Tijdens het LEGO VIP weekend en nu met Black Friday, geeft LEGO de LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition gratis weg bij aankopen vanaf €120. Dat is €35 meer dan de kerst promotie-sets van vorig jaar. Is dit gerechtvaardigd en is de set het waard om €120 te besteden? Het antwoord lees je in deze review.

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

In de doos bevinden zich twee zakjes met LEGO steentjes en een instructieboekje. Er is geen stickervel aanwezig. Gezien de set “gratis” is bij besteding van €120, is het lastig om er een prijsberekening van te maken. LEGO geeft aan dat de waarde €19,99 is. Als we dit bedrag als leidraad gebruiken en het delen door de 392 aanwezige LEGO steentjes, komen we uit op €0,05 per onderdeel. Dit is in feite een goede prijs voor hetgeen je krijgt.

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

De kerstboom bestaat uit een bouwbare basis waarop de contouren van de boom worden nagebootst met LEGO steentjes. In de basis zit een plate met draaischijf verwerkt. Hierdoor kan de kerstboom gedraaid worden als hij klaar is. Hoewel het speelmechaniek simpel is en er weinig spannends aan te beleven valt, is het leuk dat dit erin verwerkt is. Onder de boom bevinden zich een tweetal treintjes, twee huisjes en wat bomen. Er zijn daarnaast drie cadeaus die los naast de boom komen te staan. Om een ietwat luxe uitstraling te realiseren, is de boom afgerokt met wat goudkleurige elementen.

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

Na het afronden van de basis, wordt de boom opgebouwd. De stam in het midden van de basis zorgt voor het geleiden van de “takken”. Deze takken gaan van breed naar smal met in de top een kegel-element met daarop een grote ster. De bouwbare takken zijn voorzien van wat elementen zoals “lampjes” en juwelen. Deze details geven de boom een feestelijk uiterlijk.

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

De bouw van de kerstboom is verre van ingewikkeld. Het is een leuk bouwwerk, maar wie al vaker grote LEGO kerstbomen heeft gebouwd, zal de gebruikte technieken herkennen. Het is dan ook een set die wat dat betreft weinig spannends te bieden heeft. De speelfunctie van het draaien is leuk bedacht en werkt goed. De boom valt vanwege zijn lengte van 22cm goed op. De totale bouwtijd zal ongeveer een 20-30 minuten in beslag nemen.

Conclusie

LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition

De LEGO 40338 Christmas Tree Limited Edition is een leuke LEGO kerstset waarin een simpele doch goedwerkende speelfunctie is verwerkt. De minimale aankoop van €120 is alleen niet gerechtvaardigd. Het is te veel geld wat uitgegeven moet worden om een set als deze te krijgen. Dat doet niets af aan wat het te bieden heeft, maar het is goed voor te stellen dat er LEGO fans zijn die hierdoor afhaken. Had LEGO een minimale prijs gehanteerd van €85, dan was de promotie aantrekkelijker geweest. Omdat de set beoordeeld wordt op wat hij te bieden heeft, nemen we de voorwaarde mee als negatief commentaar. Dit zal echter geen invloed hebben op de uiteindelijke score.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?