Pasen staat voor de deur en je weet wat dat betekent! Dat LEGO weer strooit met allerlei leuke promo’s. Deze Limited Edition LEGO 40371 Easter Egg is daar een van. Bij aankopen vanaf €55,00 krijg je hem al cadeau. Chris zocht in deze review uit of het zinvol is om dit ei uit te broeden.

LEGO 40371 Easter Egg

LEGO 40371 Easter Egg

De inhoud van het doosje bestaat uit drie ongenummerde zakjes bouwsteentjes en een instructieboekje. Het boekje leert ons dat de set bestaat uit 237 onderdelen. Een groot deel daarvan is decoratiemateriaal om het ei te versieren. Omdat LEGO een verkoopwaarde van €12,99 hanteert, komt de gemiddelde prijs uit op €0,05 per onderdeel. Dat is behoorlijk voordelig voor een gelimiteerd Gift With Purchase (GWP).

LEGO 40371 Easter Egg

De bouw van het paasei – dat het huis is van een schattig paaskuiken – bestaat uit drie etappes. Als eerste bouw je de fundering van het ei. In deze fase is het nog moeilijk in te schatten dat het daadwerkelijk een kleurrijk paasei wordt. Pas bij stap 8 – waarin je met diverse groene Plates de buitenkant van het ei bouwt – krijgt de onderkant vorm. Met de Studs Not On Top techniek (SNOT) plaats je ze op de ‘fundering’. De bouw is vrij eentonig, maar wel een lekker tussendoortje.

LEGO 40371 Easter Egg

LEGO heeft goed nagedacht over de anatomie van die ei. Tussen de onderste en middelste laag is er ruimte gereserveerd om het decoratiemateriaal in op te slaan. Daarin kun je de bloemetjes en kleurrijke Tiles bewaren. Het is een (paas)feest van herkenning voor de fans van LEGO Dots. Let wel op als je het complete ei openmaakt. Voor je het weet vliegt het decoratiemateriaal je om de oren.

LEGO 40371 Easter Egg

Het gele kuiken woont op de tweede laag van deze LEGO 40371 Easter Egg. Deze etage krijgt vorm door Bricks met Studs aan de zijkanten te plaatsen op een 6×6 Plate. De zijkanten worden afgemaakt met Bricks die gedecoreerd zijn met tulpen in LEGO Dots stijl. Zodra dit klusje geklaard is, neemt het kuiken – dat vanzelfsprekend eerst gebouwd moet worden – zijn intrek in het ei.

LEGO 40371 Easter Egg LEGO 40371 Easter Egg

Het eierdopje – het dak van dit huisje – begint met de bouw van de onderkant. Deze blijft gammel totdat je de Plates op het dak kunt plaatsen. Dat is wel jammer. Door het stapelen Plates ontstaat er een mooie ronding. De zijkanten worden ook bekleed met diverse Plates en bevestigd via de SNOT techniek. Als je dit gedaan hebt, kun je het ei – zoals velen met Pasen doen – naar hartenlust decoreren.

Conclusie

LEGO 40371 Easter Egg

En is het de moeite waard om dit paasei te bouwen en uit te broeden? Vooral voor kinderen is het een zeer geslaagde promo. LEGO 40371 Easter Egg zit inventief in elkaar: het is niet alleen het onderkomen voor het schattige kuikentje, maar ook biedt ook ruimte voor het decoratiemateriaal. De bouwtechnieken zijn misschien wat eentonig, maar wat betreft het decoreren zijn er oneindig veel mogelijkheden. Voor kinderen is het daarom een hele leuke promo. Je kunt zelfs overwegen om een extra zakje LEGO Dots in huis te halen om het speelplezier wat te vergroten. Voor AFOL is deze set wellicht iets minder interessant, maar dat het een Limited Edition is, trekt je wellicht alsnog over de streep.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?