Sinds 1 maart kan je de LEGO 40237 Easter Egg Hunt kopen en mocht je nou twijfelen om het setje in huis te halen, dan kan onze review je misschien wel een handje helpen. 

Box-Art en Inhoud

Het eerste wat op valt aan de doos is dat deze qua afmetingen groter is dan de LEGO 40236 Romantic Valentine Picnic. Dit is geen ramp of kritiek maar het valt op dat de afmetingen niet consistent zijn.

\"LEGO

De voorkant van de doos geeft je een impressie van wat je kan verwachten zodra je de set hebt gebouwd. Met aan de rechterkant een groot geel paasei, waarop je de naam van een eventuele ontvanger kan schrijven, en de set op de voorgrond is er verder niet veel te beleven aan de voorkant van de doos.

\"LEGO

De achterkant daarintegen is voorzien van een paar functies die de set bevat en dit zorgt er tevens voor dat je bij voorhand al weet waar je de paaseieren kan verstoppen/vinden. Verder blijft ook de achterkant vrij simpel vormgegeven en dit is prima voor een Seasonal.

\"LEGO

In de doos zitten 3 zakjes met LEGO steentjes, een losse 6×8 plate en een instructieboekje. Met een totaal aan 145 onderdelen en een RRP van €9,99 komt het het neer op €0,07 cent per onderdeel. Een prima prijs voor een Seasonal en geen reden om de set niet te gaan kopen.

Minifigures

\"LEGO

In de set zitten twee Minifigs. Het is overduidelijk dat het gaat om een kind die samen met zijn moeder paaseieren zoekt. De vrouwelijke Minifig heeft een zomers outfit aan, het bovenlijfje is niet perse uniek en komt in enkele andere sets voor. Het hoofdje is aan beide kanten bedrukt waarvan één kant met een zonnebril. Dit minifiguurtje bevat een mandje als accessoire.

\"LEGO

De kleine Minifig bevat ook geen unieke parts en is net als de vrouwelijke Minifig voorzien van een gedetailleerde print op het bovenlichaam. Het hoofd is standaard en aan één kant voorzien van een print. Als accessoire heeft dit minifiguurtje een vergrootglas.

Het geheel

Om het setje te bouwen ben je ongeveer 15-20 minuten aan tijd kwijt. Doordat je drie losse segmenten bouwt zorgt het er voor dat je wat afwisseling hebt.

\"LEGO

Van de drie segmenten zijn twee segmenten 6×6 en één 8×8 studs breed. De 8×8 is in feite een pad met aan beide kanten een bloembed, een hek met een stukje muur en twee trans yellow cones die lampen voor moeten stellen, en een rode brievenbus. In de brievenbus bevind zich één van de drie paaseieren.

\"LEGO

Van de 6×6 plates is er één voorzien van een bedje met wortels, een hek en een gedeelte van een muur. Onder het bedje wortels is ruimte om een paasei te verstoppen.

\"LEGO

De tweede 6×6 plate is wederom voorzien van een hek en muur maar dit keer geen wortels of een bloembed. In plaats daarvan maak je een kippenhok, met daarnaast een nestje met een ei. Een witte kip siert het geheel en het paasei is te vinden achter het deurtje van de kippenhok.

Als bonus zit er nog een groene kruiwagen in de set die je kan gebruiken om de gevonden paaseieren te vervoeren. Een fijne toevoeging dat geen overbodige luxe is.

\"LEGO

In zijn geheel is het een mooi setje die ondanks zijn eenvoud prima in je LEGO City MOC zal passen. Het grote verschil met de Romantic Valentine Picnic is dat dit setje voornamelijk uit losse segmenten bestaat die het best tot hun recht komen als ze dan ook los van elkaar staan.

Jouw mening telt!

We zijn erg benieuwd wat jullie nou van het setje vinden en lezen graag jouw mening in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?