Twee van de nieuwe LEGO Seasonals van 2020 zijn de LEGO 40379 Valentine’s Bear en de LEGO 40436 Lucky Cat. Waar de één de focus legt op Valentijnsdag, ligt dat bij de ander op het Chinees Nieuwjaar. In deze review lees je wat je van de sets kunt verwachten.

LEGO 40379 Valentine’s Bear – LEGO 40436 Lucky Cat

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

De LEGO 40379 Valentine’s Bear bevat drie ongenummerde zakjes met bouwsteentjes en een instructieboekje. Met 150 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €9,99, komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,07. De LEGO 40436 Lucky Cat bevat drie ongenummerde zakjes onderdelen, een 6×6 plate, een 1×10 plate en een instructieboekje. Met 134 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €9,99, komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,07. Over de prijs per onderdeel is niets op te merken.

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

De Lucky Cat wijkt qua romp af van de standaard BrickHeadz-bouw. Doordat er een functie verwerkt is waardoor de linkerpoot naar voren en achteren kan bewegen, is de bouw uniek. Hierdoor weet LEGO het interessant te houden. De Valentine’s Bear kent wel de standaard BrickHeadz-bouw.

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

In plaats dat ze op hun poten staan, hebben beide figuren een zittende positie. De overige bouwaspecten van dergelijke sets komen weer terug. Na het vormgeven van de basis van het hoofd en lichaam, volgt het aanbrengen van uiterlijke kenmerken. Bij de beer vallen met name de oren en het snuitje op. Daarnaast is er getracht een pluizig uiterlijk te creëren door het afwisselen van Plates en Tiles. In de poot een hart op een stok. Het kan natuurlijk niet missen waarvoor deze bedoeld is. De kat stelt een maneki neko voor. Het kan dan ook niet anders dat één van de poten moet kunnen wenken. Deze werking is gerealiseerd, maar werkt te beperkt. De overige kenmerken zoals het gelaat, de oren, halsband en slabbetje, zijn netjes in het model verwerkt. In de rechter heeft de kat een munt die bestaat uit een 1×2 Tile met print.

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

Bijgevoegd zijn twee displays waarop de figuren geplaatst kunnen worden. Voor de Lucky Cat is het een standaard display die afgewerkt is met Tiles. De Valentine’s Bear krijgt een iets bonter display. Hierop zijn onder andere een bij en een pot honing, en een aantal bladeren met bloemen geplaatst. Hoewel ze ook zonder display hun mannetje staan, komen ze wel iets beter tot hun recht met.

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

Conclusie

LEGO 40379 Valentine's Bear - LEGO 40436 Lucky Cat

Als je bekend bent met BrickHeadz-figuren, dan weet je wat je zoal kunt verwachten. De kat weet te verrassen door een andere bouw vanwege de bewegende poot. Helaas werkt dit iets te beperkt. De afwerking van beide figuren is goed en de displays maken er een mooi geheel van. Prijstechnisch zit het snor. Qua bouw- en speelplezier hoef je BrickHeadz niet in huis te halen. Ideaal voor de verzamelaars van deze serie, maar goed te missen voor LEGO-fans die uitdaging zoeken.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?