De allernieuwste serie LEGO Minifigures is sinds 1 mei te koop. Helaas heeft LEGO besloten de serie niet aan de reguliere speelgoedwinkels uit te leveren en daardoor moet je als LEGO fan creatief zijn om aan een serie of doos te komen. Dit verder ter zijde, want we hebben een doos te pakken gekregen om jullie te voorzien van een review inclusief voelgids.

Box-art en Inhoud

De doos van serie 17 is in de kleur sky blue en de kleur lijkt het meeste op de doos van serie 5. Het grote verschil zit hem in de helderheid van de kleuren. Serie 17 is in dit geval een stuk helderder en strakker vormgegeven.

\"LEGO

Op de doos zien we alle 16 Minifigures, waarvan één Minifig als zwart silhouet afgebeeld is. Deze mystery character zullen we als laatste bespreken en zal daarom straks niet langer nog een geheim voor je zijn.

\"LEGO

In de doos zitten 60 zakjes met LEGO Minifigures. De zakjes zijn zoals we gewend zijn in dezelfde kleur als de doos en er zijn een aantal van de Minifigs op het zakje afgebeeld. Bij het openmaken van zo\’n zakje vinden we naast de onderdelen voor een Minifigure ook een verzamellijst met op de achterkant een instructie voor het in elkaar zetten van de Minifigures.

\"LEGO

Een volledige doos serie 17 Minifigures geeft je een garantie voor drie volle series. Naast 3 volle series blijven er 12 Minifigs over die je eventueel als extra kan gebruiken, weg kan geven of eventueel kan verkopen of ruilen.

\"LEGO

Hieronder de exacte inhoud van een volle doos LEGO CMF 17:

\"LEGO

1. Professional Surfer

We beginnen met de Professional Surfer. De Minifig is vrij simpel en bevat enkel een print op de torso. Wel zijn beide armen voorzien van een print en het geheel laat duidelijk zien dat het om een wetsuit gaat. Het hoofdje van de Minifig heeft een ietwat nonchalante uitdrukking. De surfplank is mooi vormgeven en bevat een print van een haai. Een simpel maar geslaagde Minifig.

Voeltip: De surfplank zal de doorslag geven en zal vanwege het formaat en vorm makkelijk voelbaar zijn.

\"LEGO

\"LEGO

2. Circus Strong Man

De Circus Strong Man is een ideale Minifig voor jouw Circus of kermis MOC. Het is een simpele Minifig zonder al te veel poes pas of print. Als accessoires bevat de Circus Strong Man een snor en een halter. Het is niet de meest bijzondere Minifig uit deze serie, maar we vinden hem wel een toffe toevoeging.

Voeltip: Probeer de halter te vinden door te zoeken naar de twee ballen en de stang in het midden.

\"LEGO

\"LEGO

3. Gourmet Chef

Koken, slachten en bakken. Dit rijtje is nu compleet met de Gourmet Chef. De Minifig is erg goed gemaakt en is de enige in deze serie dat een dubbele print op het hoofdje heeft. Hoewel de print op de torso en benen simpel zijn, maken de accessoires het weer goed. Met name de koksmuts is een mooie extra die goed te gebruiken is voor een Heel Holland Bakt MOC. Verder bevat de Minifig een beprinte taart en een garde om het plaatje compleet te maken. Een prima Minifig die goed te gebruiken is in veel situaties.

Voeltip: Probeer de koksmuts te vinden door te voelen naar de rand van de muts en het knotje haar. Mocht je er nog niet uit komen kan je de garde proberen te vinden voor bevestiging.

\"LEGO

\"LEGO

4. Corn Cob Guy

De welbekende Suit Guy Minifigs krijgen er gezelschap bij in de vorm van de Corn Cob Guy. Dit is de derde CMF die een pakje krijgt in het voedsel thema. We zijn van mening dat dit niet de beste minifig is uit de serie met pakjes, maar desondanks is het een toffe toevoeging. De Minifig is uitstekend te gebruiken in een pretpark of bij een foodtruck festival MOC. Het geheel is simpel en scoort matig als we hem vergelijken met voorgaande Minifigs.

Voeltip: De minifig is goed te herkennen door de grootte van het mais-pakje.

\"LEGO

\"LEGO

5. Veterinarian

Collectable Minifigs die voorzien worden van een beroep dat te maken heeft met dieren zijn altijd een welkome toevoeging aan de collectie. Zo ook de Veterinarian met haar konijn. De Minifig heeft zowel op de torso als benen een print en van deze twee is de torso te gebruiken in een ziekenhuis. Helaas is er op het naamplaatje op de benen een pootafdruk te zien en hiermee is het gebruik van de benen in andere situaties ietwat beperkt. Als accessoire heeft de dierenarts een konijn. In z\’n geheel is de Minifg een prettige bijkomstigheid omdat we nog niet eerder een dergelijk figuurtje hebben zien verschijnen.

Voeltip: Probeer het konijn te vinden door de oren van het diertje te vinden. Mocht je nog twijfelen dan kan het haarstuk je helpen. Deze is aan de voorkant namelijk langer en steekt aan beide kanten wat uit.

\"LEGO

\"LEGO

6. Hot Dog Man

De trends die LEGO het afgelopen jaar in het leven heeft geroepen zijn de hotdogs en pizza\’s. Die trend zetten ze voort met de Hot Dog Man. De Hot Dog Man hebben we al een soort van voorbij zien komen in de LEGO City 60134 Fun in the Park set. LEGO heeft besloten om er een volwaardige Minifig aan toe te wijden en dat is ze goed gelukt. De Hot Dog Man bevat een torso en benen die een mooie print bevatten. Als accessoires heeft de Minifig een hoedje, een dienblad, en een hotdog en milkshake. De accessoires maken de Minifg geheel af en zijn buiten dat een mooie toevoeging aan het inmiddels al vrij diverse aanbod van voedselproducten. De Minifig is breed toe te passen als het gaat om MOC\’s of in je LEGO city en we denken dat dit een populaire Minifg gaat worden uit deze serie.

Voeltip: Door de grootte van het dienblad is deze gemakkelijk te voelen. Je kan nog eens extra bevestigen dat je de juiste Minifig in handen hebt door te zoeken naar het broodje en de hotdog.

\"LEGO

\"LEGO

7. Butterfly Girl

De toevoeging van de Butterfly Girl zal voor veel verzamelaars een aanwinst zijn. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de Minifig er erg schattig uitziet. Zowel de benen als de torso en het haarstuk, zijn voorzien van een print. De vleugels die transparant zijn en een gedetailleerde print heeft gekregen maakt het geheel af. Als extra accessoire heeft de Butterfly Girl een bloem. We zijn van mening dat dit een van de leukste Minifigs uit de serie is en dit komt met name door de vrolijke kleuren.

Voeltip: Dit Minifig is gemakkelijk te vinden door de vleugels.

\"LEGO

\"LEGO

8. Roman Gladiator

Historische karakters maken veelal deel uit van de verschillende CMF series. Ook dit keer kunnen we er één verwachten en dat in de vorm van de Roman Gladiator. De Roman Gladiator bevat een beprint torso en benen en heeft als accessoires een haarstukje en een drietand. Een mooie extra detail zit hem in de print op beide armen in de vorm van leren armbanden en aan één arm een tattoo/doek van een leeuw. De Minifig zou goed toegepast kunnen worden in een arena, maar mist toch wel de wauw factor en hij komt in eerste instantie niet over als een gladiator. Nog iets wat ons stoort is het haarstukje dat LEGO heeft toegevoegd, deze past niet bij het geheel en we vinden hem vrij storend. De Roman Gladiator is de minst leuke Minifig uit de serie, maar is voor army builders een mooie toevoeging.

Voeltip: De Minifig is duidelijk te herkennen door op zoek te gaan naar de drietand.

\"LEGO

\"LEGO

9. Connoisseur

Vive la France, un baguette et un chien. Daarmee omschrijven we letterlijk deze Minifig die we een ware aanwinst vinden. De Minifig is overduidelijk een connaisseur en zal voor vele een favoriet zijn. Dit zal niet direct te maken hebben met de Minifig an sich, maar meer met de Franse Bulldog (we noemen haar voor het gemak Molly) die de beste man als huisdier heeft. Het hondje vinden we erg leuk en we verwachten dat de Minifig hierdoor populair gaat zijn. De Minifig is verder voorzien van een torso met print, een stokbrood en een Baskische baret. Al met al is dit een geslaagde Minifig die door de toevoeging van het hondje nog meer diversiteit brengt in het aanbod van LEGO dieren en dat juichen we toe.

Voeltip: Door te zoeken naar het stokbrood en als extra bevestiging de Franse Bulldog ben je er zeker van dat je de Connoisseur in handen hebt.

\"LEGO

\"LEGO

10. Battle Dwarf

Onze kleine vriend Gimli uit The Lord of the Rings zou jaloers zijn op het wapentuig van deze Battle Dwarf. De Battle Dwarf is ook een van de nieuwe aanwinsten uit serie 17 en zal voornamelijk voor de fantasy liefhebbers een aantrekkelijke Minifig zijn. De torso is voorzien van een gedetailleerde print die we erg gaaf vinden om te zien, en de gezichtsuitdrukking geeft aan dat ie wel in is voor een flink strijd. Naast dit zijn de benen en beide armen voorzien van een print en maken het geheel af. Als accessoires heeft de Battle Dwarf een Hamer (de hamer is voorzien van een print) en een bijl. De rode baard en hanenkam zorgen voor een uniek uiterlijk, maar we vinden dat de kleur iets te vel is voor de Minifig.

Voeltip: Probeer te zoeken naar de hamer die op moet vallen door zijn rechthoekige vorm en steel. Bevestig de minifig door te zoeken naar de bijl.

\"LEGO

\"LEGO

11. Retro Spaceman

Met de Retro Spaceman heb je een regelrechte klassieker te pakken. De Minifig lijkt regelrecht uit een oude tekenfilm te komen en aan zijn gezichtsuitdrukking te zien zit hij heel wat snode plannetjes te bedenken. Door de print op de torso, benen en armen, de toevoeging van de cape, de lasergun en een gave helm is het een opvallende Minifig. We moesten even wennen aan het figuurtje maar hij is inmiddels uitgegroeid tot één van onze favorieten. We weten niet of de Retro Spaceman iedereen gelukkig zal gaan maken, maar de AFOL\’s die opgegroeid zijn met tekenfilms uit de jaren 80 en 90 zullen de Minifig zeker kunnen waarderen.

Voeltip: Dit is een wat lastigere Minifig om te voelen, maar ga op zoek naar de helm en de lasergun en je hebt hem te pakken.

\"LEGO

\"LEGO

12. Yuppie

De Yuppie, \’Betreft een jong persoon met een universitaire opleiding die een goed betaalde baan heeft en nabij of in een grote stad in het bedrijfsleven in een goede functie. De persoon heeft een materialistische instelling en streeft naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk.\’, Aldus Wikipedia.

Zelf krijgen we een een Miami Vice gevoel toen we de Yuppie in elkaar hadden gezet. Doordat de Minifig een jaren 80 look heeft gekregen is het net als de Retro Spaceman een karakter dat wellicht enkel door de oudere LEGO fans gewaardeerd zal worden. Dit neemt niet weg dat het een prima Minifig is die het wel te lijden heeft onder het totale aanbod uit serie 17. Hij valt simpelweg niet op tussen de rest van de Minifigs. De Yuppie heeft aan de voorkant van de torso en de benen een print, het hoofdje kenmerkt zich door een egoïstische uitdrukking die goed naar voren komt ondanks de zonnebril. Als accessoire heeft de Yuppie een telefoon die kenmerkend is voor de jaren 80-90 van de vorige eeuw. Niet de beste Minifig uit de serie maar zeker niet de slechtste.

Voeltip: Probeer de telefoon, de 1×1 tile en de 1×1 cheese slope te vinden in het zakje.

\"LEGO

\"LEGO

13. Rocket Boy

Het volgende figuurtje is de Rocket Boy. Het minifiguurtje bestaat uit een kind dat enkel een print heeft op de torso in de vorm van een klassiek LEGO space logo. Hier zie je uiteindelijk nog maar weinig van omdat je de raket als kostuum over de Minifig plaatst maar het is wel een gaaf detail. De raket ziet er mooi uit en met de toevoeging van de klassieke vlag (welke er uit ziet alsof deze door een kind getekend is) is het plaatje compleet. De Rocket Boy is veruit de gaafste Minifig uit serie 17 en we verwachten dat dit een heel populaire Minifig gaat worden.

Voeltip: Het enige waar je naar op zoek moet gaan is de raket die vanwege zijn vorm goed te herkennen is.

\"LEGO

\"LEGO

14. Dance Instructor

De Dance Instructor Minifig past prima in de lijn van CMF met een sport thema. De Minifig is aan de voor en achterkant voorzien van een print die eerder doet denken aan een fitnessinstructeur dan een dansinstructeur, maar dat mag de pret niet drukken. Ook de armen zijn voorzien van een print, dit in de vorm van twee zweetbandjes. Als accessoires heeft ze een drinkfles die voorzien is van een print (H²O). De Minifig ziet er in z\’n geheel goed uit en geeft genoeg mogelijkheden tot het gebruik voor een City MOC.

Voeltip: Probeer het haar te vinden en bevestig met de drinkfles en de dop van de drinkfles.

\"LEGO

\"LEGO

15. Elf Girl

De Efl Girl kan je zien als de vrouwelijke tegenhanger van de Elf uit serie 3. Overduidelijk behoort ze tot een andere clan en dit wordt mede duidelijke gemaakt door het blauwe schild dat ze in haar hand heeft. De andere accessoire is een parel-goud zwaard. De Elf Girl Minifig is de enige uit serie 17 die geen benen heeft maar een jurk in de vorm van een 2x2x2 printed slope piece. De print die de elf heeft gekregen ziet er gedetailleerd uit en is makkelijk te gebruiken voor andere doeleinden. Het haar element is tevens een mooi LEGO onderdeel dat voorzien is van een haar-sieraad. In z\’n geheel een gave Minifig die vooral voor de fantasy liefhebbers een must have zal zijn.

Voeltip: Zoek naar het 2x2x2 slope element om de Elf Girl te vinden.

\"LEGO

\"LEGO

16. Highwayman

De mystery Minifig dat afgebeeld staat als silhouet met vraagteken is de Highwayman. We weten niet wat de exacte reden is geweest om de Highwayman als Mystery Fig toe te voegen aan de collectie, maar we zijn van mening dat het niet de meest bijzondere Minifig is die we in deze serie aantreffen. Dat gezegd hebbende, we vinden het wel een gave Minifig.

Dit heeft er met name mee te maken dat het een regelrechte (struik)rover is. Alles straalt uit dat je je niet veilig gaat voelen zodra je de Minifig tegenkomt en dat is een aspect dat we wel waarderen. Met zijn cape, hoed, twee pistolen en een bandana is dit een Minifig die populair kan worden en leent zich goed voor het gebruik in MOC\’s gebaseerd op piraten of het western. De Minifig is mooi vormgegeven en straalt uit dat je er niet mee moet gaan sollen. De referentie naar Dick Turpin (John Palmer) is snel gemaakt, maar zorg er wel voor dat je een zwart paard gebruikt als je de Minifig gebruikt voor een MOC met Dick Turpin.

Voeltip: Probeer de twee pistolen te vinden en bevestig het met de vorm van de hoed (driehoek).

\"LEGO

\"LEGO

Ons eindoordeel kan je lezen na het \’Wist je dat\’gedeelte. Graag lezen wij of jij het met onze conclusie eens bent, of juist niet! We zijn ook benieuwd of jij een serie CMF 17 aan je collectie hebt toegevoegd of dat je er momenteel (nog) van af ziet.

Wist je dat:

– We elke maand een polybag verloten onder alle reacties op de website!
– Je alle LEGO aanbiedingen op deze pagina kan vinden!
– Je gemakkelijk kan reageren en discussiëren via Disqus!
– Je hier een LEGO Woordenboek kan vinden!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?