De eerste serie CMF (Collectable Minifigures) van 2020 staat geheel in het teken van de DC Super Heroes. De serie is daardoor gericht aan fans van deze superhelden en superschurken. Hoe zijn de prints, welke karakters maken hun opwachting en is het ook een serie die het verzamelen waard is voor de standaard CMF-verzamelaars? Dat lees je in deze review. Oh, en je maakt kans op het winnen van een serie Minifigures.

LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Het nummer tussen [haakjes] geeft aan hoeveel wij van de desbetreffende Minifigure in onze doos hebben aangetroffen. In totaal hebben we drie volledige series kunnen verzamelen. De TIP geeft aan waar je op moet letten tijdens het voelen van de Blind Bags om zo een bepaald figuur te vinden. De winactie vind je onderaan deze review!


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Bat-Mite [3] is groot idool van Batman en draagt daarom een kostuum dat gebaseerd is op de “Caped Crusader”. Hij draagt een zelfgemaakt kostuum en dit is aan alle kanten te zien. Het Batman-logo is op de borst genaaid, hij draagt een normale, gele riem, het masker is alles behalve stevig en de kleuren van het kostuum zijn blauw-grijs in plaats van zwart-grijs. In zijn hand heeft hij een 2×3 Tile met daarop een print van de Detective Comics #27 waarin Batman voor het eerst verscheen.

TIP: Bat-mite is goed te herkennen vanwege de toegevoegde 2×3 Tile.

Batman [3] uit de Detective Comic #27 wordt vereeuwigd als Minifigure. Het is de zoveelste Batman-Minifigure die LEGO op de markt brengt. Ideaal voor de verzamelaars die graag deze variant aan hun verzameling willen toevoegen. De print op het hoofd is vaal. Met masker op is ziet hij er nog wel redelijk uit, maar zonder valt het tegen. De blauwe Batarang is uniek. En om trouw aan de comic te blijven, heeft LEGO deze Batman voorzien van een touw, zodat hij de strijd in kan slingeren.

TIP: Batman is te herkennen aan zijn masker (puntige oren) en het touw. Zoek naar het masker en bevestig je vermoedens aan de hand van het touw.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Wonder Woman [4] maakte haar opwachting in 1941. De Minifig is dan ook gebaseerd op haar eerste verschijning. LEGO heeft haar best gedaan zo trouw mogelijk te blijven aan het origineel en is hier goed in geslaagd. De prints zijn grotendeels strak en op elk onderdeel te vinden, zelfs op de polsen. Een groot nadeel is de hals. LEGO lijkt de laatste jaren last te hebben van de onderliggende kleur die prints een andere tint geven. In het geval van Wonder Woman, is haar hals daardoor meer roze dan huidskleur, zoals haar gezicht en armen. De Lasso of Truth mag natuurlijk niet ontbreken.

TIP: Wonder Woman is makkelijk te herkennen aan haar lasso. De lasso is lang met een lus en voelt zacht en buigbaar aan.

Jay Garrick [5] ofwel Flash, zoals te zien is in o.a. Flash Comics #1, is nagenoeg perfect tot leven gebracht als Minifigure. Hoewel de prints vrij simpel lijken, komen ze overeen met het karakter uit de comics. LEGO had hier weinig meer aan kunnen toevoegen. De helm met vleugels is een mooie recreatie van de helm uit de comics. Op zijn rug zijn twee bliksemschichten aangebracht. LEGO wil hiermee de snelheid van Flash benadrukken, maar ze zitten meer in de weg dan dat ze iets toevoegen. Het fijne is dat ze makkelijk te verwijderen zijn.

TIP: Jay Garrick is te herkennen aan de twee bliksemschichten en zijn helm. Zoek de helm (rond en bol) en bevestig d.m.v. de bliksemschichten.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Sinestro [3] verscheen voor het eerst in Green Lantern #7 en is de aartsvijand van de Green Lantern. Het karakter hierboven is in bijna alle facetten gelijk aan de versie uit de comics, op het haar-element na. LEGO is niet helemaal trouw geweest aan het karakter uit de comics en hierdoor is het haar-element een vreemde eend in de bijt. Uiteindelijk maakt de rest van het figuur veel goed.

TIP: Sinestro is makkelijk te herkennen aan de Power Battery, maar kan verward worden met Simon Baz. Om zeker te zijn van Sinestro moet je het haar-element vinden.

Methamorpho [4] (The Element Man) werd voor het eerst geïntroduceerd in 1965. Doordat Rex Mason werd blootgesteld aan een radioactieve meteoriet, veranderde hij in een Methamorpho. Als Methamorpho heeft Rex de mogelijkheid zijn lichaam te veranderen in diverse elementen. De LEGO-versie is zeer mooi vormgegeven. Niet enkel qua prints – die over het hele figuur te vinden zijn – maar ook qua kleuren van de elementen. Dit alles maakt Methamorpho één van de meest indrukwekkende uit de serie. Toch is ook hier helaas te merken dat de witte huidskleur van de hals een ietwat roze tint heeft.

TIP: Methamorpho is enkel te herkennen door naar zijn extra hand te zoeken. Dit is het enige object naast het hoofd, de benen en de torso dat in het zakje zit.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Dat Priscilla Rich [4] zeer kattig kan zijn, bewijst ze als Cheetah. Het karakter is één van de vijanden van Wonder Woman. LEGO had voor een aantal varianten van Cheetah kunnen gaan, maar ze hebben gekozen voor de eerste verschijning van het karakter in Wonder Woman #6. Het jachtluipaard-kostuum is mooi vormgegeven, maar komt op enkele punten wat tekort. Dit is vooral te merken aan het ontbreken van jachtluipaard-print op het masker. Waar haar benen zijn voorzien van klauw-prints, ontbreken die op haar handen. LEGO had dit kunnen oplossen met die van Wolverine in het geel. Dit specifieke figuur zal ook verzamelaars van Minifigures in dierenkostuums aantrekkelijk zijn.

TIP: Cheetah is te herkennen aan haar masker met twee uitstekende oren, de staart en de zak geld.

De Aquaman [5] in deze serie CMF is gebaseerd op die uit de Comics uit de jaren 90 in plaats van de film met Jason Momoa. Dit wordt met name duidelijk vanwege de harpoen als hand en zijn baard. Het figuur ziet er zeer getrouw uit en er zijn geen facetten te vinden die niet geslaagd zijn. De prints zijn strak en goed van kleur en over het gehele lichaam te vinden. De vis is in deze kleur uniek voor deze Minifigure.

TIP: Aquaman is te herkennen aan zijn afwijkende linkerarm. Probeer deze te zoeken. Lukt dit niet volledig, probeer dan de vis te vinden.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Als aartsvijand van Batman weet Joker [5] altijd wel een manier te vinden om hem het leven zuur te maken. Ook in 1986 was dit niet anders toe deze variant met wit kostuum in de vierdelige Comic The Dark Knight Returns verscheen. De altijd grimmige en gestoorde Joker, is direct herkenbaar. In plaats van zijn over algemeen paarse kostuum, is hij hier bijna volledig in het wit. De prints zijn – vergeleken met de overige Minifigures uit deze serie – simpel. LEGO had er weinig aan toe kunnen voegen. Ter compensatie is Joker voorzien van een joker speelkaart en een roze suikerspin.

TIP: Joker is te herkennen aan de 1×2 Tile en het suikerspin-element (ribbelig en rond).

Huntress [3] is of de dochter van Batman en Catwoman, of de dochter van de maffiabaas  Franco Bertinelli. In het geval van de Minifigure lijken de gelijkenissen het meest op die van Helene Wayne. Het creëren van het kostuum van Huntress als Minifig is deels geslaagd. De details zijn in overvloed, maar de kleuren laten her en der wat te wensen over. Met name de witte accenten en het grote witte kruis op haar borst komen niet goed uit de verf.

TIP: Bij Huntress is het een kwestie van het vinden van de kruisboog. De vormen van dit wapen verraden dat Huntress in het zakje zit.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Cyborg [3] siert de cover van de comic Tales of the New Teen Titans #1. Precies deze variant van Cyborg is in deze serie CMF te vinden. Cyborg is enorm gedetailleerd en ziet er subliem uit. De mix tussen de kleuren zilver en metallic, de prints op de armen en voor- en zijkant van de benen, de torso en de helm zijn indrukwekkend. Toch weet LEGO ook hier geen consistentie te behouden als het gaat om de aangebrachte huidskleur. De bruine kleur van het hoofd is terug te vinden op de bovenarmen, maar de borstkas lijkt flink wat tinten donkerder. Dit is zeer spijtig, want was dit in orde geweest, dan had LEGO een perfecte benadering van de cover weten te realiseren. Hoewel de paarse ketting hier nog heel is, breekt Cyborg op de cover van de comic de ketting door midden. LEGO had twee kleinere paarse varianten toe kunnen voegen voor een betere benadering.

TIP: Cyborg kun je bemachtigen door ten eerste te zoeken naar de ketting en daarna te bevestigen door naar het vizier te zoeken. Door de aparte vorm is deze makkelijk te herkennen.

Bumblebee [3] verscheen voor het eerst in Teen Titans #45. De Minifigure uit deze serie kent gelijkenissen met dit karakter. De benen zijn volledig egaal, maar de torso, de armen, het hoofd en de vleugels zijn daarentegen netjes voorzien van detail. Het haar-element is nieuw en getrouw aan het karakter uit de comics. De elektrische schokken die ze kan produceren en overeenkomen met bijensteken, zijn door LEGO vereeuwigd als gele bliksemschichten. Hoewel Bumblebee aardig in de buurt komt van een perfect vormgegeven Minifigure, kent ook zij een nadeel qua overeenkomsten van kleuren. Het hoofd en de armen zijn in dezelfde bruine kleur, terwijl de buik een aantal tinten donkerder is dan nodig.

TIP: Voor Bumblebee dien je te zoeken naar de vleugels. De vorm is bijzonder genoeg om er snel zeker van te zijn.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Dat Superman [4] een spierbundel is met enorme kracht zal niemand ontgaan. Gezien de overtuigende print in de vorm van zijn spieren, is ook LEGO hiervan op hoogte. Dit is ook direct het meest opvallende aspect aan Superman. Het Superman-logo mag niet ontbreken en staat prominent op zijn borstkas. De details van de rode riem en de laarzen breken het zicht. In zijn hand een oplage van de “Daily Planet”, die voor de verzamelaar als prettige aanwinst ervaren zal worden. Al met al een geslaagde variant van Superman.

TIP: Superman heeft gelukkig de Daily Planet in handen. Probeer daarom de 2×2 Tile te vinden en je hebt raak.

Stargirl [4] is een minder bekend karakter dan de meeste helden uit deze serie CMF. Het is tevens de eerste keer dat ze als Minifigure verschijnt. Ze windt geen doekje om haar naam, haar kostuum bevat immers diverse sterren. De rest van de prints lichten haar riem uit en benadrukken de contouren van haar lichaam. Net als enkele andere Minifigures uit deze serie, heeft de print wat te lijden door de kleur plastic dat gebruikt is. Hierdoor ziet het witte er niet strak uit. De Cosmic Staff als accessoire is een prettige bijkomstigheid.

TIP: Voor Stargirl is het een kwestie van zoeken naar de gesmolten punt van de staff. Om te bevestigen kun je de steel proberen te zoeken.


LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Simon Baz [4] is één van de leden van de Green Lantern Corps. Met de toevoeging van Sinestro wordt het geheid hommeles. Het karakter verscheen voor het eerst in The New 52 Free Comic Book Day Special Edition #1, waarna Simon Baz een belangrijke rol kreeg binnen het DC universum. De Minifigure is mooi vormgegeven en bevat voldoende detail om de uiterlijke kenmerken te benadrukken. De prints zijn strak en mooi van kleur, dat in tegenstelling tot enkele andere Minifigs uit deze serie. De Power Battery en Power Ring mogen niet missen en zijn dan ook als accessoires toegevoegd.

TIP: Simon Baz kan verward worden met Sinestro. Zorg dat je bij Simon Baz dat je wel de Power Battery, maar geen haar-element voelt.

Last but not least, Mister Miracle [3]. De superheld die voor het eerst verscheen in 1971 is een meester in ontsnappen. Dit wordt benadrukt door de toevoeging van de ketting. De ketting is lang genoeg om volledig om de Minifigure “gebonden” te worden. Mister Miracle is één van de Minifigures die nagenoeg perfect is. Er zijn geen inconsistenties te vinden. De prints zijn op hun plaats en springen er – vanwege de felle kleuren – mooi uit. De cape maakt de Minifigure af.

TIP: Mister Miracle heeft een lange ketting. Deze dien je te zoeken. Je kunt nog bevestigen met de handboeien.

Conclusie

LEGO 71026 DC Collectable Minifigures

Deze serie Collectable Minifigures is met name gericht op fans van DC Super Heroes. Ook verzamelaars van de CMF-series kunnen plezier halen uit het verzamelen van deze karakters, maar het is goed voor te stellen dat deze superhelden en superschurken lang niet iedereen zullen bekoren. Merendeel van de Minifigures zijn zeer mooi vormgegeven. De prints zijn in dat geval strak en mooi van kleur. Daarnaast heeft LEGO een groot deel voorzien van “Dual Molded” (twee kleuren ABS) benen of armen. Ook de toegevoegde accessoires zijn top. De extra onderdelen die de Minifigures in actiepose laten staan zijn goed gevonden. Waar LEGO met name steekjes laat vallen zijn de lichtkleurige prints op bepaalde delen van de Minifigures. Doordat de onderliggende kleur dominant is, komen de aangebrachte prints soms te faal of te donker over. Dit zorgt voor inconsistentie en dat kan storend zijn. Daarnaast zijn er her en der wat problemen met de uitlijning. Dit valt gelukkig enkel op als er lang naar de figuren gekeken wordt. Uiteindelijk kan het laatste ook liggen aan de partij die wij hebben ontvangen. Al met al is de selectie figuren zeer goed en heeft LEGO zich nauwelijks ingehouden qua prints en details, maar komen sommige figuren niet even goed uit de verf vanwege imperfecties.


De winnaars zijn geworden…

  • Anis
  • K.

De winnaars dienen binnen 72 uur te reageren via email naar redactie@bouwsteentjes.info met onderwerp winactie DC CMF. We hebben voor het versturen van de prijzen de naam en adresgegevens nodig. Zodra we van één of meerdere winnaars geen reactie hebben ontvangen zullen we de betreffende prijzen opnieuw verloten. De prijzen worden binnen 14 werkdagen verstuurd naar de winnaars.

Wij geven twee volledige series LEGO DC CMF weg. Winnen is leuk, maar om kans te maken moet je er wel wat voor doen. Hieronder zie je twee vragen die je dient te beantwoorden.

  • Bedenk een goede superhelden alias/naam!
  • Welk onbekende superheld zoeken we aan de hand van deze letters: For…. M..
    • Het goede antwoord is Forbush Man. We hebben expres een Marvel karakter gekozen. Toch bleek de vraag te makkelijk te zijn 😉

We selecteren de leukste suggesties uit de goede antwoorden op vraag twee. Indien geen goed antwoord, selecteren we aan de hand van de voorgestelde superhelden namen/aliassen de leukste inzendingen. We verloten twee series. Reageren kan tot en met woensdag 5 februari 23:59 uur. De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 6 februari 2020.


Disclaimer en privacy

• Op deze winactie zijn onze algemene voorwaarden voor winacties van toepassing en meedoen betekent dat je hiermee akkoord gaat.

• De set wordt naar jou opgestuurd, hiervoor hebben we een aantal persoonlijke gegevens nodig van de winnaars. Het e-mailadres en de gegevens zullen enkel voor het versturen van de prijs worden gebruikt en zullen nadien door ons worden vernietigd.

• De zakjes zijn al geopend, maar de Minifigures zijn niet gebouwd!

• Deze review en winactie wordt mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020, zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen voor nu een score behouden. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?