Begin januari zullen er twee sets verschijnen die enkel via LEGO te koop zullen zijn. Eén van die sets is de LEGO 40382 Iconic Birthday Set. Op de vraag van LEGO of we de set alvast willen voorzien van een review, hebben we positief geantwoord. Benieuwd wat je van het setje kunt verwachten? Je leest het hieronder.

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

In de doos bevinden zich drie ongenummerde zakjes LEGO onderdelen, een stickervel met 20 stickers, een instructieboekje en een achthoekige 10×10 Plate. De verkoopadviesprijs zit op €12,99. Met 141 onderdelen komt het gemiddelde terecht op €0,09 per onderdeel. Een prima prijs voor een set van dit formaat inclusief Minifigure.

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

De bijgevoegde Minifigure is in deze samenstelling uniek voor de set. De jarige Job of Jet is voorzien van standaard lichtgroene benen en een paarse hoed. Het hoofd is voorzien van een enkele print met bril met armatuur in de vorm van een ster, en een blije lach. De torso is voorzien van een print in de vorm van een blouse met daarop slingers, confetti, ballonnen en pionnen. De print loopt door op de achterkant van het lijfje. Zowel het hoofdje als de torso zijn uniek voor deze LEGO 40382 Iconic Brithday Set. Als accessoires is er een ballon in de vorm van een hondje toegevoegd.

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

De taart bestaat uit drie lagen die los van elkaar worden opgebouwd en nadien samen worden gevoegd. De constructie bestaat deels uit SNOT technieken en deels uit het simpelweg stapelen van steentjes en het aanbrengen van details. Dit maakt de bouw interessant genoeg en verveling slaat niet toe. Desondanks is het niet de meest interessante of uitdagende bouw te noemen. De totale bouwtijd zit op zo’n 20-30 minuten.

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

De details die aangebracht worden bestaan uit Tiles en Studs die dienen als glazuur/fondant en slagroom toefjes. Daarnaast is er gedacht aan een aantal kaasjes die het geheel net wat feestelijker maken. De gebruikte kleuren zijn niet alledaags en zorgen voor een bont geheel. Desondanks kan de set prima gebruikt worden voor zowel jongens als meisjes. Het uiteindelijke resultaat is een zeer feestelijke taart die opvalt.

De bedoeling is dat de Minifigure op de taart wordt geplaatst. In beide handen kan een vlag geplaatst worden. Met de bijgevoegde stickers kun je de leeftijd aanduiden. Dit is natuurlijk handig, maar ook zeer onhandig. Doordat er maar twee vlaggen zijn toegevoegd, dien je de stickers bij elke verjaardag te verwijderen. Dit is zonde van de stickers en een onnodig karwij. Met name als je kijkt naar de LEGO 40385 Trophy, waarbij LEGO exact het aantal Tiles heeft toegevoegd als aanwezig stickers. Dat hadden ze ook hier moeten doen.

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

Conclusie

LEGO 40382 Iconic Birthday Set

De LEGO 40382 Iconic Birthday Set kan prima in huis gehaald worden voor het vieren van een verjaardag of juist als cadeau weg te geven aan een jarige Job of Jet. De toevoeging van de Minifig die deels bestaat uit unieke onderdelen maakt de set extra interessant. Qua bouw is er genoeg afwisseling te vinden, maar het is niet de meest interessante of uitdagende bouw te noemen. Dat LEGO voor stickers heeft gekozen is begrijpelijk. Het is jammer dat ze geen extra vlaggen hebben toegevoegd. Hierdoor dien je elk jaar de stickers te verwijderen of over te plakken. Dat is zonde van de stickers en een onnodig karwij.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B: vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?