Waar LEGO vorig jaar nog met een paashaas op de proppen kwam, is de tweede Seasonal van dit jaar een schaap. In deze review nemen we de set kort door zodat jij weet wat je er van kunt verwachten.

LEGO 40380 Sheep

LEGO 40380 Sheep

In de doos bevinden zich drie zakjes met bouwsteentjes en een instructieboekje. Met een prijs van €9,99 en 192 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,05. Dit is voor een BrickHeadz set onder het gemiddelde. Daarmee is de set sheep geprijsd.

LEGO 40380 Sheep

De bouw van het schaap volgt het standaard dat bij de BrickHeadz om de hoek komt kijken. Hiermee is er over de basis van de torso en het hoofd niet veel op te merken. Het grootste verschil zit hem in de uiterlijk kenmerken. Gezien het hier om een schaap gaat, heeft de designer ervoor gezorgd dat het pluizige karakter van een schaap goed naar voren komt. Door het lichaam en hoofd te voorzien van Studs, lijkt het alsof het schaap een wollig uiterlijk heeft. Dit wollige uiterlijk is ook aan de zijkanten, achterkant en op de kop terug te vinden. Het gelaat van het schaap past prima bij het beestje. Twee oren en een lok maken het geheel af. Enkele van de Studs zijn oranje. Dit vanwege het verven van de bijgevoegde eieren.

LEGO 40380 Sheep LEGO 40380 Sheep

Waar LEGO bij de meeste BrickHeadz van de displays afgestapt is, is dit niet het geval bij de Seaonal varianten. Derhalve kunnen we er kort wat over vertellen. Het bouwen van de display is niet spannend, maar het geheel zorgt voor net dat beetje extra uitstraling. Met name de tulp steekt er met kop en schouder bovenuit. Al met al past het schaap goed bij de display en de daar bijhorende randbouwwerken.

LEGO 40380 Sheep

LEGO 40380 Sheep

Conclusie

LEGO 40380 Sheep

Als je geen wonderen verwacht qua bouwtechnieken en graag de BrickHeadz sets verzamelt, dan zal dit setje jou kunnen bekoren. Heb je niets met BrickHeadz, wil je iets meer bouwuitdaging en variatie in de bouw van sets, dan kun je het schaap laten voor wat het is. De prijs is dik in orde en je kunt haast zeggen dat ie zeer goedkoop is als je puur naar de hoeveelheid onderdelen kijkt. Speelplezier biedt het setje niet, maar de displaywaarde is – mede vanwege de bijbehorende standaard – goed.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?