Tijdens een wandeling met Harry Potter door Knockturn Alley kom je verschillende tovenaars tegen, zoals de twee onbekende personages in deze set. En misschien beland je wel in de duistere winkel van Mr. Bornin. De LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set laat je kennismaken met vier personages uit de wereld van Harry Potter. Of het een fijne ontmoeting was, ontdek je in deze review.


LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set

In de LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set, vind je een zakje met vier Minifigures, een klein bouwwerkje en een exclusieve Tile met daarop de namen van Dumbledore’s Army. En uiteraard instructies om het geheel in elkaar ter zetten.


De Minifigures


Harry Potter speelt de hoofdrol in bijna elke LEGO set binnen zijn thema. De nieuwe Gryffindor outfit die hij draagt, is nu voor het eerst te zien buiten LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley. Het is een eenvoudige outfit, maar wel fijn dat hij zo voordelig te bemachtigen is. De andere bekende tovenaar uit deze set is Mr. Borgin. Hij is de de eigenaar van Borgin and Burkes in Knockturn Alley. Deze winkel verkoopt duistere objecten. Deze tovenaar zit er in de films smoezelig en illuster uit, zijn Minifigures loopt er iets beter bij. Hoewel zijn gezicht wel een onverzorgd uiterlijk heeft, ziet zijn geruite jasje er nog redelijk netjes uit.

LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set

De andere tovenaars zijn twee onbekende figuren in deze set. Het is jammer dat LEGO niet gekozen heeft voor personages uit de boeken en/of films. Het zijn nu twee generieke personages – die overigens prima blenden met het volk dat winkelt in Knockturn Alley – maar het blijft een gemiste kans. De tovenaar draagt een zeer gedetailleerde outfit, te weten: een rood jasje met een grijs gilet en een sjaaltje. De vrouwelijke tovenaar draagt een shirt dat we eerder zagen bij de 1989 Batmobile, maar de donkergroene rok komt voor het eerst voor in deze set. Het onderdeel met deze print is, net als de lijst met namen, uniek voor deze set.

LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set

De bouw en speelfuncties


Veel te bouwen is er niet bij deze set. De tafel is eenvoudig, maar doeltreffend. Het zijn vooral de toverdranken, ketels en andere ornamenten die het geheel opleuken. Misschien moeten het wel ‘objecten vol duistere magie’ uit de winkel van Mr. Borgin voorstellen. Als aanvulling voor de verzameling leuk, maar niets om over naar huis te schrijven.

LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set


Conclusie


LEGO Harry Potter 40500 Wizarding World Minifigure Accessory Set

Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding met Minifigure Accessory Sets. Het is fijn dat je voor €14,99 maar liefst vier unieke Minifigures aan je verzameling kunt toevoegen, maar aan bouwervaring ontbreekt het een beetje. En dat is toch waar LEGO voor bedoeld is. Het bureau met toverdranken, ketels en papierwerk is een leuke toevoeging, maar het voelt toch wat karig. Persoonlijk had ik voor vijf euro meer iets meer te bouwen gehad. Desalniettemin is het een relatief voordelige manier om maar liefst vier Minifigures en wat waardevolle accessoires – zoals de lijst met Dumbledore’s Army – aan je verzameling te te voegen.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?