Ruim anderhalve maand voordat de set ter beschikking wordt gesteld en ruim twee maanden voordat het daadwerkelijk Pasen is, mocht ik deze set alvast bouwen voor een review. Het blijft een bijzonder moment, dat je de mogelijkheid hebt, sets vroegtijdig te mogen bouwen/reviewen. Je stapt fris in een review en kunt rustig en relaxt alles ontdekken wat te ontdekken valt. Zijn er nieuwe onderdelen? Welke bouwtechnieken worden er gebruikt? Is de bouw plezierig? Ik heb mijn tijd genomen dit voor je op papier te zetten. Ontdek alles over de LEGO 40449 Easter Bunny’s Carrot House in deze review.


De set is speciaal voor Pasen gemaakt en krijgt dezelfde Special Edition stempel als de kerstsets. De doos herbergt 4 zakjes met onderdelen, een instructieboek en een stickervel met 13 stickers. De stickers kunnen optioneel achterwege gelaten worden, maar ze aanbrengen zorgt wel voor net dat beetje extra detail. Het totaal aan onderdelen ligt op 231. Hoewel de set gratis te bemachtigen is, hanteert LEGO een verkoopadviesprijs van €12,99. Hierdoor komt het gemiddelde per onderdeel terecht op €0,06. Normaliter zou dit een prima prijs per onderdeel zijn, maar de set is niet te koop. Daardoor hanteer ik de prijs als indicatie en weeg ik het niet meer in het oordeel.

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House

De onderdelen zijn een mix tussen diverse soorten, maten en kleuren. De meeste onderdelen zijn algemeen verkrijgbaar, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Minder voorkomende onderdelen bestaan uit een witte 2×6 Tile, groene 1x2x2 Frame, groene 1×2 Rounded Plate en een oranje 1×10 Brick with Bow. Onderdelen die in drie of minder sets voor komen zijn een Egg in Tan, een Egg in Medium Lavender, een gele 1x2x1 Brick met Studs aan de voorkant, een gele 1x4x6 Frame en een Cool Yellow 1x4x6 deur.

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House


De bouw en speelfuncties


De bouw begint met het konijn. Ondanks dat Flappie wordt samengesteld met maar 20 onderdelen, zijn de gelijkenissen aanwezig en weet de designer een schattig uitziend dier te creëren. Zo’n lief diertje verdient natuurlijk een goed onderkomen. Een huis van het favoriete voedsel is de grootste wens van elk konijn. Dit konijn ziet dan ook de wens in vervulling gaan met het wortelhuis.

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House

De bouw van het huis is afwisselend en plezierig. Je start met de basis waarop het geraamte van het huis komt te staan. Het bouwen van het geraamte wordt afgewisseld met het bouwen van het summiere interieur en het aanbrengen van een aantal stickers. Om de vorm van een wortel te benadrukken, wordt er gebruik gemaakt van modules die aan het geraamte bevestigd worden dankzij een SNOT-constructie (Studs Not On Top). Het huisje krijgt vorm en dient enkel nog voorzien te worden van een dak. Het dak wordt opgebouwd met Plates en Slopes en wordt nadien op het huis geplaatst. In het midden op het dak wordt een plukje groen bevestigd om het loof van een wortel uit te beelden. Om een nog betere voorstelling van het voorjaar te realiseren, wordt het bouwwerk voorzien van bloemen en een aantal plukjes gras. De achterkant is open waardoor je een kijkje in het huisje kunt nemen. Eventueel kan dit voor kinderen speelplezier vergoten.

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House

De bouw is weinig uitdagend, maar wel plezierig en biedt genoeg afwisseling. Er zijn geen speelfuncties aanwezig en de set kan wat dat betreft goed gebruikt worden als versiering tijdens de paasdagen. Het setje is daarmee ideaal voor verzamelaars, als tussendoortje om te bouwen en vanwege de simpliciteit voor kinderen.

[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House


Conclusie


[Review] LEGO 40449 Easter Bunny's Carrot House

Voor een set die je kunt bemachtigen als je voor minimaal €60 aan LEGO koopt, weet het indruk te maken. Dit voornamelijk vanwege de unieke uitstraling, de plezierige bouw en dat het een degelijke set is voor zowel kinderen als volwassenen. Er wordt wel veel gebruik gemaakt van stickers. Je kunt ervoor kiezen de stickers, of een groot deel daarvan, achterwege laten. Gezien het om een GWP (Gift With Purchase) gaat, is het logisch dat LEGO geen gebruik maakt van nieuwe of exclusieve prints. De set bevat wel een aantal minder voorkomende of uniek onderdelen. Voor MOC bouwers zal deze set om die reden interessant zijn.

Al met al is dit een zeer degelijke set die redelijk makkelijk te verkrijgen is via LEGO. Ik kan daarom aanraden een bestelling te plaatsen als je dit setje op het oog hebt. Je zult niet teleurgesteld worden en het staat daarnaast ook nog eens leuk in huis. De LEGO Easter Bunny’s Carrot House is verkrijgbaar vanaf 15 maart als je voor minimaal €60 aan LEGO koop.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?