Van 1 tot en met 15 maart kun je bij LEGO deze LEGO 40370 Iconic Steam Engine cadeau krijgen als je voldoet aan de aankoopvoorwaarden. LEGO heeft ons de set alvast toegestuurd zodat we er een review over kunnen schrijven. Hieronder lees je wat jij van de set kunt verwachten en of het waard is er een aankoop voor te doen.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

De inhoud van de doos bestaat uit drie ongenummerde zakjes bouwsteentjes, twee rode 2×16 plates, twee grijze 6×10 plates, een instructieboekje en een stickervel. Het instructieboekje is niet voorzien van wat geschiedenis. Dit is een gemiste kans. De set is gratis bij aankoop vanaf €99,99. Het is momenteel niet bekend wat het totaal aantal onderdelen is. Daarnaast kunnen we geen Price Per Part (PPP) berekening maken.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

De bijgevoegde machinist is een reproductie van dezelfde machinist uit de LEGO 7810 Push-Along Steam Engine. Het figuurtje is voorzien van een standaard hoofd en heeft enkel een print op zijn torso. Op de rode pet en de gele handen na, is het figuurtje volledig blauw. Niet de meest bijzondere Minifigure ooit, maar wel in lijn met het origineel.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

Voordat de hand gelegd wordt aan de trein, komt eerst de display aan bod. De twee bijgevoegde grijze 6×10 Plates worden aan elkaar bevestigd, waarna de randen worden voorzien van Tiles, verhogingen en een plaque. Dit zorgt voor een afgewerkt geheel. De plaque en een Tile worden voorzien van een sticker.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

De bouw van de trein is vrij eenvoudig. De constructie bestaat voornamelijk uit grote onderdelen. Het is daarom een kwestie van stenen stapelen. De gelijkenissen met het origineel zijn – op wat verschillen na – treffend. Deze heruitgave bevat bijvoorbeeld geen magnetische koppeling en was voorzien van andere wielen. De stickers zijn ook ietwat verschillend en worden niet – zoals bij het origineel – over meerdere onderdelen geplakt (STAMP). Daarnaast is er wat verschil te ontdekken bij de constructie van de ramen. Uiteindelijk zijn de verschillen te verwaarlozen. Daar waar ze te vinden zijn, komt dit enkel ten goede van de nieuwe uitgave.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

LEGO 40370 Iconic Steam Engine LEGO 40370 Iconic Steam Engine

De locomotief heeft ruimte genoeg om de machinist kwijt te kunnen. De trein is breed genoeg om op de rails te plaatsen. Het motoriseren zou mogelijk moeten zijn. Maar omdat het een compact model is, zul je wel het een en ander moeten aanpassen. Uiteindelijk is het model een eerbetoon aan de LEGO 7810 en bedoeld ter display.

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

Conclusie

LEGO 40370 Iconic Steam Engine

De LEGO 40370 Iconic Steam Engine is een leuke promotie die met name treinliefhebbers en verzamelaars van oude LEGO-sets zal bekoren. Qua bouwtechnieken en speelplezier heeft de set weinig te bieden. Verwacht hier niet te veel van. Wel scoort de set hoog op displaywaarde. Het is een prima tussendoortje dat met name vanwege nostalgische waarde aantrekkingskracht heeft. Het zou LEGO sieren als ze vaker een oude set weer op de markt brengen. Of dit nou is als promotie of een nieuwe lijn met “Originals”, er zullen genoeg LEGO-fans zijn die ze willen verzamelen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind je dit artikel leuk?