Sinds begin april zijn de LEGO 853913 Key Hanger & LEGO 853902 Key Chain te koop via LEGO. De twee sets zijn met elkaar te combineren en LEGO probeert hiermee aan te zetten tot het kopen van beide sets. In deze review bekijken we of het sleutelrek en de sleutelhanger een goede aankoop zijn.


LEGO 853913 Key Hanger & LEGO 853902 Key Chain

LEGO 853913 & LEGO 853902

Het sleutelrek komt in een doos met daarin een zakje met onderdelen, een instructieboekje en een zakje met dubbelzijdige plakkers. De sleutelhanger is voorzien van een plastic verpakking met daarin een zakje onderdelen en een kartonnen insert voor de stevigheid en uitstraling van de set. De sleutelhanger bevat 17 onderdelen en kent een RRP van €5,99. De prijs komt hierdoor op €0,35 per onderdeel. Dit is een belachelijk hoge prijs. Het sleutelrek bevat 44 onderdelen en kent een RRP van €9,99. Het gemiddelde komt terecht op €0,23 per onderdeel. Net als de sleutelhanger is dit een bijzonder hoge prijs. €5,99 was voor het rekje was meer dan voldoende geweest.

LEGO 853913 Key Hanger inhoud

LEGO 853913 Key Hanger frame

Van het sleutelrekje hoef je niet veel te verwachten qua bouw- en speelplezier. Het is immer bedoeld als accessoire waaraan je je sleutels kunt hangen. Het geheel zit dan ook in luttele minuten in elkaar. Op de achterkant worden er vijf inverted 2×2 tile bevestigd waarop de dubbelzijdige tape bevestigd kan worden. Het geheel kan dus makkelijk opgehangen worden. De voorkant is afgewerkt met tiles en voorzien van zes 1×6 plates waaraan de sleutelhangers opgehangen kunnen worden. Zoals gezegd, simpel om te bouwen.

LEGO 853913 Key Hanger frame

LEGO 853902 Key Chain

De sleutelhanger komt enkel in een tan kleur. De set bevat een aantal losse onderdelen die naar hartenlust gebruikt kunnen worden om er een eigen draai aan te geven. Dit biedt mogelijkheden tot personalisatie, maar of het een handige sleutelhanger is om te gebruiken is te betwijfelen. De onderdelen zullen er namelijk makkelijk vanaf kunnen vallen.

LEGO 853902 Key Chain

LEGO 853913 Key Hanger & LEGO 853902 Key Chain

De combinatie van de twee sets is hieronder te zien. Nadeel aan de bouwbare sleutelhanger is, als je de afbeelding op de verpakking volgt, dat hij op z’n kop komt te hangen. Een klein detail natuurlijk, want de boel kan ook andersom bevestigd worden. Een ander nadeel is dat het sleutelrekje maar één enkele brick bevat met een hanger. De overige steentjes maken er dan wel een mooi geheel van, maar zijn in feite overbodig en nutteloos. Ze zijn immers niet te gebruiken om aan een sleutelbos te bevestigen. LEGO had hier juist alle kleuren van een hanger moeten voorzien. Op die manier is er ook nog eens onderscheid te maken tussen de verschillende sleutelbossen. In plaats daarvan, willen ze dat je losse sleutelhangers koopt. Slimme tactiek, maar dat is van de prijs niet te zeggen. Hierdoor wordt het juist een duur grapje en daardoor slaat LEGO de plank goed mis.

LEGO 853913 Key Hanger & LEGO 853902 Key Chain

Conclusie

LEGO 853913 Key Hanger & LEGO 853902 Key Chain

In het kort. Beide sets zijn te duur voor wat ze te bieden hebben. Daarvoor kun je ze gerust laten liggen. De sleutelhanger aan kunnen passen is leuk bedacht, maar het is te betwijfelen of dit wel handig is als je hem gaat gebruiken. De kans dat de steentjes eraf vallen is hoog. Het rekje is een leuk idee en er zullen genoeg LEGO fans zijn die er belang bij hebben. Helaas is er maar één 2×4 brick aanwezig waarin een hanger verwerkt zit. LEGO had op zijn minst de helft moeten voorzien van een hanger eer de set daadwerkelijk wat te bieden heeft. Mocht je dergelijke accessoires verzamelen, dan zijn het unieke sets die je eraan toe kunt voegen. Buiten dat om, kun je ze beter laten voor wat het is en je geld besteden aan andere sets. Enige uitzondering is wanneer je je winkelmandje aan wilt vullen om gebruik te maken van een promotie. Dan zullen de sets hierboven een uitkomst kunnen zijn.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?