Deze review van de LEGO 40350 Easter Chick komt een dag na Pasen, maar dat mag de pret niet drukken. Mocht je het setje nog op het oog hebben of gewoon benieuwd zijn wat het te bieden heeft, lees dan vooral verder.


LEGO 40350 Easter Chick

LEGO 40350 - doos LEGO 40350 - content

De Easter Chick wordt opgebouwd met 120 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €9,99. De gemiddelde prijs per onderdeel komt daarmee terecht op €0,08. Dit is een normale prijs voor een LEGO BrickHeadz/Seasonal. Er zijn geeen stickers aanwezig, maar er zijn wel twee bedrukte 1×1 round tiles toegevoegd. Niets bijzonders trouwens, die zitten in bijna elke LEGO BrickHeadz set.

LEGO 40350 - front LEGO 40350 - back

LEGO BrickHeadz kennen een vaste manier van opbouw. Nu wijkt dit model daar iets van af en dat is prettig te noemen. Dit is met name bij de opbouw van het lijf. De kop, poten en armen (in dit geval vleugels), kennen dezelfde opbouw zoals overige BrickHeadz. Zodra de kuiken klaar is staat er een schattig klein diertje voor je. Standaard bij de BrickHeadz Seasonals is dat er een display gebouwd dient te worden waarop ze kunnen staan. In dit geval is het een vrolijk tafereel die logischerwijs de nadruk legt op de lente. De aankleding van de display is niet bijzonder, maar geeft net dat beetje extra charme.

LEGO 40350 Easter Chick - display

ConclusieLEGO 40350 - conclusie

De LEGO BrickHeadz Seasonals zullen lang niet alle LEGO fans kunnen bekoren. Mocht je dergelijke sets wel verzamelen dan is dit een leuke set om eraan toe te voegen. Qua bouw is het fijn dat er wat afwisseling is vergeleken met de standaard bouw van dergelijke figuren, maar spannend is het niet. Dat geldt voor het gehele model. Leuk, maar niet bijzonder.