De Seasonal setjes van LEGO zijn uitermate populair. Voor het tweede jaar op rij wordt er voor het uitbrengen van deze sets gebruik gemaakt van het Brickheadz thema. Voor Halloween is er de LEGO Brickheadz 40351 Halloween Ghost ontworpen. In deze review wordt de set nader bekeken.

LEGO Brickheadz 40351 Halloween Ghost

Halloween wordt gevierd op donderdag 31 oktober. LEGO heeft voor deze feestdag de LEGO Brickheadz 40351 Halloween Ghost uitgebracht. De set bestaat uit een zwevende geest, pompoen en een half openstaande grafsteen. Op de grafsteen zijn een spin en een vleermuis te vinden. De inhoud van de doos bestaat uit drie ongenummerde zakjes en het instructieboekje. Met 136 onderdelen en een LEGO adviesprijs van €9,99 komt het gemiddelde uit op €0,07 per onderdeel.

Bouw – Bouwplezier – Bouwtijd

Het bouwen van het spook gaat grotendeels via het bekende principe. Deze set bevat een aantal leuke variaties ten opzichte van de andere Brickheadz sets. Aangezien een spook geen voeten heeft wordt er met behulp van doorzichtige Bricks het idee gewekt dat de Brickheadz zweeft. Het mooie is dat dit effect ook echt werkt. Door beide armen en handen horizontaal te plaatsen i.p.v. verticaal langs het lichaam wordt het zwevende effect versterkt. Voor de ogen zijn geen standaard BrickHeadz ogen gebruikt, maar zwarte aangepaste Tiles. Dit geeft het spook de juiste spookachtige gezichtsuitdrukking.

Zoals we gewend zijn bij de Seasonal Brickheadz, bevat de set aan beide kanten van het figuur een aantal decoraties. Aan de rechterzijde van het spook is een ton met daarin een bot en daarvoor een pompoen met een uitgesneden gezicht te vinden. De pompoen is een Halloween traditie en mag dan ook niet missen bij deze set.

Aan de linkerzijde van de spook bevindt zich een grafsteen die schuin naar achteren gekanteld is. Hierdoor wordt het idee gecreëerd dat het spook uit het graf is gebroken. Om het geheel nog wat griezelige accenten mee te geven zijn er een spin en een vleermuis toegevoegd. Door het gebruik van een aantal verschillende bouwtechnieken is het een leuke, maar niet al te ingewikkelde set om te bouwen. De totale bouwtijd zal rond de 20 minuten liggen.

Conclusie

De Brickheadz 40351 Halloween Ghost is een leuke toevoeging aan de verzameling Seasonal sets. Vooral in combinatie met de LEGO Brickheadz 40272 Halloween Witch van vorig jaar zijn ze ideaal om ter display neergezet te worden. De randbouwwerken zijn niet bijzonder te noemen. Toch zorgen ze voor net dat beetje extra charme. De set is met name leuk voor de verzamelaars van dergelijke sets. Ben je opzoek naar een uitdagende bouw of een set om mee te spelen, dan kun je het setje links laten liggen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?