LEGO Minifiguren fans worden 1 september weer verwend met een nieuwe serie LEGO Collectible Minifigures. Na de LEGO Minifiguren Disney serie is het nu tijd voor de LEGO 71013 Minifiguren serie 16. Toen wij de eerste beelden voorbij zagen komen werden we razend enthousiast. Na een geweldige serie 15 lijkt LEGO opnieuw met een stijlvolle reeks te komen. Om je alvast warm te maken hebben wij een review voor je klaargestoomd! 

De doos en de inhoud

Als een kind zo blij kregen we bij de redactie weer een volledige doos met LEGO minifiguren binnen. De doos is vormgegeven zoals we dat gewend zijn en is voorzien van een lekker fel en zomers kleurtje. De doos is zoals gewoonlijk gevuld met 60 verschillende minifiguren die we vandaag met veel plezier het daglicht laten zien.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_01\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_02\

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_03\

In het zakje vinden we naast de nodige onderdelen, ook het bekende verzamellijstje. Op de voorkant vinden we alle 16 minifiguren uit de serie. Op de achterkant vinden we 2 bouwinstructies voor de minifiguren die tijdens het bouwen wellicht als ingewikkeld ervaren kunnen worden. Ook vinden we een grappige visual met de Banana Suit Guy, die ons verwijst naar de LEGO website. Benieuwd naar de content die we daar aantreffen, surfen we naar de website. Helaas vinden we daar niet meer dan een afbeelding van de minifiguren…

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_04\

Met een volledige doos minifiguren, ben je verzekerd van 3 complete series en een aantal extra minifiguren. Wat opvalt is dat we 5 Banana Suit Guy\’s vinden in de doos, wat waarschijnlijk het meest gewilde minifiguurtje is uit de serie.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_39\

In de doos vinden we 3 complete series en 12 dubbelen. Ben je benieuwd naar de exactie inhoud? Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet.

 • 3 x Ice Queen
 • 4 x Arabian Knight
 • 3 x Female Cyborg
 • 4 x Devil Costume Kid
 • 4 x Emo Vampire
 • 4 x Hiker
 • 3 x Polar Photographer
 • 3 x Female Boxer
 • 3 x Bald Pirate
 • 3 x Penguin Kid
 • 5 x Forest Rogue
 • 4 x Dog Show Champion
 • 4 x Mariachi Player
 • 5 x Operative
 • 5 x Banana Suit Guy
 • 3 x Babysitter

1. Ice Queen

We trappen af met de Ice Queen, oftewel de ijskoningin. Je kunt zeggen wat je wilt maar deze dame doet haar naam wel eer aan. Het is een mooi figuurtje maar wat ons betreft had ze wel wat meer mogen lachen. Waarschijnlijk heeft ze het gewoon erg koud en begrijpen dat ze wellicht wat ongelukkig is. Wat betreft de onderdelen worden we goed verwend. Zowel het figuurtje als de capes bevatten mooie prints.

Voeltip: Het beenstuk moet door zijn grote makkelijk te voelen zijn. Twijfel je nog? Zoek dan naar de 2 ijszwaarden om zeker te zijn van je zaak.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_05\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_06\

2. Arabian Knight

Het tweede slachtoffer die we onder de loep nemen is de Arabian Knight. Deze Arabische ridder is een gespierde strijder die beschikt over een dodelijk zwaard. Het zwaard kennen we uit oudere sets, evenals de tulband. Wel heeft de tulband een nieuw design gekregen. Ook hier zijn de print tip top in orde. Het zal wellicht voor een kleine groep MOC bouwers, wel een interessant figuurtje zijn maar voor het grote publiek, niet de meest bijzondere uit de reeks.

Voeltip: Ben je opzoek naar een leger aan Arabian Knights? Zoek dan bij het voelen naar het zwaard en de tulband.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_07\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_08\

3. Female Cyborg

Bij bijna elke serie met LEGO Minifiguren vinden we wel een Cyborg of robotachtig wezen. Je moet er van houden maar eerlijk gezegd hebben wij het wel een beetje gehad met deze minifiguren. Qua onderdelen brengt dit minifiguurtje ook weinig nieuws, al is het haarstuk en het bedrukte gezichtje wel leuk gedaan.

Voeltip: Ben je opzoek naar de Female Cyborg? Zoek dan naar haar harnas.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_09\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_10\

4. Devil Costume Kid

Goed nieuws voor onze ijskoningin! We hebben namelijk een heet kereltje gevonden die ons komt verwarmen. Het minifiguurtje is voorzien van een gloednieuw haarstuk met horentjes, vleugels en een staart. Ook heeft hij een zwarte drietand bij zich en een lantaarn met een pompoenengezicht. Een erg leuk figuurtje voor Halloween en past ook in het rijtje met de bekende kostuum minifiguren.

Voeltip: Zoek naar de vleugels en bevestig je keuze met de drietand.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_11\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_12\

5. Emo Vampire

Het volgende minifiguur past ook prima bij jouw Halloween collectie of spookfiguren reeks. De Emo Vampire ziet er fantastisch uit dankzij de geweldige prints. Het zwarte boek is een leuke toevoeging en is ook voorzien van een mooie print. Zo zien we de minifiguren graag!

Voeltip: Zoek naar het boek in combinatie met de spin en vind dit geweldige minifiguurtje.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_13\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_14\

6. Hiker

Van de griezels gaan we over naar een avonturier. De Hiker is een geweldige toevoeging aan de serie en valt goed in de smaak. In verschillende series hebben we avonturiers voorbij zien komen maar deze Hiker is erg origineel. De print zijn geweldig en tevens bevat het gezichtje 2 prints. De sportieve wandelaar beschikt over een kompas en een kaart met Greeble Trail, wat verwijst naar een populaire LEGO techniek. Greeble is de populaire term om groeperingen van mechanische uitziende detail elementen in LEGO MOC\’s te beschrijven.

Voeltip: Probeer de rugzak te vinden en bevestig je keuze met de 2×2 en 1×1 tile.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_15\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_16\

7. Polar Photographer

We gaan weer terug de kou in met de Polar Photographer. Deze vrolijke, vrouwelijke fotograaf krijgt gezelschap van een schattige pinguïn. Over de prints raken we maar niet uitgepraat. LEGO maakt grote stappen de afgelopen tijd waarmee ze geweldige minifiguren creëren. Ook hier is het hoofdje aan 2 kanten bedrukt.

Voeltip: De pinguïn is je beste kans bij dit minifiguurtje.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_17\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_18\

8. Female Boxer

De bokser uit serie 5 krijgt na lange tijd eindelijk een tegenstander. Ditmaal worden we verrast met een vrouwelijke bokser die een stoere blik heeft. De vrouwelijke bokser wordt geleverd met zowel een bokshelm en een bruin haarstukje. Tevens vinden we een zwart rond tonnetje in het zakje waar de de bokshelm op kunnen plaatsen.

Voeltip: Zoek naar het haarstuk en de bokshelm om dit minifiguurtje te vinden.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_19\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_20\

9. Bald Pirate

Als LEGO Piraten fan wordt ik bij deze serie verwend met een kale piraat! Het lijkt niet op een hele slimme piraat maar dat mag de pret niet drukken. Opvallend is zijn kale hoofd die versierd is met een rode lap. Op zijn rechterarm heeft de piraat een tatoeage met een groot anker. Ook is deze behaarde kerel voorzien van een schatkaart en een zwaard.

Voeltip: Een lastig figuurtje om te zoeken maar probeer zijn haarstuk te vinden en dit eventueel te bevestigen met het zwaard of andersom.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_21\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_22\

10. Penguin Kid

Naast de schattige pinguïn die we zagen bij de Polar Photographer vinden we nog een pinguïn in deze serie. Wel hebben we nu te maken met een groter exemplaar, namelijk op minifiguur formaat. Tevens is de pinguïn voorzien van schaatsen! Een leuke toevoeging maar op deze manier kunnen we het figuurtje niet meer bevestigen op het grondplaatje. Ook dit figuurtje past prima in het rijtje met LEGO kostuum minifiguren.

Voeltip: Probeer te zoeken naar de vleugels op zijn torso en vervolgens naar de helm als je nog twijfelt.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_23\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_24\

11. Forest Rogue

We zijn aangekomen bij een wat mysterieuzer minifiguur, namelijk de Forest Rogue. Het is een beetje een mix van Ninjago en Robin Hood. De Forest Rogue draagt aan zijn rechtenhand een bruine handschoen. Persoonlijk heb ik niet zoveel met dit minifiguurtje maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige een leuke toevoeging is, wanneer je fantasy of ridder MOC\’s bouwt.

Voeltip: Probeer de boog en pijlen te vinden.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_25\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_26\

12. Dog Show Champion

Het lijkt maar niet op te houden met leuke minifiguren in deze serie. Nummer 12 in de lijst is deze hondenshow kampioen. De chiq geklede man heeft een strak kapsel en straalt van geluk. Zijn torso is aan de voorkant bedrukt met een medaille en een grappig hondenkoekje in zijn zak. In zijn hand draagt bij een beker die voorzien is van een print met een hondje erop. Uiteraard vinden we ook een schattig hondje bij dit minifiguurtje.

Voeltip: Zoek naar het hondje maar pas wel op dat hij niet in je vingers bijt…

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_27\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_28\

13. Mariachi Player

Op naar de volgende macho-man. De Mariachi Player komt ons opvrolijken met Mexicaanse muziek tijdens het eten of ergens in je LEGO City. De prints zijn ook hier weer geweldig en beloofd een populair minifiguurtje te worden. De sombrero is versierd met een chique sierrand die we ook terugvinden op zijn torso en de zijkanten van zijn benen. Tot slot is de muzikant voorzien van een mooie gitaar en een dikke snor.

Voeltip: Zoek naar de sombrero en bevestig je keuze met de gitaar.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_29\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_30\

14. Operative

De Operative is een goedgetrainde spion en zou weleens de partner kunnen zijn van de Jewel Thieve uit de LEGO Minifiguren serie 15. Het figuurtje is van verschillende prints en accessoires voorzien maar persoonlijk is het niet heel vernieuwend. Het haarstuk biedt plaats voor een nachtvizier wat wel een leuke toevoeging is. Verder is het minifiguurtje voorzien van een geweer, een touw en een parachute rugzak.

Voeltip: Een wat lastiger figuurtje om te vinden maar probeer te zoeken naar de rugzak en eventueel het touw met gat in het midden. Gelukkig zitten er 5 in een doos 😉

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_31\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_32\

15. Banana Suit Guy

Het een-na-laatste minifiguurtje is waarschijnlijk het meest gewilde exemplaar. LEGO heeft er dan ook goed aan gedaan om 5 exemplaren in 1 doos te stoppen. De populaire reeks met kostuum minifiguren wordt uitgebreid met de Banana Suit Guy! Hoe cool is dit minifiguurtje? Naast het grote bananenkostuum, draagt dit kereltje een vette zonnebril. Het minifiguurtje bevat slechts 1 print op het pak met een BANANA logo maar meer hebben we ook niet nodig… BANANAAA!!!

Voeltip: De grote banaan is de sleutel tot succes.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_33\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_34\

16. Babysitter

We zijn helaas aangekomen bij ons laatste minifiguurtje, de Babysitter. Na 15 geweldige figuren, sluiten we de serie af met een hoogtepunt. We krijgen namelijk niet 1 maar 2 minifiguren! Althans, een mini-minifiguur kunnen we beter zeggen. Na de baby uit de \”LEGO 60134 Fun In The Park\” set, worden we verwend met een nieuwe baby. Het mini-minifiguurtje bevat, net als de babyzitter, een leuke print op de torso met een olifantje. De babyzitter is voorzien van een flesje voor de baby.

Voeltip: Zoek naar het mini-minifiguurtje en bevestig je keuze met het flesje.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_35\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_36\

Op naar de volgende serie!

Wij zijn door het dolle heen met deze te gekke nieuwe serie met LEGO Minifiguren? Ben jij net zo enthousiast over deze reeks als wij? Laat het ons weten via een reactie onderaan de pagina of reageer via social media. Uiteraard maak je dan ook deze maand automatisch kans op een leuke LEGO Polybag.

LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_37\
LEGO_Minifiguren_Serie_16_71013_38\

 

Mister Bricks\
Voordat we gaan kijken naar de beoordeling willen wij MisterBricks bedanken voor het mede mogelijk maken van deze review. Ben je enthousiast geworden over deze serie? De LEGO Minifiguren serie 16  kun je voordelig kopen in de webshop van MisterBricks.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?