Vrijdag 29 november jongstleden was de feestelijke opening van de LEGOSTORE in Amsterdam. Om deze opening te vieren waren er tal van aanbiedingen en promoties. Eén van de promoties was de LEGO 6315023 Windmill. De windmolen was beschikbaar voor leden met een VIP account en je diende een uitgave te doen van minimaal €75. Wat je van de set kunt verwachten en of het de moeite en het geld waard was, lees je in deze review.

LEGO 6315023 Windmill

LEGO 6315023 Windmill

De windmolen is verpakt in een bijzondere verpakking. Het instructieboekje is namelijk onderdeel van de voorkant van de doos. Aan de binnenkant van de doos is aan de voorkant een sleuf aangebracht waarin het instructieboekje wordt geschoven. Dit is slim bedacht door LEGO. Op deze manier kan de doos voor verschillende promoties gebruikt worden. De inhoud van de doos bestaat naast het instructieboekje nog uit een plastic zak met 127 LEGO onderdelen. De plastic zak bevat een handige zip-lock afsluiter. Mocht je de molen na het te hebben opgebouwd weer willen afbreken, dan kun je hem in dezelfde zak netjes opruimen.

LEGO 6315023 Windmill

LEGO 6315023 Windmill

De windmolen bestaat uit twee verdiepingen en is omringd door – hoe kan het ook anders – roze en rode tulpen. De muren op de begane grond zijn voorzien van schuine hoeken, hiermee wordt een achthoek gecreëerd die de molen zijn typische vorm geeft. Op de eerste verdieping steken vier ramen op een aparte manier uit. Dit komt hoogstwaarschijnlijk vanwege het formaat, de schuine muren en de gebruikte bouwtechniek. Het stoort niet echt, maar het is ook niet het mooiste resultaat te noemen.

LEGO 6315023 Windmill

De vier oranje-bruine hoek-elementen zijn redelijk uniek te noemen. Naast deze set komen ze momenteel enkel voor in de LEGO 71044 Disney Train and Station. De zwarte wieken zijn bevestigd aan de nok van de molen. Zowel de nok als de wieken kunnen draaien. Het bouwen van de molen is een leuk tussendoortje met een aantal simpele maar doeltreffende bouwtechnieken.

Conclusie

LEGO 6315023 Windmill

Dat LEGO voor een molen heeft gekozen als promotie van de opening van de LEGO Flagship Store in Amsterdam is logisch te noemen. Nederland wordt tenslotte geassocieerd met molens. Ondanks de vier uitstekende ramen is het eindresultaat geslaagd te noemen. De molen ziet er herkenbaar uit en de toevoeging van de tulpen maakt het tot een mooi Nederlands tafereel. De aankoop van minimaal €75 is niet enorm hoog voor een set als dit. Toch is het jammer dat er te weinig sets waren op de dag van de Grand Opening. Maar dat verder ter zijde. Het zou LEGO sieren deze set in de toekomst als LEGO Store Exclusive te koop te zetten. Was je er bij de opening bij, dan is de set de moeite waard geweest de drukte te trotseren.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media