Met de LEGO 40188 Pencil Pot vervangt LEGO de LEGO 40154 Iconic Pencil Pot set. Maar is de set een goede vervanger en is het een set die jij als LEGO fan in verzameling moet hebben? Je leest het in onze review van de set.

LEGO 40188 Pencil Pot

LEGO 40188 Pencil Pot

De Pencil Pot set siert de voorkant van de set en het wordt duidelijk gemaakt dat de set bedoeld is voor het opbergen van pennen en potloden. Hoewel het er visueel simpel uitziet is het effectief en de set komt goed naar voren.

LEGO 40188 Pencil Pot

De achterkant van de doos laat een aantal speelfuncties zien en er wordt aangegeven dat de set te combineren is met de LEGO 40173 Picture Frame. De rest van de doos bevat een aantal veiligheidswaarschuwingen en visuals van de Minifig en de grasmaaier die in de set aanwezig zijn.

LEGO 40188 Pencil Pot

In de doos treffen we twee zakjes LEGO, een instructieboekje en drie plates aan. De set bestaat in totaal uit 187 onderdelen en met een RRP van €12,99 komt dit neer op €0,07 per onderdeel, wat een zeer goede prijs is.

De Bouw

LEGO 40188 Pencil Pot

De set bevat één Minifig die een enkelzijdig bedrukt hoofdje heeft. De torso is donkerblauw met een print die het idee geeft van een houthakkers vest. De benen zijn in de tan kleur en bevatten geen print en het haar-element is rood-bruin. Geen van de onderdelen van de Minifig zijn uniek voor deze set.

LEGO 40188 Pencil Pot LEGO 40188 Pencil Pot

De bouw van de set neemt ongeveer 15 tot 20 minuutjes in beslag. Er worden geen lastige bouwtechnieken gebruikt en het geheel ziet er mooi uit. De set kent een aantal speelfuncties, biedt genoeg ruimte om een aantal pennen en potloden te houden en er is zelf een houder aanwezig voor een gum.

LEGO 40188 Pencil Pot

Het schuurtje is deels modulair en kan losgekoppeld worden om zo de verstopte LEGO munten onder het schuurtje te onthullen. Dit loskoppelen is nodig zodra je de set wilt combineren met de fotoframe. Naast dit kan de schuurduur omhoog geklapt worden en bevat de schuur nog een normale deur en een raam. Er zijn ook nog een aantal accessoires aanwezig voor de Minifig in de vorm van een bezem, schep, koevoet en een bouwbare grasmaaier.

LEGO 40188 Pencil PotLEGO 40188 Pencil PotHoewel de set primair bedoeld is om als pennenhouder te fungeren beidt de set ook de mogelijkheid gebruikt te worden in een LEGO City lay-out. Wel dient het gebouw dan nog aangepast te worden zodat het er compleet uitziet.

Conclusie

LEGO 40188 Pencil Pot

Met de LEGO 40188 Pencil Pot haal je een mooi vormgegeven pennenhouder in huis die naast deze functie ook nog eens goed gebruikt kan worden in een LEGO City lay-out. De set bevat een aantal simpele speelfuncties, is gedetailleerd en biedt zelfs ruimte om een gum op te bergen. Doordat de set goed te combineren is met de LEGO 40173 Photo Frame krijgt het een extra dimensie en biedt het direct wat meerwaarde. De set heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding en kan daardoor ook goed gebruikt worden als cadeau.

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?