Tijdens het LEGO VIP-weekend krijg je bij aankoop van minimaal €200 deze 2×4 Teal Brick cadeau. Je dient hiervoor wel VIP-lid te zijn. LEGO heeft de set naar ons toegestuurd voor een review. Over deze promo kunnen we kort maar krachtig zijn; leuk verzamelitem, maar weet de minimale besteding van €200 niet goed te praten. Lees hieronder waarom dit zo is.


LEGO 5006291 2x4 Teal Brick

De 2×4 Teal Brick wordt opgebouwd met 110 onderdelen. Van een kleine set als dit hoef je weinig te verwachten, de bouw is dan ook zeer eenvoudig en weet op geen vlak te verrassen. Twee Plates van 6×6 worden aan elkaar verbonden met Bricks waardoor er een doosjes ontstaat. Vervolgens worden wederom twee 6×6 Plates aan elkaar verbonden, maar ditmaal met Tiles en 1×1 Plates. Op de 1×1 Plates worden 2×2 Round Plates, die afgewerkt zijn met 1×1 kwartronde Tiles, bevestigd. Zodra de twee delen met elkaar verbonden worden vormt zich een 2×4 Brick.

LEGO 5006291 2x4 Teal Brick

LEGO 5006291 2x4 Teal Brick
De foto hierboven laat zien hoe groot de bouwbare Brick is in vergelijking met een standaard 2×4 Brick

Na het afronden van de bouwbare LEGO steen komt de standaard aan bod. De bouw hiervan is wederom simpel en bestaat uit het bevestigen van diverse Bricks. Zodra de bouwbare 2×4 steen op de standaard wordt geplaatst, helt die iets achterover waardoor de noppen goed zichtbaar zijn. De Brick kan eventueel geopend worden om er iets in op te bergen, maar dient voornamelijk als displayset.

LEGO 5006291 2x4 Teal Brick


Conclusie


LEGO 5006291 2x4 Teal Brick

De bouw mag eenvoudig zijn en het zal hiermee geen diepe indruk achter zal laten, toch is het een leuk en uniek item om ter display te zetten op het bureau of in de kast. Daar is dan ook alles mee gezegd. Of jij een dergelijk item leuk vindt, is geheel afhankelijk van jou als persoon. Ik houd hiervan, maar kan mij goed voorstellen dat er zijn die hier niets om geven.

Toch heb ik een punt van kritiek. Als VIP-lid verwacht je extra voordelen. Dit is natuurlijk leuk als dit dubbele punten zijn of een gratis set betreft als dit. Maar een te besteden bedrag van €200 voor een “gratis” set is simpelweg niet goed te praten en zelfs ronduit arrogant. Met name als het om een set als deze gaat. En ja, veel LEGO fans zullen de grote en dure sets kopen en zullen ruim – of net aan – aan de voorwaarden voldoen. Dat neemt niet weg dat dit iets te veel van het goede is. Dit doet niets af aan de set in kwestie, die is prima voor wat het te bieden heeft.

Productinformatie:

  • Thema: LEGO Gift With Purchase (GWP)
  • Naam set: 2×4 Teal Brick
  • Setnummer: 5006291
  • Onderdelen: 110
  • Verkoopadviesprijs: €12,99
  • PPP: €0,12
  • Release: november 2020
  • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

  • Niet beschikbaar

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?