Als je op vakantie gaat om LEGOLAND te bezoeken, is het altijd leuk een souvenir mee te nemen naar huis. Er zijn diverse exclusieve sets te koop. Om precies te weten wat je van de sets kunt verwachten hebben we ze voorzien van een review. In deze review bespreken we de LEGO 40166 LEGOLAND Train.

LEGO 40166 LEGOLAND Train

LEGO 40166 LEGOLAND Train

De LEGOLAND Train – beter bekend als de LEGOLAND Express – is in diverse LEGOLAND parken te vinden. De felgekleurde trein maakt zijn rondje om en door de parken. De treinen hebben een blokkerig uiterlijk en zijn voorzien van klassieke LEGO kleuren. In 2016 bracht LEGO dit setje uit als aandenken en is tot op heden nog steeds te koop. De prijs is 199,99 DKK wat omgerekend en afgerond €27 is.

LEGO 40166 LEGOLAND Train

Prijs/kwaliteit van de set

De doos bevat vier genummerde zakjes met bouwsteentjes, een instructieboekje en een stickervel. Op de Minifigures na zijn er geen onderdelen aanwezig met print. Met een prijs van €27 en 210 onderdelen komt het prijs per onderdeel gemiddelde terecht op €0,13. Het betreft een exclusive en een hogere prijs is logisch, maar 13 cent voelt aan als iets teveel van het goede.

De Minifigures

LEGO 40166 LEGOLAND Train

De selectie Minifigures past prima bij een set van dit formaat. Aanwezig zijn een conducteur en een gezin van drie. De prints beperken zich tot de torso’s en de hoofdjes, maar zijn voorzien van genoeg detail om elk karakter een eigen identiteit te geven. De prints zijn gedetailleerd en zien er strak uit. Een punt van kritiek is een bepaalde mate van intensiteit op de torso’s. Met name de lichte kleuren vallen weg doordat er een donkere kleur is gebruikt voor de basis. Dit zorgt ervoor dat de basiskleur van de torso de intensiteit van bepaalde kleuren beïnvloedt waardoor het er wat vertekend uitziet (zie borstkas man en vrouw en het witte shirt conducteur).

LEGO 40166 LEGOLAND Train

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

LEGO 40166 LEGOLAND Train

Doordat er relatief veel grote onderdelen worden gebruikt is het bouwen van de trein en het stationnetje kinderlijk eenvoudig. De locomotief en tender zijn voorzien van de nodige details, terwijl de wagon er wat uitgekleed uitziet. De overige details op de trein worden aangebracht door middel van stickers. Dit zijn er maar acht en dat is prima te overzien. In de locomotief is genoeg ruimte voor de conducteur/machinist en de passagierswagon biedt ruimte voor drie Minifigures. Het dak van de wagon is makkelijk af te nemen zodat de Minifigures er zonder problemen ingezet of uitgehaald kunnen worden. Het station is een leuke toevoeging, maar stelt nagenoeg niets voor. Desondanks is de trein voorzien van alles wat je ervan kunt verwachten. De bouwtijd is zo’n 20 – 30 minuten.

LEGO 40166 LEGOLAND Train

LEGO 40166 LEGOLAND Train

Conclusie

LEGO 40166 LEGOLAND Train

Als souvenir is de LEGO 40166 LEGOLAND Train een prima set om na het bezoek mee naar huis te nemen. Het bouwplezier is voor een AFOL wat beperkt, maar kinderen zullen er iets meer uitdaging uit kunnen halen. Hoewel geen van de Minifigures bijzonder te noemen is is het toch een prima selectie. De prijs is wat aan de hoge kant voor wat de set te bieden heeft.