Boe! Halloween staat voor de deur en we kunnen deze feestdag natuurlijk niet zonder gespook voorbij laten gaan. All Hallow’s Eve – oftewel Allerheiligen – gaat in de Benelux zelden gepaard met ‘trick or treaten’, maar dat betekent niet dat wij AFOLs geen treat kunnen vinden in de vorm van LEGO. Sinds 1 augustus ligt de LEGO 40497 Halloween Owl in de schappen en Florien zocht voor je uit of deze vreemde vogel in jouw woonkamer mag ruien.


LEGO 40497 Halloween Owl

Het handzame doosje waarin dit uiltje huist, is spookachtig paars van kleur. Er liggen herfstblaadjes achter de afbeelding van het bouwwerk, die aangeven in welk jaargetijde we zijn beland. De inhoud bestaat uit 3 ongenummerde zakjes met daarin 228 onderdelen en 1 instructieboekje. De prijs van deze set is €14,99, waardoor de prijs per onderdeel uitkomt op €0,07. Dat is een nette prijs voor dit leuke setje. Meteen vallen de herfstige kleurtjes op, bruin en oranje, met enkele paarse steentjes voor het plateau waarop het vogeltje staat.


De bouw en speelfuncties


LEGO 40497 Halloween Owl

Zoals bij de andere seasonal bouwwerkjes van de Valentijnsbeer, de Paashaas en de Pinguïn, die achterop dit doosje zijn afgebeeld, zit ook in deze set weer een geheimpje in de bodem verstopt. Ditmaal is er gekozen om een vleermuis te laten fladderen onder de pootjes van de uil. Hierdoor rijst bij mij wel de vraag: had een vleermuis niet beter gepast als hoofdbouwwerk in deze set? Desondanks is het bouwwerkje aardig uitgevoerd, met schattige oogjes en vleugels gemaakt van Hinges (scharnieren). Ik ben van mening dat deze vleermuis ondersteboven meer op een vleermuis lijkt, met de Tooth steentjes als oortjes – zoals hierboven afgebeeld – maar dat is geheel subjectief. Oordeel zelf.

Het bouwen van het uiltje en zijn herfstige ondergrond is ontspannend. Geen moeilijke bouwtechnieken, maar wel onduidelijk geprinte instructies. De kleuren van de bloemetjes zijn lastig te onderscheiden. Er zitten twee kleuren bloemen in de set, maar als je dit niet direct opvalt, moet je halverwege even terug om er een paar om te wisselen. Hetzelfde geldt voor enkele donkerbruine onderdelen; deze zijn erg donker gedrukt, waardoor je lastig kunt zien hoe ze geplaatst moeten worden. De versiering van de bodem is wel toepasselijk voor de setting waarin het uiltje leeft.

De eenvoudige pompoenen zijn erg leuk bedacht. Ze zouden niet misstaan in een Minifigure pompoenwedstrijd, waarbij je deze exemplaren zou kunnen gebruiken als prijswinnaars, zo groot zijn ze. Het uiltje zelf bestaat uit een soort blok met Studs aan alle kanten, waar vervolgens Curved Slopes en andere structuren op worden aangebracht. Zo krijgt de roofvogel langzaam vorm.

Het koppie van het uiltje staat wat nors door de aangebrachte gebogen zwarte dolken. Dit maakt van hem een grappige karikatuur. Je kunt deze onderdelen echter ook draaien en hem zo een sippe blik geven. Dit uiltje heeft duidelijk een knuffel nodig! Het gezichtje is verder vrij eenvoudig. Zijn vleugeltjes kunnen wel alle kanten uit flapperen, maar lijken wat klein in verhouding om hem van de grond te krijgen. Daarom is hij dus zo gefrustreerd. Je kunt hem zo wel in allerlei poses neerzetten. Het uiltje plaats je op zijn plek op de Turntable en daarmee is deze eenvoudige doch kleurrijke build compleet.


Conclusie


Moet je dit uiltje per se in huis hebben? Natuurlijk niet, maar hij is wel heel leuk en de prijs is schappelijk. Ik heb me in elk geval een uurtje goed vermaakt met dit bouwwerkje. Heb je zondag niets te doen? Dan is dit de perfecte set om even lekker mee te ontspannen, met een lekkere kop thee en een griezelige film op de achtergrond. En als je de andere LEGO Seasonal diertjes ook in huis hebt, dan mag de LEGO 40497 Halloween Owl niet in je collectie ontbreken.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO, die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar deze is wel onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?