Bij de Target in Amerika is/was het LEGO 40358 Bean There Donut That setje te krijgen. De set is helaas exclusief in Amerika uitgegeven, maar wie zijn best doet kan het setje makkelijk aan de verzameling toevoegen. Maar is het setje de moeite waard om te verzamelen of kun je hem beter laten voor wat het is? Het antwoord lees je hieronder.


Visuals en inhoud

LEGO 40358 Bean There Donut That

Op de voorkant van de doos wordt de volledige set inclusief Minifigures afgebeeld en er is te zien dat het om een Target exclusive gaat. Daarnaast zijn de standaard teksten te vinden. De kleur steekt goed af bij de set en maakt het een aantrekkelijke doos om naar te kijken. De achterkant van de doos geeft met drie afgebeelde scenes een idee wat je zoal met de set kunt doen. Echte speelfuncties missen een beetje, maar de set is dan ook hoofdzakelijk te zien als uitbreiding op een LEGO City lay-out.

LEGO 40358 Bean There Donut That

In de doos zitten drie zakjes met LEGO onderdelen en een instructieboekje. Het totaal aan onderdelen is 146. De set kost in Amerika $19,99 wat ons doet vermoeden dat de set te hoog geprijsd is voor wat je krijgt. Als we de set even voor het gemak omrekenen naar euro’s en de prijs per onderdeel berekenen, komen we uit op €0,14 per onderdeel. Zoals we al vermoeden is dit veel te hoog voor wat je krijgt.

LEGO 40358 Bean There Donut That

De bouw en Minifigures

LEGO 40358 Bean There Donut That

Het hoofdbouwwerk is een kiosk, maar de set bevat ook een bouwbaar tafeltje en losse accessoires zoals een fiets, koffer, telefoon, voedselwaren, prullenbak en geld. Geen van de accessoires zijn uniek en de moeite om de set voor aan te schaffen. Desondanks zijn ze een welkome toevoeging aan de set en geeft het geheel meer vorm.

LEGO 40358 Bean There Donut That

De kiosk is een simpel te bouwen constructie. Desondanks bevat het wel wat priegelwerk en dat konden we waarderen. Het bouwen van het geheel neemt ongeveer 5-10 minuten in beslag. De kiosk bevat, op kranten en tijdschriften na, alles wat je van een kiosk zal verwachten. Er is het een en ander aan lekkernijen te krijgen, er is een koffiezetapparaat aanwezig en een kassa. Aan de zijkanten van de kiosk zijn twee opklapbare tafeltjes aanwezig waaraan een kopje koffie genuttigd kan worden. Op het dak is een uitnodigend reclamebord te vinden en naast de kiosk is ruimte voor een reclamestoepbord. Dit alles maakt dat de set in z’n totaliteit er goed uitziet en zo in een LEGO City lay-out verwerkt kan worden.

LEGO 40358 Bean There Donut That

LEGO 40358 Bean There Donut That

De set bevat vier Minifigures en een dalmatiër. De dalmatiër is redelijk makkelijk te vinden in andere sets en ditzelfde geld voor bijna alle Minifigs. De samenstelling van de Minifigures is uniek voor deze set en de meeste onderdelen waarmee ze zijn samengesteld zijn al in meerdere sets te vinden. De uitzonderingen op die regel zijn de torso van de zakenman en de verpleegster. Beide torso’s zijn in nog maar één andere set te vinden dan de 40358. Dat maakt dat deze set meerwaarde krijgt door de toevoeging van deze onderdelen. Zoals we dat tegenwoordig van LEGO gewent zijn zijn de prints gedetailleerd. Dit geldt voor de voor- en achterkant van de torso’s en de voorkant van de hoofdjes. Enkel de barista is voorzien van een print op de achterkant van haar hoofd. De selectie aan Minifigures is uitstekend en geeft goed weer dat een kiosk allerlei mensen met verschillende beroepen aantrekt voor een warm bakkie koffie.

LEGO 40358 Bean There Donut That

Conclusie

LEGO 40358 Bean There Donut That

De LEGO 40358 Bean There Donut That is een goede en complete set die niet zou misstaan in een LEGO City lay-out. De set bevat een mooie selectie aan Minifigures en accessoires, en is ondanks de simpele bouw leuk om te bouwen. LEGO zou dergelijke sets ook standaard in het LEGO City thema uit moeten brengen omdat het meer variatie biedt. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden om je stad uit te breiden met gebouwen. De grote nadelen aan de set zijn de verkrijgbaarheid en de prijs per onderdeel. Dat de set uniek is is tot daar aan toe, je kunt hem redelijk goed vinden op het internet, maar de prijs is absurd hoog voor wat je krijgt. Om deze reden is de set dan meer weggelegd voor verzamelaars dan LEGO liefhebbers die de set enkel in hun stad willen verwerken.

We willen Stefan Beerepoot bedanken voor het leveren van deze set.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?