De laatste LEGO Seasonal van 2019 is de 40353 Reinder, Elf and Elfie. De set voorziet drie bouwbare BrickHeadz karakters. In deze review bekijken we de set nader om te zien wat het te bieden heeft.

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

De doos bevat twee genummerde zakjes met bouwsteentjes, een stickervel en twee instructieboekjes. Met een prijs van €19,99 en 281 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,07. Voor een Seasonal een standaard prijs.

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

Het bouwen begint met Elf en Elfie. De twee karakters hebben een soortgelijke opbouw als de grote BrickHeadz, maar bieden desondanks genoeg verschil. Beide karakters zijn onderling anders in opbouw als het gaat om het hoofd. De lijfjes kennen exact dezelfde opbouw.

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

Het rendier lijkt een standaard BrickHeadz te zijn. Dit is gelukkig niet geheel het geval. Door de combinatie van Plates, Bricks en Tiles, is de opbouw van het lijfje anders dan de gemiddelde BrickHeadz figuur. Dit zorgt voor een prettige afwisseling en doorbreekt het vaste stramien. Het hoofd is daarentegen is wel vrij standaard. Uiteraard zijn de uiterlijke kenmerken zoals de oren en het gewei niet eerder voorgekomen. De geweien worden op één Stud bevestigd. Dit zorgt voor een zwakkere constructie en dat ze makkelijk los kunnen laten.

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

De basis of display waarop het rendier geplaatst kan worden, is qua opbouw vergelijkbaar met de overige Seasonal BrickHeadz sets. Het grote verschil zit hem in gebruik van de kleuren en de randbouwwerken. De brievenbus en de wegwijzer vallen vanwege het gebruik van stickers op. De kwaliteit van de stickers is erg goed. Van de wegwijzer stickers houd je een tweetal over die je – naar gelang – zelf nog kunt gebruiken. Buiten deze twee facetten is de display voorzien van wat sneeuw en ijs.

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

Conclusie

LEGO 40353 Reindeer, Elf and Elfie

Al met al is dit setje een fijne afwisseling van de BrickHeadz die leunen op de standaard opbouw. Dat maakt dit setje dan ook interessant voor de liefhebbers van het thema. De prijs is dik in orde. Qua bouwplezier is met name de afwisseling prettig, maar het is niet uitdagend te noemen. Hoewel de voorkeur uitgaat naar prints, is de toevoeging van stickers prima. Speelplezier is niet te beleven en daarvoor hoef je de set niet in huis te halen. De set is met name leuk voor tijdens de kerstdagen en fans van het thema. Heb je niets met beide, dan kun je de LEGO 40353 Reinder, Elf and Elfie laten voor wat het is.

N.B: vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.