De LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair is naast de LEGO 80104 Lion Dance, een van de twee Chinees Nieuwjaar-sets van 2020. Peter heeft de Lion Dance al besproken in zijn review. Michiel vindt dat een review van de Chinese New Year Temple Fair dan ook niet mag ontbreken. Hieronder lees je wat de set te bieden heeft en of het de aankoop waard is.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

De doos bevat 9 genummerde zakjes bouwsteentjes en een aantal instructieboekjes. Met een verkoopadviesprijs van €99,99 en 1664 onderdelen, komt het gemiddelde terecht op €0,06. Dit is een zeer schappelijke prijs voor wat de set te bieden heeft. Met name als je in acht neemt dat er geen stickers zijn toegevoegd. LEGO heeft voor de set – net als bij de Lion Dance – gekozen de onderdelen van een print te voorzien.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

Er zijn 13 Minifigures en een baby aan de set toegevoegd. Dit is een behoorlijk aantal en de set doet daarmee niet onder aan een City People Pack. De Minifigures zijn een gevarieerde mix aan dames en heren, en jong en oud. Diverse prints zijn volledig nieuwe en uniek voor deze set. Andere komen vaker voor. Twee Minifigs zijn voorzien van een print op de benen. Deze prints zijn eveneens uniek. Ongeveer de helft bevatten een dubbele print op het hoofd. Hierdoor kan er naargelang de situatie een andere uitstraling gecreëerd worden. De baby is eerder voorgekomen in een Winter Village set. Al met al is de selectie Minifigures zeer uitgebreid, gevarieerd en geven de set heel wat meerwaarde.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

De set is twee bomen rijk. Beide bomen kennen dezelfde opbouw en zijn sierlijk vormgegeven. De witte rib-leaves met rode bloesem zorgen voor een mooi contrast. Aan de bomen hangen een aantal banieren met een print en een lampion. Het bouwen ervan is kort, maar krachtig.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

Met vier kraampjes is er van alles te krijgen tijdens het vieren van Chinees Nieuwjaar. Zodoende is er gedacht aan barbecue-gerechten, snoep, speelgoed, knuffels, vuurwerk, vazen en Nanofigures als deegfiguren. De kraampjes kennen een soortgelijke opbouw, maar verschillen grotendeels van elkaar door het gebruik van onderdelen. De bouw is in geen opzicht lastig, maar door de grote hoeveelheid kleinere onderdelen ben je er langere tijd zoet mee. Allen zien ze kleurrijk uit en zijn ze sierlijk vormgegeven. Diverse onderdelen zijn voorzien van een print, wat weer zorgt voor meer uitstraling. De kraampjes worden uiteindelijk verbonden door middel van lampjes, lampionnen en een banier.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

Als laatste wordt de hand gelegd aan de tempel. De tempel is een een mooi vormgegeven bouwwerk. Dit beperkt zich echter wel tot de voorkant. De achterkant is namelijk niet zo vriendelijk voor het oog. Dit is enerzijds jammer, anderzijds speelt het belangrijkste voor de tempel af. Het bouwwerk leunt op diverse bouwtechnieken en een grote diversiteit aan onderdelen, om zijn vorm te krijgen. De designer heeft de kenmerken van een tempel goed weten na te bootsen. Al met al een plezierig bouwwerk, maar waar wel wat meer aandacht aan de achterkant gegeven had mogen worden.

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

Conclusie

LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair

De LEGO 80105 Chinese New Year Temple Fair is een set die je zonder twijfel kunt kopen. Prijstechnisch zit het goed in elkaar. Je krijg een flink aantal Minifigures, waarvan enkele met unieke prints. Ditzelfde geldt voor de gebruikte onderdelen. De diversiteit is groot en ook hier zitten er enkele bij met unieke prints. Het bouwen is gevarieerd, er worden veel bouwtechnieken en onderdelen gebruikt. De achterkant van de tempel is spijtig genoeg niet afgewerkt. Dit zal met name met het drukken van de prijs te maken hebben, maar dat neemt niet weg dat het een minder prettig aspect is.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?