Schenk een koud biertje in, neem een pizza uit de diepvriezer en ga heerlijk languit liggen voor de review van de LEGO 76200 Bro Thor’s New Asgard, die misschien wel één van de leukste LEGO Marvel sets is die ooit het daglicht heeft gezien. Lig je comfortabel? Okey, laten we beginnen!


Een van de meest geanticipeerde Marvel Minifigures van het moment, Rock Alien Korg, maakt eindelijk zijn opwachting in een officiële LEGO set. Samen met Bro Thor worden zij de ster van de set die sinds 1 augustus 2021 te koop is via verschillende kanalen. Het was een verrassing om de New Asgard Scene, uit Avengers Endgame, vertaald te zien in een LEGO set. LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard bestaat uit 265 onderdelen en krijgt een verkoopadviesprijs van €34,99 (10,94ct/steen). In de doos zit een stickervel met zeven stickers, een instructieboek en twee genummerde zakjes.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard 10


De Minifigures


De Minifigures zijn bij deze set de echte sterren van de show. Bro Thormet zijn bierbuik en Korg maken hun debuut in een LEGO Marvel set. Miek is er natuurlijk ook bij, weliswaar in zijn lava vorm. Theoretisch gezien is Miek geen Minifigure, maar hij mag mee op de foto.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard

Korg maakt zijn debuut als Minifigure en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. De Minifig is prachtig vormgegeven en mag in het rijtje van één van mijn favoriete Minifigures van 2021. Om de texturen van zijn hoofd goed te krijgen hebben ze een nieuw hoofdelement gecreëerd. Als outfit draagt Korg een Hawaii shirt met bloemen, maar in de film draagt Korg een Hawaii shirt met ananassen. Is dit een foutje of een bewuste keuze van LEGO? 

In de New Asgard scene wordt Korg afgebeeld als een gamer, dus krijgt hij ook een hoofdtelefoon en game controller in zijn handen geduwd. Miek is ook bij en is heel simpel gehouden. Een paars hoofd met zes ogen op twee bloemen elementen. Niets speciaals, maar wel een leuke toevoeging.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard

En nu de ster van deze set: Bro Thor. In de New Asgard scene zie je dat de god van de bliksem zich helemaal heeft laten gaan met een dieet van pizza en bier na het gevecht met Thanos. Hij toont trots zijn bierbuik en die bierbuik heeft LEGO mooi kunnen weergeven door een deel van de buik te printen op zijn benen. Wel is het jammer dat de kleur van de buik op de beentjes afwijkt van de kleur van de torso. Hij draagt een pyjamabroek en heeft lang onverzorgd haar. Hij krijgt zijn Stormbreaker als toevoeging, die hij waarschijnlijk gebruikt als pizza slicer. Als alternatief gezicht krijgt Thor bliksemlichten in zijn ogen zoals we al eerder hebben gezien in de “standaard” Thor Minifigure.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard

De bouw en speelfuncties


We hebben het nu uitgebreid gehad over de Minifigures, maar gelukkig is er nog meer! Laten we een duik nemen in de vrijgezellen kamer van Thor en Korg, die bezaait ligt met pizza dozen, lege flesjes en slices pizza. Er zitten enkele leuke Avengers Endgame referenties in naar enkele scenes uit de film. Wat dacht je van een New Asgard krantenartikel met op de voorpagina “5 years after the blip” die uiteraard verwijst naar de vingerknip van Thanos.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard
“Welcome to New Asgard. Please Drive Slowly”

De pizza dozen zijn een leuke touch. Op de dozen van de pizza staat “Stormbakers”, wat een directe referentie is naar het wapen van Thor: Stormbreaker. In de kamer vind je geen enkele pizzasnijder terug, maar waarom zou je? De Stormbreaker is niet alleen handig om het hoofd van Thanos af te hakken, maar ook om pizza’s mee te snijden. Slim gezien van Thor! Aan de rechterkant hangen enkele haken, rieken, en een portret van de Thor Ragnarok bende. Op de foto zie je Thor in zijn gladiator pak, Korg, Miek en Valkyrie.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard

In de film “Avengers Endgame is Korg Fornite aan het spelen. Dezelfde scene is uitgebeeld in deze set door middel van een sticker. Op de sticker zie je een Fornite-achtig personage en aan de linkerkant zie je een chat menu met de naam Noobmaster69, een referentie naar één van de hilarische scènes uit Avengers Endgame.

Korg: “Thor, he’s back. That kid on the TV just called me a dickhead again”
Thor:Noobmaster, hey, it’s Thor again. You know, the God Of Thunder? Listen, buddy, If you don’t log off this game immediately, I am gonna fly over to your house, come down to that basement you’re hiding in, rip off your arms and shove them up your butt!!

Als laatste bouw je een bord dat je voor de set kan plaatsen met de tekst: Welcome to New Asgard. Please Drive Slowly”. Onderaan staat nog een Noors bericht: “Velkommn til Tønsberg”. Wat je vertaalt als Welkom in Tønsberg, een klein dorp in Noorwegen dat het nieuwe hoofdbasis is van de Asgardians na de destructie van hun planeet.

Al deze kleine referenties zorgen ervoor dat Marvel fans van het begin tot het einde gaan genieten van deze LEGO 76200 Bro Thor’s New Asgard. Dit is dan ook precies de kracht van de set, want van de bouwtechnieken hoeft deze set het niet te hebben.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard
De achterkant van de set. Via de deur kan Iron Man of Captain America op bezoek komen.

Conclusie


De LEGO 76200 Bro Thor’s Asgard is één van mijn favoriete Marvel sets van 2021 en ik denk dat het veel andere Marvel fans zal bekoren. Het bouwen van de set is kort, maar krachtig. Niet vanwege van de interessante bouwtechnieken (die zijn er amper, de built is simpel en snel), maar vanwege alle easter eggs die in de set verstopt zitten. Je ziet dat de ontwerpers veel plezier hebben gehad aan het ontwerpen van deze set en ik hoop dat dit ook de deur openzet voor meer van dit soort leuke en grappige sets.

LEGO 76200 Bro Thor´s New Asgard

Het is ongelofelijk dat TLG de New Asgard scene heeft omgezet naar een LEGO set en hierdoor ook Fat Thor heeft geïntroduceerd. De set is perfect geschikt als display set (hij staat ook te pronken op mijn bureau) en biedt ook nog enkele speelmogelijkheden voor diegene die dat wensen. De Minifigures zijn top, met als enige kritiek de kleur van de buik op de benen van Fat Thor.

Ben je op zoek naar een snelle LEGO Marvel set die overdonderd van begin tot einde en jouw bankrekening niet leeg trekt? Dan kan ik de LEGO 76200 Bro Thor’s New Asgard aanraden! Zoek je meer plezier in bouwtechnieken, dan kun je deze set links laten liggen.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?