Deze LEGO 40433 1989 Batmobile – Limited Edition set is één van de mooiste GWP-sets die LEGO dit jaar weg heeft gegeven. Waarom dit zo is lees je hieronder.

LEGO 40433 1989 Batmobile

De LEGO 40433 1989 Batmobile is gratis bij aankoop van de LEGO DC 76139 1989 Batmobile in de periode van 29 november tot en met 5 december. De set biedt de mogelijkheid een kleine versie van zijn grote broer te bouwen. Ideaal als je ze beide ter display wilt zetten. In de doos bevinden zich vier genummerde zakje met LEGO onderdelen, een instructieboekje en een stickervel. LEGO geeft aan dat de waarde €29,99 is. Als we dat delen door de 336 steentjes, komen we uit op een gemiddelde van €0,09 per onderdeel.

De bouw begint met de basis van het voertuig dat waarop het exterieur aangebracht wordt. Tijdens het bouwen is genoeg afwisseling te vinden. Hierdoor blijft het interessant om het geheel in elkaar te zetten. De vormen die gerealiseerd worden zijn – ondanks het “kleine” formaat – zeer trouw aan het bronmateriaal. Het uiteindelijke model zit stevig in elkaar en ziet er stoer uit.

LEGO 40433 1989 Batmobile LEGO 40433 1989 Batmobile

Er zijn een aantal speelfuncties verwerkt in het model. De cockpit kan geopend worden en de twee Stud Shooters fungeren als geweren. De leukste speelfunctie is wanneer er met de Batmobile gereden wordt. Door een Technic-constructie in het model bij de achterwielen, draait de vlam die uit de uitlaat komt zodra het model naar voren of achteren bewogen wordt. De techniek hierachter is niet bijzonder, toch zorgt deze speelfunctie voor heel wat plezier.

LEGO 40433 1989 Batmobile

Er is geen Minifigure toegevoegd. Ergens is dit jammer te noemen. Anderzijds is het een logische keuze geweest. De designer heeft niet hoeven te besparen op de bouw. Daarnaast bevat de grote versie al drie Minifigs. Gezien de set enkel gratis is bij aankoop van zijn grote broer, is de keuze te begrijpen. Wat ook opvallend te noemen is is de grootte van deze gratis set. Het had zonder pardon als standaard DC Super Heroes set in de winkel kunnen liggen. Met zo’n 30 minuten is de 1989 Batmobile gebouwd en klaar om mee te spelen. Als kers op de taart is er een display toegevoegd. Hierop kan de Batmobile geplaatst en gedraaid worden. De display is voorzien van een enkele sticker met daarop de nodige details.

Conclusie

LEGO 40433 1989 Batmobile

Al met al is dit een set die makkelijk als volledige set in de winkel had kunnen liggen. Er is genoeg bouw- en speelplezier aan te beleven. Het geheel voelt stevig aan en er zijn leuke speelfuncties toegevoegd. Met een lengte van 29cm is het geen klein model te noemen. Het gemis van een Minifigure is wat jammer, maar begrijpelijk gezien de voorwaarde voor het ontvangen van de set. Al met al een zeer geslaagde set die niet teleur zal stellen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?