De LEGO 40254 Nutcracker is een promotie die eind november beschikbaar werd gesteld door LEGO. De set is inmiddels niet meer verkrijgbaar, maar we zijn toch benieuwd of het een promotie is die het waard is om voor €65 aan LEGO te kopen. Onze conclusie lees je hieronder.

Box-art en inhoud

\"LEGO

De doos van de LEGO 40254 Nutcracker is ongeveer zo breed, en 1,5 keer zo hoog, als die van de LEGO Seasonal sets. Op de voorkant zijn de set, setnummer en leeftijdsindicatie, en afgebeeld. De doos bevat verder visuele effecten die een gevoel van exclusiviteit opwekken. De achterkant bevat eveneens een afbeelding van de set maar tegelijkertijd ook één van de \”notenkraakfunctie\” en is te zien dat het gezicht van de notenkraker qua accentuatie aangepast kan worden.

\"LEGO

Nog een klein detail die LEGO vermeld op de onderkant van de doos is dat de set niet gebruikt kan worden om echte noten te kraken. Hoewel dit niet als grapje bedoeld is, maar meer om in te dekken tegen claims van mensen die denken dat de set echt gebruikt kan worden voor het kraken van noten, is het wel grappig te zien dat dit wordt vermeld op de doos.

\"LEGO

In de doos zitten drie ongenummerde zakjes LEGO en een instructieboekje. In totaal bevat de set 230 steentjes. De gemiddelde prijs van een dergelijke set is €15 en als we dit delen door de 230 steentjes komen we uit op €0,07 per onderdeel. Voor een promotionele set is dit mooie prijs.

\"LEGO

Het bouwproces

\"LEGO

Het bouwen van de set is simpel en er worden geen lastige bouwtechnieken gebruikt voor de set. Hoofdzakelijk begin je met het bouwen van een basis waarna je, door middel van de SNOT techniek, onderdelen toevoegt die zorgen voor de herkenbaarheid van de notenkraker. Je begint de notenkraker logischerwijs te bouwen bij de display waarop hij staat en van daaruit de benen, onderlijf, bovenlijf, hoofd en hoed. Het bijkomende voordeel is dat als je de set opbergt na de feestdagen, je de set kan opdelen zodat hij weer in de doos past. Je kunt hem natuurlijk ook volledig afbreken.

\"LEGO

Zoals je op de foto hierboven kunt zien in het gezicht van de notenkraker enigszins autoritair te noemen. De uitdrukking is aan te passen door de snor, wenkbrauwen of ogen te draaien. Zo kun je de notenkraker voorzien van een minder serieus gezicht. Tip: Loens is ie het leukst 😉

\"LEGO

Dat de notenkraker geen echte noten kan kraken is geen verrassing, maar het is wel een leuke gimmick die LEGO heeft toegepast. Door middel van een hendel aan de achterkant is de kamer/kraker omhoog en naar beneden te bewegen. De hendel bevat een aantal Technic onderdelen en Technic pins die voor deze functie zorgen. Naast het bewegen van de kraker zijn ook beide armen beweegbaar. Dit is weliswaar beperkt tot omhoog en omlaag, maar het beeld wel het marcheren of het geven van acht in.

\"LEGO

De notenkraker is zowel aan de voor- en achterkant afgewerkt en het geheel ziet er tof uit. De notenkraker is ongeveer 20 cm hoog en zal daardoor opvallen zodra je hem in je huiskamer zet. Het setje dien je wel voorzichtig op te pakken want de benen zitten dan wel vast aan het onderlijf, maar niet stevig genoeg. Het is dus niet een set waar effectief mee gespeeld kan worden.

Conclusie

\"LEGO

De LEGO 40254 Nutcracker is een verrassend leuke set om in je huiskamer neer te zetten tijdens de feestdagen. De bouw is niet perse uitdagend, maar het geheel voelt wel af zodra de laatste LEGO-steen aangebracht is. De functie van het notenkraker, de beweegbare armen en het accentueren van het gezicht zijn leuke gimmicks die de set net even dat extraatje geven.


Jouw mening telt!

Heb jij de LEGO 40254 Nutcracker ook in huis staan en ben je blij verrast door de set of valt hij je uiteindelijk wat tegen? Wat jouw mening ook is, we lezen hem graag in een reactie onder dit artikel.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties van die maand op de website?
– We een LEGO Winkelpagina hebben met LEGO winkels in de Benelux?
– We een LEGO aanbiedingenpagina hebben met de beste deals die er momenteel zijn?
– Je op deze pagina veel gave LEGO MOC\’s kunt vinden?
– We een LEGO Woordenboek hebben met alle termen die jij moet weten als LEGO fan?

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media