezet zien worden. Tegelijkertijd wordt de promo ietwat lukraak ingezet terwijl er genoeg Star Wars momenten in het jaar zijn waar een dergelijke promo beter tot zijn recht komt. Ik wil hier niet negatief overkomen, het is een leuke promo die netjes afgewerkt is en voor verzamelaars een tof item zal zijn, maar het voelt wat overbodig aan en minimaal €100 besteden voelt niet rechtvaardig.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?