Net als de LEGO 40348 Birthday Clown en de LEGO 40349 Puppy, is de LEGO 40354 Dragon Dance Boy sinds het begin van 2019 te koop. De set is ter ere van het Chinees nieuwjaar en valt onder het LEGO Seasonal thema. In deze review bespreken we de set en kijken we of het een leuke set is om aan je verzameling toe te voegen.


LEGO 40354 Dragon Dance Guy

LEGO 40354 Dragon Dance Guy

De felrode doos met daarop de set, bevat drie zakjes met bouwsteentjes en een instructieboekje. De set heeft een totaal aan 170 onderdelen. Dat zijn 20 steentjes meer dan de andere twee Seasonals bevatten, maar de set heeft wel dezelfde prijs van €9,99 gekregen. Hierdoor komt de gemiddelde prijs per steentje terecht op €0,06, en dat maakt dat de set voordelig geprijsd is.

LEGO 40354 Dragon Dance Guy LEGO 40354 Dragon Dance Guy

Wie bekend is met LEGO BrickHeadz, weet dat bijna alle sets uit dit thema dezelfde basisopbouw hebben. Dat is met de Dragon Dance Guy niet anders, want ook hier wordt eerst de basis gemaakt waarop de uiterlijke kenmerken worden aangebracht. Verwacht met dergelijke sets daarom geen bijzondere bouwtechnieken.

LEGO 40354 Dragon Dance Guy

Het bouwen van de set neemt zo’n tien minuten in beslag en het eindresultaat is best bijzonder te noemen. Dit met name vanwege de gebruikte kleuren en de vormen die gerealiseerd zijn door het gebruik van diverse onderdelen. Het pak sluit aan alle kanten goed aan op het hoofd en daarmee wordt de illusie gecreëerd dat het jongetje daadwerkelijk in een draken-pak zit. Een goed voorbeeld waar dit te zien is is aan de zijkanten van het hoofd, maar ook de drakenkop op het hoofd van de jongen doet deze illusie wekken. De kop van de draak is erg goed gelukt en dit valt met name op als de BrickHeadz van de voorkant bekeken wordt. De opbouw van de kop is alleszins makkelijk te bouwen, maar geeft desondanks wel voldoening na het afronden ervan.

LEGO 40354 Dragon Dance Guy

Op de rug worden de schubben en stekels van de draak nagebootst. Het gebruik van rood, geel en goud maakt dat het een bont geheel wordt, maar lijkt hierdoor ook wat uit balans te zijn. Dit kan storend zijn, maar gezien BrickHeadz met hun gezicht naar voren ter display gezet worden, zal dit niet snel opvallen. Zoals dat kenmerkend is bij de Seasonal BrickHeadz, komt ook de Dragon Dance Boy op een display te staan. De kleuren die voor de display gebruikt zijn passen goed bij de set. De toevoeging van de twee lantaarns maakt het geheel af.

LEGO 40354 Dragon Dance Guy

Conclusie

LEGO 40354 Dragon Dance Guy

Hoewel LEGO BrickHeadz sets een niet al te enerverende bouw kennen, is de Dragon Dance Boy een unieke set om te bouwen. Dit komt voornamelijk door de vormen en de kleuren die gebruikt zijn. Het geheel komt tot zijn recht en wekt de illusie dat de jongen een draken-pak aan heeft getrokken. De prijs van de set is zeer goed en geen reden om niet tot aankoop over te gaan. Al met al een prima set voor de liefhebbers van BrickHeadz.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?