Voor het eerst in de geschiedenis van de Collectable Minifigures series, gooit LEGO het roer om. Elk jaar brachten ze in de standaard series tenminste zestien Minifigures uit, maar CMF21 bestaat nog maar uit twaalf personages. Was het slim om de creativiteit van de ontwerpers over slechts twaalf Minifigures uit te storen? Chris zocht het voor je uit in deze review.


LEGO 71029 Collectable Minifigures series 21We ontvingen van LEGO een doos met 36 zakjes. We konden daardoor drie volledige sets uit een doos halen. Benieuwd wie we tegenkwamen en hoe onze kennismaking met deze Minifigures was? Lees dan gauw verder.


De Minifigures


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Paddle Surfer – De Paddle Surfer is een sportieve dame die zich met haar paddle en board graag over het water beweegt. Ze draagt een zwart wetsuit met daarover een wit hemdje met een tropische dolfijn-print. Het logo op haar rug komt ook terug op haar gedetailleerde surfboard. Ze is dus overduidelijk aangesloten bij een sportclub. De pet op haar hoofd heeft een ander logo en dat is opmerkelijk.

Over haar wetsuit draagt ze een blauw reddingsvest, zodat ze ook in het water veilig is. Voor de foto heeft ze hem even afgedaan, zodat ze haar mooie shirt kan showen. Mocht ze onverhoopt van haar board vallen, dan is haar dolfijn-vriendje ook in de buurt om haar te helpen. Het hoofdje van de paddle surfer is aan beide kanten bedrukt. Aan de ene kant draagt ze een stoere zonnebril en aan de andere kant kijkt ze heel optimistisch.

TIP: Het zakje is vrij vol en daardoor makkelijk te herkennen. Daarnaast zit er een extra zakje in de verpakking. Ga hiernaar op zoek en bevestig met de dolfijn.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Violin Kid – Muzikanten pakken graag hun podium in de Collectable Minifigure series. En deze keer is het de beurt aan Violin Kid. Hij kijkt een beetje onzeker als hij het podium bestijgt, maar zodra hij begint te spelen is het tijd om zijn hoofdje om te draaien en krijg je zijn geconcentreerde blik te zien. Zijn viool is een nieuw onderdeel en bevat een hoop details, waaronder de mooie zilveren snaren. Qua uiterlijk springt deze jongen er niet zo uit. Hij heeft een heus Harry Potter-kapsel, draagt een wit t-shirt met print en daarover een groene hoody. Zijn torso is aan beide kanten bedrukt, maar zijn benen niet. Waarschijnlijk ligt bij deze Minifigure meer de aandacht op de muziek, dan op het uiterlijk. 

TIP: Ga op zoek naar de viool en de toverstokken.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Shipwreck Survivor Aan zijn lange lokken te zien, is de Shipwreck Survivor al lang geleden van boord geslagen. Hoewel hij weet hoe hij op het eiland moet overleven, verlangt hij toch naar huis. Daarom heeft hij flessenpost bij zich en staat hij klaar om deze in zee te werpen. Dat hij al even op het eiland vertoeft is ook te zien aan zijn versleten broek. Deze is afgescheurd tot net onder zijn knieën en verder heeft hij niets meer op het lijf. Zijn lichaam zit onder de littekens, die hij mogelijk tijdens zijn avonturen heeft opgelopen. Zijn torso is zeer gedetailleerd en toont naast een schelpenketting, zelfs zijn schouderbladen, borstkas en navel. Als metgezel heeft de Shipwreck Survivor een heremietkreeft aan zijn zijde die hem volgt op al zijn avonturen. Het is overigens de enige Minifig in deze serie met een enkelzijdig bedrukt hoofdje. 

TIP: Zoek de flessenpost, het haarelement en de kreeft.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Ladybug Girl – De Ladybug Girl is gek op lieveheersbeestjes en heeft zich voor de CMF21-club helemaal in het rood met zwarte stippen gestoken. Zowel haar torso als haar benen zijn bedrukt. De opdruk zit echter alleen aan de voorkant en is niet heel spectaculair. Haar outfit krijgt pas een beetje cachet als ze haar gestippelde vleugels omdoet en haar lieveheersbeestjes-helm opzet. De helm is gemaakt van rubber en daardoor redelijk flexibel. 

De blosjes op de wangen van Ladybug Girl zijn net zo rood als haar outfit en passen goed bij het stippeltjes-patroon. Ze kent twee gezichtsuitdrukkingen: een hele blije en een wat rustigere, waar haar rode lippen goed tot haar recht komen. Als accessoire heeft deze dame – hoe kan het ook anders – een lieveheersbeestje op een blad bij zich. Het is een leuke toevoeging, maar zelfs met dit extraatje stijgt deze verschijning niet boven de anderen uit.

TIP: Ga op zoek naar haar vleugels en de helm met voelsprieten.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Pug Costume Guy – Gooi hem een bot toe en deze jongen rent erop af. Verkleed als een echte mopshond (Pug), heeft hij een plaatstje verworven in de CMF21-club. Hij draagt een Tan-kleurig hondenpakje met pootafdrukjes op zijn voeten en een staart op de achterkant van zijn torso. Verder draagt hij een rood-wit bandana om zijn nek en heeft hij een mooi masker van een mopshond op zijn hoofd. Ondanks dat de outfit (inclusief masker) maar uit twee hoofdkleuren bestaat, ziet deze jongen eruit als een echte mopshond. Ook zijn gezichtsuitdrukkingen later zijn innerlijke hond goed zien. In beide gevallen hangt zijn tong op een speelse manier uit zijn mond. Uiteraard zijn Pug Costume Guy en zijn bot onafscheidelijk, dit item wordt voor het eerst geleverd in de kleur Teal. 

TIP: Ga op zoek naar zijn hondenmasker en bevestigd je vondst met het bot.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Centaur Warrior – Dit mythologische wezen wekt veel indruk met haar voorkomen. Er is veel aandacht besteed aan haar uiterlijk. Ze draagt een donkergroen hemd met bruine veters en een bruine riem met een gouden eikenblad. Haar torso is zeer gedetailleerd aan de voor- en achterkant en ze heeft zelfs prachtige armbanden om. Ook het onderlichaam van de centaur ziet er geslaagd uit. 

De Centaur Warrior is goed uitgerust met wapens: zo draagt ze een boog en een zak met pijlen bij zich. Het is wel jammer dat het laatstgenoemde item gemakkelijk van haar rug valt. Verder heeft ze een rode appel in haar handen; niet om van te snoepen, maar om haar schietkunst op te oefenen. Ondanks haar imponerende voorkomen, heeft ze een vrolijke uitstraling op haar gezicht. De andere kant is iets serieuzer, maar oogt nog steeds vriendelijk.

TIP: Het zakje waar de Centaur Warrior in zit, is goed gevuld en haar onderlijf heb je zo gevonden.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Beekeeper – Heb je tijdens het lezen van deze review wat gezoem gehoord? Dan ben je niet gek geworden. Want tussen de twaalf vertegenwoordigers van CMF21 zit wel een heel bij-zondere Minifigure, namelijk de Bee Keeper. Deze Imker is al wat op leeftijd te zien aan zijn grijze snor. Dat hij erg verzot is op honing kun je wel zin aan zijn honing-snoepende blik aan een zijde van zijn hoofdje. Gelukkig zit deze verstopt onder een speciaal hoofddeksel dat hem beschermd tegen de steek-grage bijen. Het is LEGO goed gelukt om een natuurgetrouwe weergave te maken van een echt Amerikaanse Imkerskap.

Ook aan de kleding is te zien dat we met een honing-snoepende Imker te maken hebben. Op zijn witte Imkers overall zitten niet alleen mooie details, maar ook een flinke klodder honing. Als daar de bijen maar niet op af komen. En ze zijn dichtbij, want deze Imker draagt op een unieke 2×2 Tile met print een flinke honingraat met bijen bij zich. Daarnaast heeft hij een dathepijp bij zich om de bijen te beroken. Deze is samengesteld uit een omgekeerde beker met een Light Bluish Grey Utensil Posing Stand (Bar with Hollow Stud) – die we voorheen alleen kenden in een trans-clear versie om een Minifigure op te zetten. Leuke vondst!

TIP: Ga op zoek naar de Imkerskap en bevestig met de 2×2 Tile.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Ancient Warrior – Hij is misschien wel de meest indrukwekkende Minifigure van series 21. Wat opvalt zijn de indrukwekkende details over zijn gehele lichaam. De luipaard-print vind je terug op zijn gespierde torso, zijn armen en zijn benen, maar ook in zijn gezicht. Het hoofdje van deze Minifig zit goed in de schminck en kent een vriendelijke en strijdlustige blik. Niet alleen de luipaard-print valt op, maar ook de prachtige sieraden en zijn gedetailleerde lendendoek. 

De grootste blikvanger is zijn luipaard-hoofdtooi met veren. Ook hier raak je niet uitgekeken en ontdek je steeds weer nieuwe details. Maar daar houdt het niet op: ook zijn schild is mooi afgewerkt met een prachtige print van een luipaard in Azteekse stijl en zijn zwaard ziet er ook indrukwekkend uit.

TIP: Vind zijn masker, zwaard of schild en dan zit je gebeiteld.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Airplane Girl – Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het superman? Nee! Het is Air Plane Girl! Deze brokkenpiloot beweegt zich vrolijk rond in haar vuurrode vliegtuig. Voor extra veiligheid kan ze haar pilotenhelm op doen, maar aan de schrammen op haar gezicht lijkt ze dat vaak te vergeten. Maar dat mag de pret niet drukken, want deze dame heeft – aan haar gezichtsuitdrukkingen te zien – er veel plezier in. Om het geheel compleet te maken, draagt ze een heus pilotenpakje met een propeller op haar rug en authentieke emblemen op de voorkant. Haar pilotenbroek heeft verder geen details.

TIP: Het vliegtuig kun je niet missen als je de CMF21-zakjes voelt.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21
LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Space Police Guy – Bepakt en bezakt strijdt deze Space Police Guy tegen het onrecht in de ruimte. Deze Minifigure is een directe verwijzing naar de Space Police 1 (SP036) uit 1989. Zijn zwart-witte uniform lijkt in vele opzichten op het origineel, maar het heeft wel een upgrade gekregen. Zo zit er meer belijning op zijn uniform en bevat het veel gouden details, waaronder een rits op zijn borst en een opdruk van ‘POLICE’ op zijn rug. Ook het Space Police-logo is goud. In tegenstelling tot zijn voorganger, draagt hij zwarte laarzen.

Helaas gaan veel van deze referenties en details verloren onder zijn zware uitrusting. Hij draagt een indrukwekkend donkergrijs harnas over zijn uniform, waar het Space Police-logo ook op staat. Achterop het harnas zitten zijn wapens geklemd. Verder heeft hij nog een stel handboeien bij zich. Op zijn hoofd draagt hij witte helm met een rood vizier, net als de SP036 uit 1989. De 2021 versie van de helm bevat wel meer details en een politielogo. Dit logo komt ook terug op zijn schild. Tenslotte kan deze agent streng en vriendelijk kijken, dus voor elke situatie de juiste blik.

TIP: Het zakje bevat veel onderdelen, maar ga vooral op zoek naar zijn harnas en zijn schild.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Alien – Een van de grootste griezels in CMF21 is de Alien. Zijn groene hoofdje zit boordevol details: van zwarte punten op zijn achterhoofd tot groene vlekken op de zijkant. Aan de voorkant zie je zijn sluwe ogen en zijn mondmasker. Onder zijn groene kop zit geen Minifigure-hoofd verborgen, dus het is geen masker wat hij op heeft. 

De Alien draagt een oranje overall met mooie goudkleurige details en hexagonen. De details zijn zichtbaar op zijn armen, de zijkant van zijn benen en op zijn voeten. Op zijn rug zie je zelfs zuurstofflessen of welke stof deze griezel ook inademt. Het is jammer dat deze flessen er niet als accessoire bijzitten. Wat hij wel bij zich draagt zijn een helderblauw kristal (van buitenaardse afkomst) en een breekijzer. Heeft ie die gejat en is daarom de Space Poliuce Guy aan deze serie toegevoegd?

TIP: Ga op zoek naar het breekijzer en het kristal en bevestig met zijn hoofdje.


LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21 LEGO 71029 Collectable Minifigures Series 21

Cabaret Singer – Een Cabaret Singer in CMF21? Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. En zo denkt ze er zelf ook over. Met haar gouden keeltje zingt ze de sterren van de hemel en dat is haar aan te zien. Maar deze vrouw geeft niet zomaar een showtje weg. Ze heeft alles uit de kast getrokken om zich op en top uit te doffen.

De kleur Teal is hot, zeker bij LEGO. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze een glitterjurk in deze kleur heeft aangetrokken. Het geheel wordt afgewerkt met een aantal paarse details zoals een mooi ceintuur. Over haar hele outfit zijn zilveren stippen (pailletten) gedrukt en deze komen ook terug in haar stoffen sleep. Om de outfit compleet te maken, draagt ze een hoofdtooi met pailletten en veren en doet daarmee niet onder voor Kylie Minogue. Verder gaat ze natuurlijk niet de bühne op zonder haar microfoon en standaard.

TIP: Er zit een dubbel zakje in de verpakking, maar ga vooral op zoek naar haar hoofdtooi.


Conclusie


LEGO 71029 Collectable Minifigures series 21

Het was een grote verrassing toen de visuals van LEGO 71029 Collectable Minifigures series 21 naar buiten kwamen. In plaats van zestien Minifigures, heeft deze serie er slechts twaalf. Er wordt gezegd dat deze keuze uit creatief oogpunt is genomen. Twaalf personages bedenken en uitwerken, is makkelijker dan de gebruikelijke zestien. Maar zien we dat ook in de set terug?

Ook bij CMF21 valt LEGO terug op een aantal vaste categorieën. Een muzikant? Check! Iemand in een dierenkostuum? Check! Een krijger? Check. Een sporter? Check! Voor mijn gevoel had het niet uitgemaakt of CMF21 uit zestien of twaalf Minifigures zou bestaan. Desalniettemin heeft LEGO een mooie selectie gemaakt.

LEGO 71029 Collectable Minifigures series 21

Vooral de Centaur Warrior, Beekeeper, Ancient Warrior en de Cabaret Singer springer er echt uit qua details en vormgeving. Maar ook de Space Police Guy is een topper en is een mooie referentie aan zijn voorganger uit 1989.

De Alien en Violin Kid vallen tegen vanwege hun eenvoud, al is het nieuwe Violin-element wel een leuke toevoeging. Ook Air Plane Girl voelt erg gemakkelijk, omdat er totaal geen details op het vliegtuig aanwezig zijn. Dus ook in een kleinere set zitten zogenoemde ‘fillers’ en daarmee voelt het een beetje alsof LEGO misschien wel vier leukere Minifigures achterwege heeft gelaten voor de volgende serie. Desalniettemin is het een leuk gezelschap geworden, die zeker het verzamelen waard is. Maar wel een met toppers en tegenvallers.

Productinformatie:

 • Thema: LEGO CMF
 • Naam set: Collectable Minifigures 21
 • Setnummer: 71029
 • Onderdelen: 8
 • Minifigures: 12
 • Verkoopadviesprijs: €3,99 (per stuk)
 • PPP: €0,49
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: Diverse winkels | LEGO.com | Minifigure Maddness (volle doos)

Productomschrijving:

Kinderen krijgen spannende speelmogelijkheden voor hun LEGO® sets met dit leuke, kleine LEGO Minifiguren Serie 21 (71029) speelgoed. Deze serie is nieuw vanaf januari 2021 en bestaat uit een geweldige reeks exclusieve LEGO personages om te verzamelen en neer te zetten of voor nog meer leuke speelmogelijkheden.

Een fantasierijke verzameling personages
Kinderen en volwassen fans maken kennis met een nieuwe limited edition reeks personages: centaur-krijger, schipbreukeling, man in mopshondpak, imker, meisje in lieveheersbeestjespak, kind met viool, buitenaards wezen, ruimtepolitieman, krijger uit de oudheid, vliegtuigmeisje, nachtclubzangeres en paddleboardsurfer.

Verrassend en leuk
Elke met zorg vervaardigde, uiterst gedetailleerde minifiguur zit in een verzegeld verrassingszakje met één of meer accessoires en een informatieboekje – een geweldig cadeautje waar iedereen blij van wordt.

 • Meer LEGO® speelgoedpersonages! Vergroot de speelmogelijkheden met deze coole LEGO Minifiguren Serie 21 (71029) zakjes. Een leuke traktatie voor kinderen en fans van alle leeftijden.
 • Wat zit er in het zakje? 1 van de 12 unieke personages om te ontdekken en zelf te bouwen, plus één of meer accessoires en een informatieboekje. Een prachtige aanvulling op elke LEGO® verzameling voor leuke nieuwe speelmogelijkheden.
 • De LEGO® Minifiguren personages spreken jongens en meisjes vanaf 5 jaar aan, prikkelen de fantasie en helpen creativiteit en zelfvertrouwen te ontwikkelen wanneer kinderen er alleen of samen met vriendjes mee te spelen.
 • Deze hoogwaardige limited edition minifiguren en accessoires zijn een ideaal onverwacht cadeautje.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?