Repost: Deze review hebben we op 17 september 2020 gepubliceerd. Omdat de set momenteel weer verkrijgbaar is bij LEGO, hebben we de review naar voren gehaald. Mocht je de set nog niet hebben en twijfel je nog, lees dan vooral onze review.

Langzamerhand komen de kerstdagen dichterbij en kun je voorzichtig na beginnen te denken over de kerstaankleding in huis. LEGO helpt dit jaar een beetje met de LEGO 40426 Christmas Wreath. De set zal vanaf 1 oktober te koop zijn, maar wij hebben alvast de mogelijkheid gekregen de set te bouwen voor een review. Hieronder lees je alles wat er over de set te weten valt.


LEGO 40426 Christmas Wreath

De LEGO 40426 Christmas Wreath is een 2-in-1 set. Dit houdt in dat je van het setje twee versies kunt bouwen. De instructies bieden naast deze twee mogelijkheden, ook nog wat voorbeelden ter inspiratie voor het aanpassen van de kerstkrans. In de doos bevinden zich een aantal genummerde zakjes met LEGO en twee instructieboekjes. Het setje bestaat uit 510 onderdelen en kost €34,99 kosten. Daardoor komt de gemiddelde prijs terecht op €0,07 per onderdeel.

LEGO 40426 Christmas Wreath

De twee modellen bestaan uit een kerstkrans die je op kunt hangen en een versie met kaarsen die je neer kan leggen. De bouw van de kransen begint met het opbouwen van de basis die bestaat uit diverse modules. Deze basis is bij beide varianten nagenoeg identiek. Het enige verschil is het koortje met twee nopjes die benodigd is voor het ophangen van de krans. De variant met kaarsen leg je simpelweg neer en het koortje ontbreekt hier. De basis is simpel om te bouwen en kan wat eentonig aanvoelen qua bouw. Je dient namelijk 16 van de modules samen te stellen om de ronde vorm van de krans te creëren.

LEGO 40426 Christmas Wreath

LEGO 40426 Christmas Wreath

LEGO 40426 Christmas Wreath

Zodra de basis klaar is, heb je de keuze of je de krans graag wil hangen of neer wil leggen. De hangende variant moet het doen zonder kaarsen, maar is wel voorzien van een grote rode strik aan de bovenkant van de krans. De krans die je op tafel kunt leggen is voorzien van een viertal kaarsen en twee kleinere rode strikken. Er zijn extra onderdelen toegevoegd waarmee je de grootte van de kaarsen aan kunt passen. Leuk hieraan is dat de krans wat meer dynamiek krijgt. De aankleding in de vorm van bladeren en witte en rode besjes/kerstballen lijkt tussen de beide varianten identiek, maar er zit wel degelijk verschil in het aanbrengen daarvan. Bij zowel de hangende als liggende krans houd je onderdelen over die benodigd zijn voor de andere variant.

LEGO 40426 Christmas Wreath

LEGO 40426 Christmas Wreath

LEGO 40426 Christmas Wreath

Het geheel is simpel om op te bouwen en beide kransen zien er feestelijk uit. De bouw kan wat eentonig aanvoelen, met name bij de bouw van de modules. Desondanks is de mogelijkheid om twee varianten te bouwen een leuke bijkomstigheid. Daarnaast heeft LEGO nog wat voorbeelden om wat af te wisselen indien dit gewenst is. De kransen zijn stevig genoeg om te verplaatsen of op te hangen als je hem met beide handen oppakt. Het hangen van de krans raden we aan enkel binnenshuis te doen. Hij voelt niet stevig genoeg aan voor het gebruik buitenshuis. De doos leent zich ideaal voor het opbergen van de krans zodra de kerstdagen voorbij zijn.


Conclusie

LEGO 40426 Christmas Wreath

De LEGO 40426 Christmas Wreath is voor kerstliefhebbers een must have. De beide varianten zien er feestelijk uit en zullen niet misstaan als kerstaankleding. Heb je niets met de kerstdagen, dan kan de set misschien handig zijn voor de onderdelen. Buiten dat om zal je er weinig plezier aan beleven. Dit is geen set waarvan je de meest geweldige en uitdagende bouw kunt verwachten. De bouw is dan ook vrij eenvoudig en op sommige vlakken wat eentonig. De kracht zit hem in het feestelijke en de mogelijkheid om op de hangen of neer te leggen. Het is een leuke accessoire voor in huis of een verzamelitem voor de verzamelaars. Daarnaast is het een unieke kerstset. De prijs voor de set is, gezien het aantal onderdelen goed.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

4.6 9 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?