Op zondag 4 april kunnen we de eieren weer gaan zoeken en beschilderen, want dan is het Pasen. Bij Pasen hoort natuurlijk ook een Paashaas. LEGO speelt daar op in met deze LEGO 40463 Easter Bunny. Peter mocht de set alvast bouwen voor een review. Of je het konijn beter kan laten rondhuppelen of gezellig in huis kunt halen, lees je hieronder.


De inhoud van de doos bestaat uit vier ongenummerde zakjes met LEGO en het instructieboekje van 62 bladzijden dik. Met 293 onderdelen en een LEGO adviesprijs van €14,99, komt de prijs per onderdeel uit op €0,05. De gemiddelde prijs is daarmee dik in orde. Wat het extra prettig maakt, is dat de set een aantal onderdelen bevat die we niet vaak tegenkomen in een set van deze prijsklasse.


De bouw en speelfuncties


We beginnen deze set met het bouwen van de basis. In de bodem van de basis zit, heel toepasselijk, een leuke easter egg verstopt. Wat de easter egg is verklappen we niet, maar we willen wel een stille hint geven. Het groeit onder de grond en de Paashaas knabbelt er graag op. Qua bouw is de basis simpel en effectief opgezet. Het plateau bevat een stuk gras waarop de Paashaas plaats kan nemen, een rots waarop een Paasei wordt neergelegd en een aantal bloemen om het voorjaar en Pasen weer te geven.

LEGO 40463 Easter Bunny

Na de basis is het tijd voor het bouwen van de paashaas. Als eerste wordt de romp opgebouwd. De romp bestaat uit een combinatie van ‘rechttoe rechtaan’ bouwen en het gebruik van SNOT-technieken. Er worden geen uitdagende of lastige bouwtechnieken toegepast, maar door de variatie van diverse bouwstijlen is het een plezierige bouw. De achterpoten en het hoofd worden met behulp van Ball Joints aan de romp bevestigd. De oren zijn op dezelfde manier aan het hoofd gekoppeld. Door de achterpoten, hoofd en oren op deze manier te bevestigen is het mogelijk om deze onderdelen naar eigen inzicht te positioneren. Doordat de staart in de weg zit, brengt het positioneren van de achterpoten helaas een aantal beperkingen met zich mee.

LEGO 40463 Easter Bunny

Bij het bouwen van het hoofd van de Paashaas kreeg ik zo nu en dan het gevoel dat ik een Brickheadz aan het bouwen was. Er wordt namelijk optimaal gebruikgemaakt van de SNOT-techniek. Met zijn witte snuit en roze neus, heeft de Paashaas een schattig uiterlijk gekregen. De oren kunnen in elke gewenste stand gepositioneerd worden. Aangezien Pasen geen Pasen is zonder eieren, worden zijn er voor de finishing touch nog twee kleurrijke versierde eieren aan de display toegevoegd.

LEGO 40463 Easter Bunny


Conclusie


LEGO 40463 Easter Bunny

LEGO 40463 Easter Bunny is een leuke set die prima voldoet als decoratie tijdens de Paasdagen. De display met daarop de Paashaas en twee versierde eieren, zit wat betreft de bouwtechnieken wat eenvoudig in elkaar. Gelukkig weet de afwisselende bouw er een prettig tijdsbesteding van te maken. Prijstechnisch gooit deze set heel hoge ogen., De gemiddelde prijs per onderdeel is zeer laag en dat terwijl de set genoeg variatie in onderdelen bevat en over het algemeen een goede indruk achterlaat. De set zal naast de verzamelaars van Seasonal setjes, vanwege de prijs ook in de smaak vallen bij MOC-bouwers. Voor een relatieve lage prijs krijg je een aantal leuke onderdelen waarmee de meeste MOC-bouwers wel mee uit de voeten kunnen.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Seasonal
 • Naam set: Easter Bunny
 • Setnummer: 40463
 • Onderdelen: 293
 • Minifigures: 
 • Verkoopadviesprijs: €14,99
 • PPP: €0,05
 • Release:  Februari 2021
 • Te koop bij: exclusief te koop via LEGO.com

Productomschrijving:

Meet the Easter Bunny!

If you’re hunting for a special Easter treat, look no further. The cute LEGO® Easter Bunny (40463) has arrived! This lovable character, in a green meadow setting, comes with 2 customizable Easter eggs, posable head and ears and a hidden LEGO surprise. A fun way to wish kids, friends or family members a “Happy Easter”.

 • This buildable LEGO® Easter Bunny (40463) comes with a posable head and ears, plus a meadow setting with 2 customizable Easter eggs.
 • Makes a great Easter gift for LEGO® fans aged 8 and up.
 • The Easter Bunny buildable toy stands over 4 in. (11 cm) high.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?