Hoewel Halloween inmiddels achter ons ligt, kun je nog steeds een op Halloween gebaseerde LEGO BrickHeadz kopen bij LEGO. De LEGO 40272 Halloween Witch Seasonal heeft zich een weg weten te vinden naar de redactie. Of de set een aankoop waard is lees je hieronder.


Visuals en inhoud

LEGO 40272 Halloween Witch

De voorkant van de doos is voorzien van een oranje kleur met op de achtergrond een aantal pompoenen. De heks staat prominent afgebeeld met daarnaast een aantal bijbehorende bouwwerken. De achterkant bevat een afbeelding van de heks inclusief standaard. Aan de rechterkant staan de rest van de Seasonal BrickHeadz van 2018 afgebeeld.

LEGO 40272 Halloween Witch

De doos bevat drie zakjes LEGO en een instructieboekje. De set kost €9,99 en met een totaal aan 151 onderdelen kom de prijs per onderdeel terecht op €0,07. Prima prijs voor een dergelijke set.

LEGO 40272 Halloween Witch

De Bouw

LEGO 40272 Halloween Witch

LEGO BrickHeadz hebben doorgaans een geraamte waarop de uiterlijke kenmerken worden aangebracht. Dit standaard BrickHeadz geraamte zorgt ook in deze set weer voor de basis van het uiterlijk. Dit uiterlijk is niet bijzonder te noemen, maar ook niet saai. De heks kenmerkt zich door haar groene huidskleur, paarse robe/jurk en zwarte mantel. Deze kleurencombinatie is iets waar je van moet houden, maar past prima bij een heks als dit. De bouw is makkelijk en neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

LEGO 40272 Halloween Witch

De robe die de heks draagt is voorzien van een riem en er zijn twee Cheese Slopes die knopen van de mantel voor moeten stellen. Onder de robe steken haar benen met puntschoenen uit en in haar rechterhand heeft ze een bezem vast. Op de schouders rust een gedeelte van haar mantel die aan de achterkant glooiend naar beneden hangt. De heks heeft zwart haar. Hoewel dat mooi afsteekt op het paars en groen, is het lastig te zien wat de grens is van de mantel en haar haar. Het gezicht is voorzien van een puntneus en de standaard ogen die gebruikt worden voor de BrickHeadz. Een hoed mag niet missen en is natuurlijk aanwezig. We zijn niet echt enthousiast over de vorm van het hoedje en missen het puntige dat je bij een heksenhoed verwacht. De kenmerkende knik is wel geprobeerd na te bootsen, maar eveneens slaat LEGO ook hier de plank iets mis.

LEGO 40272 Halloween Witch

De standaard waar de Seasonal BrickHeadz opgezet kunnen worden is ook hier aanwezig. De basis is zwart met aan de zijkanten donkergrijze kwart ronde plates. Op de standaard staat rechts een ketel op het vuur met een bot, en aan de linkerkant een kleine zwarte boom. Ook is er een pompoen aanwezig en een plukje gras. De beprinte 2×4 tile met daarop het BrickHeadz logo en kalender maakt het geheel af.

LEGO 40272 Halloween Witch

Conclusie

LEGO 40272 Halloween Witch

De set is vanwege de kleurencombinatie een opvallende verschijning. LEGO heeft het goed voor elkaar gekregen een balans in de kleuren te creëren. Helaas geldt dit niet voor het haar en de mantel die slecht van elkaar te onderscheiden zijn. Desondanks zijn de vormen en kenmerken van de heks goed nagebootst en enkel de vorm van het hoedje stoort ons wat. De standaard met daarop wat aanvulling is simpel doch effectief en geven het geheel meer uitstraling. De set is voor de verzamelaars van BrickHeadz of Seasonals, maar zal fans van andere thema’s waarschijnlijk weinig plezier bieden.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?