De LEGO 40337 Mini Gingerbread House is de tweede kerst promotieset van 2019. Op het moment van schrijven is de set te krijgen via LEGO bij besteding vanaf €100. We hebben de set toegestuurd gekregen van LEGO om er een review over te schrijven. Wat je van de set kunt verwachten lees je hieronder.

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

De inhoud van de vrij grote doos bestaat uit drie genummerde zakjes LEGO, een instructieboekje en een stickervel met daarop één sticker. De set bestaat uit 499 bouwsteentjes. Dit is een behoorlijk aantal, waarvan het merendeel bestaat uit kleine onderdelen. LEGO geeft aan dat de set een verkoopwaarde heeft van €19,99. Als we dit bedrag delen door het totaal aantal steentjes, komt het gemiddelde uit op €0,04 per onderdeel. Niet slecht voor een promotieset. Uiteraard valt of staat het geheel bij wat het te bieden heeft.

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

Er zijn geen Minifigures toegevoegd. Daar hoeven we dan ook geen woorden aan vuil te maken. De set bevat ook geen speelfuncties. Het peperkoekhuisje is dan ook bedoeld om te bouwen en tijdens de feestdagen als decoratie in huis te zetten. Daar slaagt LEGO goed in. Het is geen grote set, maar het is er wel één waar toch stiekem wat tijd in gaat zitten om te bouwen. De 499 onderdelen vormen samen een stevig geheel. LEGO fans die van gepriegel houden zullen deze set ten zeerste kunnen waarderen. Ben je daar geen fan van, dan kan de set tegen gaan vallen.

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

De opbouw begint met de plates waarop het peperkoekhuisje gebouwd wordt. Nadien worden de muren opgebouwd en zullen er tijdens dit proces de nodige (kleine) onderdelen verwerkt worden die zorgen voor kleur en vorm. Het merendeel van de kleine onderdelen verdwijnt aan de binnenkant van het huisje. Uiteindelijk zal het bouwen afgerond worden bij het aanbrengen van de daken en de schoorsteen. De totale bouwtijd zal tussen de 30 en 45 minuten liggen.

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

Het resultaat is een set die massief voelt en gelijkenissen heeft met zijn grote broer. De meeste kenmerken zijn terug te vinden, maar door zijn kleine karakter zijn er ook facetten die niet terugkeren. Denk hierbij aan het picknicktafeltje, de zuurstokken naast de deur, de randbouwwerken en de open achterkant. Dit is geen gemis, de set vormt zo een prima geheel en lijkt niet uitgekleed in vergelijking met de LEGO Creator Expert 10267 Gingerbread House. Een puntje van kritiek is de zwakke constructie van de bevestiging van de twee daken en de plate aan de rechterkant van het huisje. Het is dan geen speelset en je zult hier geen nadelen aan ondervinden, toch kan het zijn dat ze loslaten bij het verkeerd vastpakken.

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

Conclusie

LEGO 40337 Mini Gingerbread House

LEGO had makkelijk grotere onderdelen kunnen gebruiken om het peperkoekhuisje te realiseren. Dit hebben ze niet gedaan en dat zorgt voor best wat bouwplezier. Dit is als je van gepriegel houdt. Het resultaat is een mooi decoratiestuk dat je in huis kunt zetten tijdens de kerstdagen. €100 besteden om de set te bemachtigen is wat aan de hoge kant, desondanks is het setje het waard om er een aankoop voor te doen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- e/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?