Sinds maart dit jaar heeft LEGO een tweetal magneten aan hun assortiment toegevoegd; de 854011 Eiffel Tower Magnet en de 854031 Statue of Liberty Magnet. De laatste magneet wordt in deze review besproken. Of de magneet de moeite waard is om hem in je verzameling op te nemen, lees jehieronder.


De magneet wordt geleverd in een blisterverpakking in plaats van een doos. In tegenstelling tot de meeste LEGO sets hoef je in dit geval helemaal niets te bouwen, de set is al voor je in elkaar gezet! De magneet bestaat in totaal uit 11 onderdelen en heeft een LEGO adviesprijs van €4,99. In vergelijking met een Collectable Minifigure, is hij €1,- duurder. Dit verschil wordt  veroorzaakt door de magneet.

LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet

LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet


De Minifigure

De set bevat één Minifigure, namelijk Lady Liberty. Dit is dezelfde versie van Lady Liberty die al eerder is verschenen in de LEGO 8827 Collectable Minifigures Series 6 uit 2012. Haar torso en benen bevatten aan de voorkant een print van het gewaad dat ze draagt. De print zit boordevol met details en loopt naadloos in elkaar over. Op haar hoofd draagt ze een krans. De achterkant van haar torso is kaal. Het voordeel aan de Minifig is dat ze niet gelijmd is en je haar hierdoor ook zonder magneet kunt gebruiken.

LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet

De bouw

Zoals eerder al aangegeven, hoeft er helemaal niets gebouwd te worden. De Statue of Liberty Magnet wordt als een geheel geleverd. Lady Liberty heeft in haar rechter hand een brandende fakkel en in haar linkerhand draagt ze de plaquette waarop in het Romeins de datum van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring is te lezen: JULY IV MDCCLXXVI, oftewel 4 juli 1776. De magneet bevat een Tile met daarop de skyline van New York. De set is al eens eerder uitgebracht in 2016 als 853600 Statue of Liberty Magnet. Deze versie was destijds alleen in geselecteerde winkels in New York verkrijgbaar.

LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet


Conclusie

LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet

De LEGO 854031 Statue of Liberty Magnet is een leuke set. Het is een mooie geste van LEGO om de set opnieuw uit te brengen zodat hij nu wereldwijd beschikbaar is. Doordat Lady Liberty nog steeds mateloos populair is onder de verzamelaars van de Collectable Minifigures, hoeven de verzamelaars – die de Minifigure nog niet in hun bezit hebben – geen woekerprijzen meer te betalen. Mede dankzij de New York Tile maakt het dat dit een geschikte set is om te verzamelen.

Productinformatie:

  • Naam set: Statue of Liberty Magnet
  • Setnummer: 854031
  • Minifigures: 1
  • Verkoopadviesprijs: €4,99
  • Release: Maart 2020
  • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Kies voor een iconisch vrijheidssymbool met deze LEGO® Iconic Vrijheidsbeeld magneet, inclusief verwijderbare minifiguur van het Vrijheidsbeeld met fakkel en boek, vastgemaakt aan een magnetische steen met daarop de tekst ‘New York’. Deze leuke miniatuurversie van het wereldberoemde monument voegt een vleugje symboliek toe aan je koelkast, kluisje of een ander magnetisch oppervlak!

  • Kinderen vanaf 6 jaar kunnen een indrukwekkend vrijheidsicoon namaken met deze magnetische microversie van het wereldberoemde Vrijheidsbeeld, met verwijderbare minifiguur van het Vrijheidsbeeld met fakkel en boek.
  • Deze LEGO® microbouwset met 11 onderdelen bestaat uit een 4×4 magneetbord en een naamplaatje met ‘New York’. Een geweldig cadeau voor de feestdagen, een verjaardag of andere gelegenheid.
  • Fleur een magnetisch oppervlak op met een iconisch vrijheidssymbool met deze microversie van het Vrijheidsbeeld van ca. 8 cm hoog, 3 cm breed en 3 cm diep.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?