Welkom bij weer een nieuwe review! Vandaag bekijken we de LEGO 10232 Cinema Palace en is het 8ste gebouw uit de modulaire serie. De set kwam uit in 2013 en was de opvolger van de Pets Shop. Een modulair waar de meningen over verdeeld zijn. Deze set stond als een van de eerste op de lijst van reviews die ik wou maken toen ik begon met bouwsteentjes.info. Nu dik een half jaar later moet het er toch maar eens van komen… 

LEGO 10232 Cinema Palace\

De LEGO Cinema Palace is net als het Grand Emporium en Cafe Corner een modulair die je op een hoek kan plaatsen. Mocht je de volledige serie compleet hebben heb je met deze set een modulair te pakken die wat lastig te plaatsen is. De set bestaat uit 2194 onderdelen, bevat 6 minifiguren en we zien voor het eerst een voertuig bij een modulair. Om de review wat in te krimpen sla ik de beschrijving van de doos en inhoud over bij deze set. De set bevat 3 instructieboekjes en een stickervel! Volgens mij is dit de eerste modulaire set die uitkomt met een stickervel en ik hoop toch echt dat het eenmalig is. Gelukkig nu een Parisian Restaurant en Detective\’s Office verder ben ik gerustgesteld en hebben we gelukkig geen stickers meer gezien.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Deel 1: Entree en hal van de Cinema Palace

Zoals gebruikelijk beginnen we met de bouw van minifiguren. We bouwen 4 van de 6 figuren en zoals we gewend zijn bij modulairs, hebben ze allemaal standaard gezichten waardoor ze er saai uitzien. Van linkst naar recht zien we een chauffeur, een filmster of VIP met korte beentjes, een portier en de paparazzi.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Voordat we beginnen aan het gebouw, zetten we een voertuig in elkaar. Ik zal jullie de bouw van dit voertuig besparen omdat het een vrij simpel model is. Het moet een luxe wagen voorstellen waar de VIP in vervoerd wordt maar hier hebben ze toch even de plank volledig mis geslagen. Er zit totaal geen model in het voertuig en dat is voor mij toch wel een groot minpunt bij deze set! Shame on you LEGO…

LEGO 10232 Cinema Palace\
LEGO 10232 Cinema Palace\

Laten we die halve barrel maar snel vergeten en overgaan op het echte werk. Zoals ik eerder al aangaf hebben we te maken met een hoek model. In plaats van een standaard stoep die altijd mooi aansluit op de rest van de modulaire gebouwen, zien we bij deze versie een heuse LEGO walk of fame! De grondplaat is rood en dit is gelijk de kleur van de vloer. Jammer omdat ik hier graag een mooie betegelde vloer had gezien die we kennen van de Town Hall of Parisian Restaurant.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Terwijl we vooruitgang boeken bij het bouwen van de muren, richten we de hal voorzichtig en matig in. In de hoek plaatsen we de voorbereiding voor de trap naar de eerste verdieping. Verder voorzien we de ruimte van 2 simpele barretjes waar iets van snoeppotten en platen op staan.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Het is tijd om de eerste stickers te plakken. Deze plakken we op ramen die als posters zullen dienen. Op de posters vinden we 3 grappige prints. De Mystery on the monorail lijkt me niet veel aan. De Brick Separator ziet er al een stuk spannender uit en bevat een aantal bekende sterren. Tot slot hebben we ook een filmpje voor de dames in de aanbieding… Forever Sorting is de LEGO roman van het jaar!

LEGO 10232 Cinema Palace\

We plaatsen de kozijnen met posters en richten de bar verder in. Zo bouwen we een popcorn bak en een frisdrankmachine. Op zich een leuk idee maar de uitwerking is wat minder als je het mij vraagt.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Aan de andere kant plaatsen we de kassa\’s en een raampartij. Helaas is het net als de andere kant, wat simpel en ik had gehoopt op een gedetailleerd interieur bij deze set maar dat is voorlopig ver te zoeken. Maar we zijn er nog niet!

LEGO 10232 Cinema Palace\

De volgende stappen bieden wat meer leuke details. De gevel wordt voorzien van een decoratieve afwerking en boven we ramen plaatsen we lampjes. De entree deuren zijn robuust en zien er geweldig uit! Eindelijk weer wat pluspuntjes bij deze set.

LEGO 10232 Cinema Palace\

We bouwen de muren verder op en bereiden ons voor op de 2e verdieping. De buitengevel wordt verlicht door 4 grote schijnwerpers en we plaatsen de bekende witte lantaarnpaal.

LEGO 10232 Cinema Palace\

De binnenkant van de begane grond is wat aan de saaie kant en had hier veel meer van verwacht. Nu maar hopen dat het volgende gedeelte meer bouwplezier oplevert.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Deel 2: De bioscoopzaal

Voordat we beginnen met de bouw van de eerste verdieping, bouwen we de laatste 2 minifiguren die we vinden bij deze set. Het mannelijke figuurtje lijkt mij iets van een gastheer en het vrouwelijke figuurtje op een bezoeker of fan. Weer geen spectaculaire figuren helaas…

LEGO 10232 Cinema Palace\

De eerste verdieping gaat de bioscoopzaal worden. Ik ben wel onder de indruk van de mooie kleurencombinaties die we voorbij zien komen.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Om het trappenhuis plaatsen we een hekje zodat er niemand naar beneden kan duiken. We bouwen de muren verder op en zien weinig spannende dingen gebeuren. Aan de buitengevel reserveren we ruimte voor de ramen en plaatsen alvast een hekje. De binnenkant wordt ingericht met 6 luxe stoelen en een tafeltje met een stoel voor de gastheer.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Op ditzelfde tafeltje plaatsen we de projector. Op zich hebben ze dit wel grappig gedaan maar dan komen we gelijk bij het volgende punt namelijk de ramen… Ik heb nog nooit ramen gezien in een bioscoopzaal! Wellicht heeft het gebouw vroeger een andere functie gehad maar plaats er dan in ieder geval gordijnen voor. Een film kijken met zonlicht is geen bioscoopervaring.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Ondanks dat de ramen een beetje gek zijn is de buitengevel wel mooi vormgegeven. We bouwen de muren verder op en de etage begint vorm te krijgen.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Aan de binnenkant hangen we een groot scherm op waar een film op afgespeeld wordt. Het scherm is mooi versierd met een luxe gordijn. Jammer we hier opnieuw een sticker hebben moeten plakken.

LEGO 10232 Cinema Palace\

In het midden van de voorgevel plaatsen we nog maar eens een glaswand. Alsof er nog niet genoeg licht was in de zaal… Ook plaatsen we aan de binnenkant van de ruimte een trap waarmee we het dak kunnen bereiken.

LEGO 10232 Cinema Palace\

We werken de muren af met een gladde rand zodat we de laatste verdieping kunnen verwijderen en zo dadelijk 3 losse componenten hebben. We plaatsen de verdieping op het eerste gedeelte en ondanks de ramen lijkt het wel op een echte bioscoop!

LEGO 10232 Cinema Palace\

Deel 3: Dak en afwerking

We zijn alweer aangekomen bij het laatste gedeelte namelijk het dak. De ondergrond hiervan lijkt op die van de eerste verdieping alleen zien we een kleiner gat voor de trap.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Om het trappenhuis af te sluiten plaatsen we een liggende deur. Aan de voorkant bouwen we 2 grote blokken met 2 kleuren tonnetjes waarmee we het effect van dakpannen creëren.

LEGO 10232 Cinema Palace\

In het midden bouwen we door middel van een ingewikkelde constructie een ruimte voor een grote klok of zonneschaal… Zoals je kunt zien op de onderstaande foto zit het dak er niet lekker op. Na een hoop ergernis lukt het dan toch om de bovenplaat recht te plaatsen.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Op deze plaat bouwen we een torentje. Hierdoor lijkt het een vrij hoog gebouw maar als we deze weglaten is het een van de laagste modulairs. Geen hele spannende laatste verdieping maar het ziet er aardig uit… Nu ik het zo zie, zou vroeger in dit gebouw waarschijnlijk een chinees restaurant of iets dergelijks hebben gezeten!

LEGO 10232 Cinema Palace\

LEGO 10232 Cinema Palace\

Maar we zijn er nog niet… Voordat we de bioscoop open gooien moeten we natuurlijk wel weten welke film er speelt! Daarom maken we een mooi informatiebord die we boven de entree gaan plaatsen. Op dit informatiebord plaatsen we stickers met een aantal films erop.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Om de aandacht van bezoekers te trekken bouwen we d.m.v. de SNOT techniek een groot naambord met verlichting. Hierop is de tekst \”PALACE\” leesbaar en is een heuse blikvanger.

LEGO 10232 Cinema Palace\

We klikken deze twee elementen in elkaar en plaatsen deze boven de entree. Hiermee is de bioscoop af en kunnen de bezoekers hun eerste première gaan bezichtigen.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Tot slot plaatsen we 2 hekjes bij de entree in de bezoekers netjes naar binnen te loodsen. Ook zetten we 2 grote schijnwerpers in elkaar waarmee we de sterrenhemel kunnen verlichten.

LEGO 10232 Cinema Palace\

Bedankt voor het lezen van deze korte review over de LEGO 10232 Cinema Palace. Wat vinden jullie van deze set? Laat het weten via een reactie onderaan de pagina! Zin in nog meer modulairs? Lees dan ook de reviews van de Parisian Restaurant en Detective\’s Office en hou zeker onze website in de gaten voor nieuwe reviews.

LEGO 10232 Cinema Palace\

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?