Op het moment van schrijven krijg je bij LEGO de LEGO Christmas Gift Box cadeau bij besteding van minimaal €85. De set is in feite een bouwbaar cadeau met aan de binnenkant een huiskamer met Minifigures en kerstaankleding. Klinkt leuk natuurlijk. Of de set het waard is om voor €85 aan LEGO te kopen lees je in onze review.


Visuals en inhoud

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De vormgeving aan de voorkant van de doos straalt in alle aspecten uit dat het om een limited edition gaat. De Gift Box is prominent op de voorkant zichtbaar en er wordt afgebeeld dat de set meer te bieden heeft dan enkel een bouwbaar cadeau. De achterkant laat zowel een close-up zien van de twee helften van het interieur en hoe de set eruit ziet als hij open geklapt is. In z’n geheel maakt de doos de set erg aantrekkelijk en straalt het luxe en exclusiviteit uit.

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De inhoud van de doos bestaat uit twee 6×12 plates, vier zakjes met LEGO steentjes en een instructieboekje. In totaal bevat de set 301 onderdelen. Hoewel dit setje gratis is en er in feite geen prijs per onderdeel berekening gemaakt kan worden, kun je uitgaan van een waarde van rond de €20. Als we deze waarde delen door het aantal onderdelen, komt dit uit op zo’n €0,07 per onderdeel. Dit is puur een indicatie voor wat je krijgt!

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De minifigures

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De set is voorzien van twee Minifigures. Beide Minifigures zijn opgebouwd uit onderdelen die niet uniek zijn voor de set. De prints zijn eenvoudig en doeltreffend, maar daarom niet saai. Een set als dit heeft geen overdreven gedetailleerde torso’s nodig, de set zelf is immers het oogappeltje. LEGO geeft, door de toevoeging van twee haar-elementen, de keuze of je het kind als jongen of meisje door het leven wilt laten gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouder, maar de torso is overduidelijk die van een man. Het hoofdje van het kind is voorzien van dubbelzijdige print. Dit zorgt voor een variatie in het gebruik ervan in deze set.

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De Bouw

LEGO 40292 Christmas Gift Box

Het bouwen van de set neemt ongeveer 20-30 minuten in beslag. Hoewel het bouwen van de set redelijk simpel is is het wel een genot om in elkaar te zetten. Dit komt vanwege de kleuren die gebruikt worden. De kleuren zijn goed in balans, redelijk klassiek en typerend voor de kerstperiode. De rode, groene, gouden en witte kleuren zorgen ervoor dat we tijdens het bouwen zin in de kerstdagen kregen. Het cadeau wordt aan de bovenkant voorzien van een luxe strik in parelgoud en een aantal kleine blad elementen. Deze bladelementen zijn uniek voor de set.

LEGO 40292 Christmas Gift Box

LEGO 40292 Christmas Gift Box

Het interieur bestaat uit een huiselijk tafereel. De haard zorgt voor een gezellig en behaaglijke sfeer. Op de schouw van de haard zijn twee groene hoorns geplaatst die kerstboompjes voor moeten stellen. Aan de schoorsteen hangt een groene kerstsok. De hoorns zijn in deze kleur enkel in twee sets te vinden. Dit gedeelte van de huiskamer bevat daarnaast ook nog gordijnen, een tafeltje met een beker en een de helft van een vloerkleed.

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De andere helft van de kamer biedt plek voor een grote lichtblauwe zetel, een klok, vloerkleed, cadeaus en een kerstboom. Dit alles zorgt ervoor dat de woonkamer er best vol uitziet. Desondanks is alles wel in balans. Met name bij het dichtklappen van de set merk je dat er goed over nagedacht is en komt het geheel tot z’n recht. Het ziet er gezellig en knus uit.

LEGO 40292 Christmas Gift Box

Conclusie

LEGO 40292 Christmas Gift Box

De LEGO 40292 Christmas Gift Box is één van de mooiste, leukste en creatiefste LEGO kerst-sets die je kunt krijgen. Het is geen lastig bouwwerk om in elkaar te zetten, je bent er ook zo mee klaar, maar biedt wel plezier tijdens het bouwen. De details die verwerkt zijn zijn perfect in balans en hoewel het wat vol lijkt, komt het allemaal tot z’n recht. Het gebruik van unieke onderdelen maakt dat de set ook voor MOC-bouwers interessant kan zijn. De afwerking van het geheel en het gebruik van de kleuren groen, rood, wit en parelgoud geven een boost aan kerstgevoel en het luxe uiterlijk. Doordat de set zo goed in elkaar zit, alles perfect in balans is, dit een zeer unieke en originele set is, maakt dat het het te besteden bedrag van €85 meer dan waard is. De set heeft een hoge verzamelwaarde en zal niet misstaan tijdens de kerstdagen als decoratie in huis.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?