LEGO probeert steeds meer een begrip te worden in China. Dit doen ze door meer LEGO Stores te openen, een hoofdkantoor te realiseren en de Chinezen de mogelijkheid te bieden om in hun fabriek te werken. Naast dit hebben ze in het begin van dit jaar twee exclusieve sets uitgebracht die speciaal voor de Aziatische markt ontwikkeld zijn. We hebben beide sets in huis gehaald om te bekijken of ze het importeren waard zijn. We beginnen met de LEGO 80101 Chinese New Year’s Eve Dinner.


LEGO 80101 Chinese New Year’s Eve Dinner

LEGO 80101

De langwerpige doos – die volledig is de sfeer is van het Chinees Nieuwjaar – bevat vijf zakjes met LEGO steentjes, twee 16×16 zandkleurige plates en een instructieboekje. In het boekje is nog een stickervelletje aanwezig met 9 stickers. Het is lastig een prijs aan de set te hangen – hij is hier immers niet te koop – maar een dergelijke set van deze grootte kost gemiddeld €69,99. Met 615 LEGO steentjes komt de gemiddelde prijs terecht op €0,11. Dit is ietwat aan de hogere kant. Doordat het hier een exclusive betreft die voorzien is van flink wat onderdelen met unieke print, is de prijs te verklaren.

LEGO 80101

De Minifigures

LEGO 80101

De selectie Minifigures bestaat uit een gezin van drie generaties. Opa en oma, vader en moeder, zoon en dochter. Alle Minifig zijn aan de voor- en achterkant van de torso’s voorzien van unieke prints van Chinese klederdracht. De prints zijn – met uitzondering van de moeder – enkel op de torso’s te vinden. De jurk van de moeder bevat een bloemenprint die netjes doorloopt. De overige Minifigures bevatten geen print op de benen, maar de overige details maken veel goed. Het zijn uitstekende Minifigures die de set extra interessant maken.

LEGO 80101

De Bouw

LEGO 80101

Het huis dat gebouwd wordt is voorzien van traditionele Chinese architectuur en is aan de voor- en bovenkant volledig open. Dit bevordert de speelmogelijkheden. Het bouwen van het geheel is niet uitdagend, maar biedt wel plezier. De bouw begint met de voordeur en de vloer. Al snel worden de muren van het huis opgebouwd en krijgt het geheel vorm. Tijdens de bouw van de muren worden er ook kasten en ramen met gordijnen in verwerkt. De nodige details worden stapsgewijs toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de bouw interessant blijft. Er worden diverse technieken gebruikt, maar rechttoe rechtaan bouwen in voornamelijk van toepassing. Zodra de muren staan is het de beurt aan het opbouwen van de tafel met etenswaren en de overige details zoals stoelen, bloempotten en lampen.

LEGO 80101 LEGO 80101

De set is voorzien van de nodige prints, maar er komen ook stickers aan te pas. Dit zijn er maar negen, en daar is goed mee te leven. De onderdelen die een print bevatten zijn hoofdzakelijk tiles in diverse formaten. De prints bestaan uit voedselwaren en eetgerei en de tafel ligt er vol mee. De details zijn nadrukkelijk aanwezig en het is goed in te beelden wat het voor moet stellen. Denk hierbij aan rijst, gebakken vis, garnalen en een lepel en eetstokjes. De stickers bestaan voornamelijk uit portretten/foto’s en als versiering voor in huis. Door hun grootte zijn ze makkelijk te plakken en ze doen niets af aan het geheel.

LEGO 80101 LEGO 80101

Bij de Chinese New Year’s Eve Dinner draait het met name om de binnenkant van het bouwwerk. Hierdoor is er minder aandacht gevestigd op de buitenkant. Dit valt met name aan de achterkant en rechter zijkant van de set op. Ze bestaan hoofdzakelijk uit panelen en bricks. Niets bijzonders en niets mis mee, maar het was mooier geweest als LEGO toch de nodige extra details had aangebracht. Dit is namelijk aan de linker zijkant wel gebeurt en dat geeft de set iets meer karakter.

LEGO 80101

Conclusie

LEGO 80101 Chinese New Year's Eve Dinner

De LEGO 80101 Chinese New Year’s Eve Dinner is een leuke set om te bouwen, bevat veel detail en is een fijne afwisseling van het “standaard” assortiment sets dat LEGO op de markt brengt. De bouw is niet heel bijzonder te noemen, maar ook zeker niet saai. De Minifigures zien er fantastisch uit en bevatten veel detail. De prints op de diverse onderdelen bevatten evenmin veel detail en het is toch verrassend dat LEGO zo’n grote hoeveelheid nieuwe prints aan een set toevoegt. Hoewel het met name om de binnenkant draait, had de set best nog wat afgewerkt kunnen worden aan de achter- en rechter zijkant. Het grootse nadeel aan de set is de beschikbaarheid. Dit doet niets af aan de score, maar het is zeer jammer te noemen dat LEGO een set als dit niet wereldwijd uitbrengt.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media