Kun je met een gerust hart deze LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear cadeau geven aan jouw geliefde op Valentijnsdag of loop je er een blauwtje mee op? Michiel nam de proef op de som en zocht het voor je uit.


De inhoud van de doos bestaat uit drie ongenummerde zakjes met onderdelen en uiteraard een instructieboekje. Er zijn geen stickers toegevoegd. De verkoopadviesprijs van de set bedraagt €14,99. Met 245 onderdelen komt het gemiddelde terecht op €0,06 per onderdeel. Als ik de – in bepaalde kleuren – minder voorkomende onderdelen, de gemiddelde prijs, de bouwervaring, de uitstraling en het formaat van de set bekijk, is dit een zeer mooie prijs voor wat het te bieden heeft.

[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear


De bouw en speelfuncties


De bouw van de Valentine’s Brown Bear begint met de display waarop de beer kan zitten. De display is eenvoudig in opbouw en daardoor snel in elkaar gezet. Op de display zijn blauwe en witte Tiles geplaatst om zodoende een kleedje uit te beelden. Drie grote ballonnen in hartvorm zorgen dat de liefde ervan afspat en een aantal bloemen geven het een lentes karakter. In de display zit een easter egg verstopt. Om het een verrassing te houden heb ik hier geen foto toegevoegd. Nieuwsgierige aagjes kunnen de easter egg vinden in de galerij onder de review (laatste foto). De easter egg is een beetje cheesy, maar wel leuk gevonden van de designer.

[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear

De beer wordt gebouwd op de klassieke manier van het bouwen van LEGO dieren en heeft wat weg van een BrickHeadz set. De bouw begint met de romp van de beer, die deels bestaat uit Bricks met Studs aan de zijkant. Hierdoor kunnen volgens het SNOT (Studs Not On Top) principe, de rug en buik bevestigd worden. Dankzij een tweetal clips worden de achterpoten bevestigd en kunnen ze bewegen. De voorpoten worden bevestigd aan Turn Plates. Dit heeft als voordeel dat ze op en neer kunnen bewegen. Het nadeel hieraan is dat ze niet vastgezet kunnen en de voorpoten altijd naar beneden hangen.

[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear

Het hoofd krijgt als basis een 3×3 Plate waarop 2×2 Bricks met Studs aan de voorkant worden geplaatst. Deze basis maakt het mogelijk dat het gehele hoofd door middel van de SNOT-techniek vorm krijgt. Het gezicht van de beer is vormgeven met Tiles en Cheese Slopes. Ondanks de eenvoud heeft de beer een schattig uiterlijk. Een Turn Plate tussen de nek en het hoofd ontbreekt, waardoor het hoofd statisch is en niet kan draaien.

[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear

De bouw is eenvoudig, effectief en prettig. Toch irriteren me een aantal zaken aan de set. De kleuren die gebruikt worden voor de basis waaraan de poten, het hoofd, de buik en rug bevestigd worden, vallen te veel op. Dit is met name het geval zodra de achterpoten van de beer recht vooruit staan en de voorpoten omhoog of naar beneden bewegen. Zodra de beer op de display zit zie je er nauwelijks wat van, maar het wordt storend zodra je met de voorpoten begint te spelen. Een ander irritatiepunt is de bevestiging van de hartballonnen. Dit is niet zo stevig bevestigd als ik had gewild. Het is me te vaak voorgekomen dat ze van de display vallen bij de minste aanraking. Uiteindelijk zal dit geen probleem vormen als je de set ter display zet.

[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear


Conclusie


[Review] LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear

Een set van dit formaat en thema, is hoofdzakelijk bedoeld voor de verzamelaars of om cadeau te geven. De bouw weet weinig te verrassen en is zeer eenvoudig. Maar ingewikkeld hoeft het niet te zijn als de bouw effectief genoeg is. En dat is in dit geval zo. De beer is mooi vormgegeven, zit stevig in elkaar en de display maakt het plaatje compleet. De gemiddelde prijs per onderdeel en de toevoeging van minder voorkomende onderdelen in bepaalde kleuren, zorgt voor een goede koop. Helaas scheelt het wat aan de afwerking. De bonte kleuren van de basis, vallen mij net iets te veel op bij het bewegen van de voor- en achterpoten. Daarnaast is de bevestiging van de hartjes niet stevig genoeg.

Ik kan deze LEGO 40462 Valentine’s Brown Bear aanraden voor verzamelaars van Seasonals of als cadeau voor iemand die je liefhebt. Ben je niet zo romantisch aangelegd of ligt jouw interesse niet bij Seasonals, dan kun je het setje prima laten voor wat het is.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Seasonal
 • Naam set: Valentine’s Brown Bear
 • Setnummer: 40462
 • Onderdelen: 245
 • Minifigures: –
 • Verkoopadviesprijs: €14,99
 • PPP: €0,06
 • Release: januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Verras jouw valentijn met de schattige LEGO® Bruine valentijnsbeer (40462). De beer houdt een iconisch rood hartje vast en heeft verstelbare armen en oren zodat je hem verschillende uitdrukkingen kunt geven. Een picknickkleed dat is versierd met bouwbare ballonnen in de vorm van rode hartjes en kleurrijke bloemen vormt de ideale omgeving voor dit leuke personage. Een romantisch valentijnscadeau voor LEGO fans!

 • Deze bouwbare LEGO® Bruine valentijnsbeer (40462) houdt een rood hartje vast en heeft verstelbare armen en oren, en zit op een picknickkleed met rode hartjes en kleurrijke bloemen.
 • Deze set met 239 LEGO onderdelen is een geweldig valentijnscadeau voor LEGO® fans vanaf 8 jaar.
 • De Bruine valentijnsbeer is ca. 11 cm hoog.

Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord.

Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?