Ben je al klaar voor Kerstmis? 1 oktober verschijnen de eerste kerstitems op LEGO Shop@Home, waaronder ook deze LEGO 40494 Polar Bear & Gift Pack Seasonal, bestaande uit een duo kerstballen. Florien mocht alvast in de kerstsferen komen en zocht uit of je deze set straks in je boom zou moeten hangen.


Wat is er nu leuker dan een geschenk te krijgen voor Kerstmis? Zou je dit doosje vol kerstballen onder je boom mogen vinden, dan valt meteen op dat het een handzaam, doch feestelijk uiterlijk heeft. Voorop prijkt prominent een foto van twee LEGO-kerstballen aan een dennentak. In het doosje zitten 3 ongenummerde zakjes, een stickervel en een instructieboekje. In één van de zakjes zit een kartonnen sachet met daarin twee touwtjes, om daarmee de kerstballen op te hangen. Het setje kost €9,99 en bevat 142 onderdelen. Daarmee kom je uit op een prijs van €0,07 per steentje en dat is een fijn prijsje. Kleine sets kennen vaak een wat hogere prijs per onderdeel, maar dat zie je hier gelukkig niet terug. Wat ook opvalt zijn de vrolijke kerstkleurtjes; voornamelijk wit, rood en groen. Zo blijf je in de ‘Christmas spirit’!


De bouw en speelfuncties


Je begint met de bouw van het cadeautje. Het is een roodgroen miniatuurpakje dat je in je boom kunt hangen. Eigenlijk bouw je een kubus in felle kleurtjes, met studs aan alle kanten, zodat deze later afgewerkt kan worden met Tiles. De vorm is dus niet echt die van een ronde bal. Helaas bevatten de instructies een foutje: de rechthoekige sticker met een gouden patroon die je aan drie zijden van het pakje plakt, is genummerd met 3 (en niet 1 zoals in de instructies staat). De stickers zorgen wel voor mooie details en doen het lijken alsof er linten om het pakje zitten. Bovenop bevestig je Curved Slopes om hiermee een soort groene strik te vormen. De traditionele kleuren maken dat je dit kerstornament straks zeker in je boom wilt hebben hangen! Aan de zijkant kun je bovendien op een witte Tile de naam schrijven van de persoon die jij dit jaar een cadeautje wilt geven. Hierop plak je namelijk een sticker: ‘with love to’, met daarachter een hartje. Aaaah… lief!

De kerstbal in de vorm van een ijsbeer – of eigenlijk zijn hoofd – is iets interessanter om te bouwen dan het kerstcadeautje. Hoewel ijsberen doorgaans gevaarlijke dieren zijn, is dit een lieflijk exemplaar. De binnenkant in de vorm van een kubus, is rond gemaakt met behulp van witte Curved Slopes. De oortjes zijn ook grappig bedacht, met enkele Technic onderdelen en een Tile. Onder de grote, cartooneske ogen en de neus van het beertje, clip je tot slot nog een sjaal in rood en groen, passend bij het andere kerstornament. Beide kerstballen kun je in je kerstboom hangen met behulp van een bijgeleverd touwtje. Pas wel op dat je er een stevige knoop in maakt, want het is nogal een glad touwtje. De knoop schiet makkelijk los en je LEGO bouwwerkje belandt zo in stukken op de grond.


Conclusie


Met dit LEGO 40494 Polar Bear & Gift Pack setje kom je al een beetje in de feeststemming, ook al is het pas augustus. De LEGO kerstballen zijn eenvoudige bouwwerkjes, geschikt voor jong en oud, maar het eindresultaat is leuk en voor het geld hoef je deze set zeker niet op de plank te laten liggen. Het LEGO design team heeft goed nagedacht over een set die je makkelijk als cadeautje kunt geven en die velen zal aanspreken. Dat is een slimme zet (of set!). Vervang de zwarte koordjes door stevig gouddraad of een metalen clipje om de dennentak, dan weet je zeker dat deze kerstballen veilig in je kerstboom kunnen pronken zonder dat ze eruit vallen. Holidays are coming!

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar deze is wel onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?