Als je op vakantie gaat en LEGOLAND gaat bezoeken, is het altijd leuk een souvenir mee te nemen naar huis. Er zijn diverse exclusieve sets te koop. Om precies te weten wat je van de sets kunt verwachten hebben we ze voorzien van een review. In deze review bespreken we de LEGO 40306 LEGOLAND Castle.

LEGO 40306 LEGOLAND Castle

LEGO 40306

De LEGO 40306 LEGOLAND Castle bestaat uit 220 onderdelen en kost in Denemarken DKK 150. Omgerekend is dit ongeveer €20. Dit komt neer op een gemiddelde van €0,09 per onderdeel. Dit is – mede omdat de set geen unieke onderdelen bevat – aan de hoge kant. De onderdelen zijn verdeeld over drie ongenummerde zakjes. Naast de bouwinstructie is er ook nog een zwarte 8×16 plate aanwezig.

LEGO 40306

De Minifig

LEGO 40306

De set bevat één Minifigure, te weten een jongetje. Alle onderdelen zijn al een keer eerder voorgekomen en dus niet uniek, desondanks ziet hij er wel geslaagd uit. De torso met groen gestreepte shirt en blauwe vest, gezicht met sproeten en het stoere kapsel is een leuke speelse combinatie. De achterkant van de torso is afgewerkt met een capuchon en een zwarte bies die de onderkant van zijn vest mooi accentueert.

LEGO 40306

De bouw

LEGO 40306

Het LEGOLAND Castle is opgebouwd in microscale formaat. Het bouwen van het kasteel is een leuk tussendoortje en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Er worden geen spannende bouwtechnieken toegepast en hierdoor is het voor bijna elke leeftijd goed te doen.

LEGO 40306

Een bijzondere maar leuke toevoeging aan het kasteel, is het hoofd van de draak Olli. Het lijkt net alsof Olli met zijn hoofd door de zijkant van het kasteel gebeukt is. Het is jammer dat aan de andere zijkant van het kasteel zijn staart niet uitsteekt. Dan had het helemaal geleken of Olli dwars door het kasteel gedenderd was. De achterkant van het kasteel is simpel afgewerkt met een combinatie van water, een groenstrook en wat struiken.

LEGO 40306

Conclusie

LEGO 40306

Ondanks dat de prijs wat aan de hoge kant is, is de LEGO 40306 LEGOLAND Castle een leuke set om mee te nemen als aandenken van je bezoek aan één van de LEGOLAND parken. Door het microscale formaat neemt de set niet veel ruimte in beslag en is het zeer geschikt om ergens ter display neer te zetten. De bouw is simpel en dit zorgt ervoor dat de meeste kinderen hem makkelijk kunnen bouwen. De Minifig is niet uniek en dat is een gemiste kans. Een LEGOLAND print had het net dat beetje extra gegeven.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?